kıyma

burcu_ege

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
155
6
96
40
Bursa
bugün oglusumun tarhana corbasına bıraz kıyma ekledım fakat yemegın yarısında kustu daha once tarhana yerken hıc kusmuyodu kıymayı haslayıp öyle ekledım corbaya acaba agırmı geldı kıyma sız kavurup mu eklıyosunuz hasladıgım ıcınmı oldu

damak tadından kaynaklanıyor olabilir..
yeğenim ilk yemeye başladığı andan itibaren çıkarıyor kıyma olunca..
ne şekilde pişirsek de farketmiyor,kıymayı sevmiyor..

bize daha et vermedi doktorumuz bilmiyorum canım neden olur

acaba ben erkenmı basladım doktora sormadım acıkcası zaten ozel bır doktorumuz yok devlet hastenesıne gıdıyorum ordada yuzumuze bıle bakmadıkları ıcın sormaya fırsat vermıyolar

benım kızım 6.5 aylık dr umuz corbalarına bır corba kasıgı kat dedı vala bılmıyorum benım kızımda sevmedı zaten sebzelerı hıc sevemedı corbada sevmıyor nasıl alıstıracagız bu bebıslerı bılmem.dr a sormustum ben sebze yemıyor kusuyr dıye zorlama ama 1 kasık 2 kasık aralıklarla vermeye calıs demıstı.

burcu_ege slm ben izmideyim özel bir hastanenin çocuk bölümüne gidiyorum ve benden sadece 5 ytl alıyorlar ilk başta bende fiyatı fazladır diye gitmek istemedim aradım hastaneyi sordum ve artık oraya gidiyorum dr çok ii bence sende bursada bir araştır butlaka bütçene uygun bir yer vardır bu arada bursanın neresindesin çok özledim 4 yıl mudanyada oturdum

oncelerı bende hamılelık surecımde bebısım ılk 4ayında hep ozel doktora cıktım ama ıyı bır yer ıstıyosan bıraz tuzluya patlıyor ben ılcesınde oturuyorum karacabey de ama bursa kadar ızmır de cok guzelll :sm_cool:

canım saglık ocaklarıda cok ılgılenıyor aylık kontrollerde dr bebegı muyene edıyor kılosu boyu herseyıne bakıyor bende bayramda karacabeydeyım esım oralı bır kere saglık ocagına gıtmıstım oradayken ılgılenmıslerdı

6aylık erkenmı basladım acaba

bende erken mı basladın acaba dıye dusunerek sordum ama hayır erken degıl 5-6 aylıkken baslanabılır.tarhanayı sade yemek ıstıyor demek bebısın:)sebze corbasını yaparken ıcıne koy kıymayı,cok guzel tat verıyor hem corbaya,en fazla bır kofte buyuklugunde koyman yeterlı.

kızlar tarhanayı nasıl yapıyorsunuz
çok sağlıklı dedi dr umuz
benim kızım asla yemiyor
bi anlatabilir misiniz?

kızlar tarhanayı nasıl yapıyorsunuz
çok sağlıklı dedi dr umuz
benim kızım asla yemiyor
bi anlatabilir misiniz?

ben 1 1,5corba kasıgı tarhanayı ılk once 15 20dk bır kasede uzerıne su koyup bıraz bekletıyorum 1su bardagı su ekleyıp kaynatıyorum benım bebegım cok severek yıyor

bugün bende ilk defa oğlumun tarhana çorbasına 1 kaşık kavrulmuş kıyma koydum. ama yiyemedi boğazına takıldı durdu sonunda kustu.
çok da küçük taneliydi aslında.
siz nasıl veriyorsunuz kıymayı.

kıyma pütürlü oldugu için kusmuş olabilirmi iyice ezdinizmi acaba bebekler yeni ek gıdaya geçişte yemeyebiliyor.

tarhana ya domates rendelerseniz daha lezzetli oluyor benim kız tarhana çorbasını suyla karıştırıp pişirdiğimde yemiyordu domates rendeleyip pişirince yemeye başladı kıyma hiç katmadım bende katmaya başlayayım

kıyma pütürlü oldugu için kusmuş olabilirmi iyice ezdinizmi acaba bebekler yeni ek gıdaya geçişte yemeyebiliyor.

evet iyce ezdim kavururken. fakat yinede ağıza geliyor pütürler. acaba çok pişirip sertleştirmiş olabilir miyim?
bende tadına bakmak için yediğimde bayağı hissettim.
daha başka nasıl yapabilirim ki?

bende domatesle pişiyorum sade sevmedi benim oğlum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…