• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri KIVIRCIK saçlılar bakar mısınız

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

- SwééT -

~ Rengarenk ~
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
387
2
96
Aksaray
arkadaşlar saçlarım çok kuruduğundan ve yıprandığından uzun olan saçlarımı (mecburen) kestirmek zorundaym. saçlarım kıvırcık olduğu için sizden kesim önerisi almak istiorum. bol katlı bi kesim düşünüorum öyle ki bukleler ortaya çıksın diye ama kabarır mı diye de korkuorum açıkçası. sizce nasıl bi kesim yapmalıyım ki hem kıvrımlar belirginleşsin hem de saçlarım kabarmasın. acil önerilerinizi bekliorum.
dipnot: saçlarım belimde şuan omuzlarımda kestiricem.

Son düzenleme:
Kıvırcık deyip geçmeyin"

--------------------------------------------------------------------------------

Saçlarınız kıvırcıksa ve nasıl başa çıkacağınızı bilemiyorsanız, hangi tip kıvırcık saça sahip olduğunuzu sonra da bu tipe uygun bakım ve kesimi öğrenin.

Kıvırcık saçları azımsamayın. Kıvırcık diye tarif edilebilecek o kadar farklı türde saç var ki... Üstelik bunların hepsi için farklı bakım ve kesimler uygulamak gerekiyor. Böylece saçın kıvrımları ortaya çıkıyor ve hani o şampuan reklamlarında gördüğünüz düzgün kıvırcık saçlar halini alıyor. İşte farklı kıvırcık saç tipleri ve bunlara uygun bakım ve kesim şekilleri:
Yumuşak bukleler
Buklelerin görünümü: Neredeyse yok gibi duran yumuşak kıvrımlar.

Hangi saç tipinde görülür? İnce saçlarda.

Hangi ünlü bu saç tipine sahip? Kate Hudson, Madonna, Mischa Barton

Uygun kesim: Ön tarafı köşeli ve gerisi katlı olan bir saç kesimi, saçı hafifleştirip, düzleşen buklelerin tekrar düzgün buklelere dönüşmesini sağlar.

Uygun bakım: Saçlarınızı vigolu bir fön makinası yardımıyla, bölüm bölüm ayırıp kıvırtarak kurutun. Ayrıca buklelerin tutulup uzun süre sabit kalmaları için köpük ve sprey jölelerden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca daha kıvırcık görünüm için saçlarınızı ince bigudilerle de sarabilirsiniz.

İri bukleler
Buklelerin görünümü: İri ve dalgalı görünüm.

Hangi saç tipinde görülür? Kalın, dolgun saç tipinde.

Hangi ünlü bu saç tipine sahip? Beyoncé, Catherinze Zeta-Jones.

Uygun kesim: Bu saç tipine uygun kesimde saçlar katlı kesilmeli, tepedeki katlarsa uzun bırakılmalıdır. Bu uzunluk, saçı bastırıp buklelerin iri dalgalar halinde görünmesini sağlar.

Uygun bakım: Öncelikle bukle belirginleştirici bir sampuan ve saç kremi kullanmakla başlayın. Saçlarınızı fön makinaı kullanmadan doğal olarak ya da vigoyla kurutun. Saçlarınız tamamen kuryana kadar dokunmayın. Ardından parmaklarınızla bukleleri ayırın. Evde maşanız varsa bundan da faydalanabilir, buklelerin yüzünüzü çevrelemesini sağlayabilirsiniz. Krem ya da serum tarzı ürünleri sürüp saçlarınızın elektrikli görünmesini engelleyebilirisniz. Ayrıca parlaklık veren briyantin tarzı bir üründen de az miktarda sürebilirsiniz.

Sık bukleler
Buklelerin görünümü: Tüm saçı saran küçük ve sık bukleler.

Hangi saç tipinde görülür? Genellikle etnik saç tiplerinde.

Hangi ünlü bu saç tipine sahip? Oprah, Alicia Keys, Nicole Kidman

Uygun kesim: Bu saç tipiyle yapabileceğiniz iki şey var. Eğer retro, afro tarzında bir saç istiyorsanız, saçlarınızı bir boyda kestirmelisiniz. Saçınız ne kadar kısa olursa, afro da o kadar belirgin olur. Diğer alternatif de saçları uzun katlar halinde kesmek. Böylece saçın ağırlığı bastıracağı için dalgalar fazla kabarmadan kontrol altına alınmış olur.

Uygun bakım: Nemlendirici bir şampuan ve saç kremi kullanın. Bu saçlarınızı yumuşatır. Saçlarınızı doğal bir şekilde kuruttuktan sonra bir krem veya serum yardımıyla şekle sokup, kabarmalarını engelleyin. Zeytinyağı da bu saç tipi için son derece yararlıdır. a.s.

teşekkürler cnm bn de okumuştum onu baya araştırdım yine de kıvırcık saçlara sahip olanların çok daha sağlam önerilerde bulunabileceğini düşünerek sormak istedim. tekrar sağol a.s.

cnm bnce o kadar kısa kestırme kurudugunda dahada kısalcak ve kabarcak bundan emınım bnmde kıvırcık saçlarm kestirmiştim ve kabardı en iyisi beline kadar olan saçlarına katlı kesim attır zaten kırıö olan saçların gıdecektır:tomato:

cnm bnce o kadar kısa kestırme kurudugunda dahada kısalcak ve kabarcak bundan emınım bnmde kıvırcık saçlarm kestirmiştim ve kabardı en iyisi beline kadar olan saçlarına katlı kesim attır zaten kırık olan saçların gıdecektır:tomato:

arkadaşlar saçlarım çok kuruduğundan ve yıprandığından uzun olan saçlarımı (mecburen) kestirmek zorundaym. saçlarım kıvırcık olduğu için sizden kesim önerisi almak istiorum. bol katlı bi kesim düşünüorum öyle ki bukleler ortaya çıksın diye ama kabarır mı diye de korkuorum açıkçası. sizce nasıl bi kesim yapmalıyım ki hem kıvrımlar belirginleşsin hem de saçlarım kabarmasın. acil önerilerinizi bekliorum.
dipnot: saçlarım belimde şuan omuzlarımda kestiricem.

cnm saçların çok kabarıyosa bu saç tipinle alakalı.. sanırım kalın telli.. ve yıpranmış olması da kabarıp tülermesini etkiliyo biraz.. en iyisi güzel bi kuaför bulup ona "kabarmayan, rahat kullanabilceğim, çok bakım gerektirmycek bi kesim istiyorum" de, o saç tipine göre en iyisini keser.. şimdi ne kadar öneride bulunsak saçını tam olarak bilemediğimiz için yanlış yönlendirme olcak ve belki memnun kalmycaksınbenneyaptımki
bu arada saçlarını yatıştırmak için banyodan çıkıp ıslaklığı havluyla aldıktan sonra tüm buklelere 7/24 ya da ona benzer yatışıtırıcı durulanmayan bi krem sürüp iyice yedirmeni sonra saçının üst kısmını tel tokalarla sabitleyip kendi halinde kurumaya bırakmanı önerebilirim..

Sıcak ve nem her türlü saçın elektriklenmesine neden olur ama belki de en fazla kıvırcık saçların. New York’un en önemli salonlarının uzmanlarına elektriklenmeyi önleyici sırlarını sorduk:

Dalgalarınızı çevirin. Nemlendirici bir şampuan ve derin bir krem kullandıktan sonra saçlarınızı tarayın ve havluyla kurulayın. Her yerine jöle sürün ve parmaklarınızın etrafında sararak bütün bölümlerini kıvırın. Eğer tekdüze bir görünüm istemiyorsanız, ince saçlarınızın yanında kalın kıvırdığınız kısımlar olsun.

Parmak tarak. Saçlarınıza nemlendirici krem uyguladıktan sonra daha ıslakken geniş dişli bir tarakla tarayın. Şekillendirici ürün sürün (Jöle yada köpük) ve parmaklarınızla tarayın. Sakın fırçalamayın!

Saçlarınıza dokunmayın. Bir kere saçlarınız kuruduktan sonra dokunmayın. (dokunmak elektriklenmeyi artırabilir.) Eğer tazelenmek istiyorsanız, dalgalarını dikkatlice parmaklarınızla ayırın. Ya da hafifçe sprey sıkın ve dalgalar güçlendirmek için hafifçe buruşturun.

Nemi uzak tutun. Saçlarınızın nemle deliye dönemsinin nedeni, havadaki nemin saçın gövdesini genişletmesidir. Eğer saçlarınız krem doluysa nemin girmesi daha zordur. Yazın haftalık iyi kremlenmiş bir uygulama yapın. Her zaman nemlendirici bir şampuan ve krem kullanın. Eğer saçlarınız kalınsa, durulanmayan bir krem tercih edin.

Saç tipinize uygun ürünler kullanın. Eğer saçlarınız inceyse, fazla krem kullanmamak konusunda dikkatli davranın. Jöle yerine köpük gibi hafif bir şekillendirici ürün kullanın.

Dalga canlandırıcı bir ürün deneyin. Bazen “hacim verici” olarak adlandırılan ve eczanelerde bulunan bu ürünler dalgaları belirginleştirir ama sert yapmazlar. Bunları ıslak saça diplerden uçlara doğru uygulayınız. Dalgalarınızı ellerinizle gevşeterek doğal olarak kurumasını sağlayın.

Saçlarınızı kıvırın. Daha uzun zaman alır ama bigudi ya da maşa da dalgalarınızı belirginleştirirken elektriklenmeyi de azaltır.

Doğru saç kesimini bulun. Bir kuaför saçı elektriklenmeyi artıracak ya da azaltacak şekilde kesebilir. Tıraş makinesi ile kesilmiş çok kıvırcık saç elektriklenebilir, örneğin. (traş makinesine kırıklara yol açabilir.) Öte yandan, Eğer uzun kıvırcık saçlarınız varsa kuaför katlı açılar vererek dalgalarınızı artırabilir. Eğer kıvırcık saçlarınızı artıran bir kesim istiyorsanız bunu kuaförünüze söylemeyi unutmayın!

yaaa okadar uzun saçını niye kestiriryosun canım yaa
bende katlı kullanıyorum ama aşırı katta bildiğim kadarıyla kabarık gösteriyo
iyi bir kuaföre gidersen sorun olmaz bence

cnm saçların çok kabarıyosa bu saç tipinle alakalı.. sanırım kalın telli.. ve yıpranmış olması da kabarıp tülermesini etkiliyo biraz.. en iyisi güzel bi kuaför bulup ona "kabarmayan, rahat kullanabilceğim, çok bakım gerektirmycek bi kesim istiyorum" de, o saç tipine göre en iyisini keser.. şimdi ne kadar öneride bulunsak saçını tam olarak bilemediğimiz için yanlış yönlendirme olcak ve belki memnun kalmycaksınbenneyaptımki
bu arada saçlarını yatıştırmak için banyodan çıkıp ıslaklığı havluyla aldıktan sonra tüm buklelere 7/24 ya da ona benzer yatışıtırıcı durulanmayan bi krem sürüp iyice yedirmeni sonra saçının üst kısmını tel tokalarla sabitleyip kendi halinde kurumaya bırakmanı önerebilirim..

evet saçlarım kalın telli hem de baya bi kalın ve gür. zaten senelerdir 7/24 kullanıorum saçlarımın çözümü bi tek onda herşeyi denedim ama en iyisi o. bahsettiğin yöntemi de uygulicam cnm sağol a.s.
yaaa okadar uzun saçını niye kestiriryosun canım yaa
bende katlı kullanıyorum ama aşırı katta bildiğim kadarıyla kabarık gösteriyo
iyi bir kuaföre gidersen sorun olmaz bence
saçlarım röfleden boyadan düzleştiriciden kupkuru bi vaziyette o yüzden çareyi kestirmekte buldum cnm ama emin değilim yine de toparlayabilir miyim onu düşünüorum :(
yorumlarınız için çok teşekkür ederim canlarım saçlarım biraz nem kazansa başka bişi istemicem ama bu şekilde çok donuk, solgun, mat tıpkı süpürge gibi :(

Son düzenleme:
saçlarım röfleden boyadan düzleştiriciden kupkuru bi vaziyette o yüzden çareyi kestirmekte buldum cnm ama emin değilim yine de toparlayabilir miyim onu düşünüorum :(
yorumlarınız için çok teşekkür ederim canlarım saçlarım biraz nem kazansa başka bişi istemicem ama bu şekilde çok donuk, solgun, mat tıpkı süpürge gibi :(

çok yıprandıysa elidorun bakım kürünü şiddetle tavsiye ederim.. istersen önce bi onu dene.. memnun kalmazsan kestirirsin..
saçın kuruyken her yerine sürüyosun ıslak hale getiriyosun bu şekilde.. sonra sarıp yarım saat bekleyip yıkıyosun.. ben saçım yıpransa da yıpranmasa da ayda bir yapıyorum mutlaka bunu, çok iyi geliyo benim saçıma..
saçtan kolay çıkması için su değrdirmeden önce şampuanla bi kere, sonra durulayıp şampuanla tekrar..
resmi de şöyle bişey...
m0050115ww4uu2.jpg

çok yıprandıysa elidorun bakım kürünü şiddetle tavsiye ederim.. istersen önce bi onu dene.. memnun kalmazsan kestirirsin..
saçın kuruyken her yerine sürüyosun ıslak hale getiriyosun bu şekilde.. sonra sarıp yarım saat bekleyip yıkıyosun.. ben saçım yıpransa da yıpranmasa da ayda bir yapıyorum mutlaka bunu, çok iyi geliyo benim saçıma..
saçtan kolay çıkması için su değrdirmeden önce şampuanla bi kere, sonra durulayıp şampuanla tekrar..
resmi de şöyle bişey...
m0050115ww4uu2.jpg

tamam mutlaka denicem umarım faydasını görürüm dua ederim sana valla a.s
teşekkür ederim a.s.

evet saçlarım kalın telli hem de baya bi kalın ve gür. zaten senelerdir 7/24 kullanıorum saçlarımın çözümü bi tek onda herşeyi denedim ama en iyisi o. bahsettiğin yöntemi de uygulicam cnm sağol a.s.

hah tam işte aynı durum. ne yaptınız da düzeldi? tek çözüm kestirmek mi oldu?

benimki fazla kıvırcık değildi..dalgalıya dönüktü biraz..
kuaförüm sağolsun kısacık bıraktı :(
kestirirsende azıcık uçlarından aldır bence.. ve iyi bir kuföre git canım :1rolleyes:

mrb benimde saçlar kıvırcık kısa kestirmeni tavsiye etmem çok kabarıyor ben kısayken sürekli topuz yaparak kullanıyorum ama uzun olunca bakıma ihtiyacı var nemlendiricili şampuan ve jöle kullanmak zorundasın,banyodan sonra saçları parlatan elidor saç parlatıcısını kullanıyorum çok memnunum jöleyi ise banyodan hemen sonra saçlar ıslakken uçlarına bol miktarda sürüyorum bunları dene memnun kalacaksın

kızlar benım saclarım omuzlarımda kısa sayılır..ama uzatmak ıstıyorum tek bı sorunum var uzadıkca hacmını yıtırıo :S saclarımı guclendırmek ıcın sac kremı kullanmak ıstıyorum hangısını onerırsınız bıoblas kullandım ama pek bısı degısmedı

mrB bayanLar sıZe tv'de gorDugum bıRının saCını nasıL yapTıqını soRmak ıstıoRum ..

yıLdız asyaLı'nın evcıLık oyununDa saCı dıkkaTımı cekTı sanıRım tepeDen topLuyoR ama baNa daha ayRıntıLı sekıLde anlaTAbıLcek var mı .. TşkrLer :) opuyorumnanaktan

Back