Kıvırcık saç düz saçtan yıpranmaya dhaa müsaittir çünkü bi kere taraması zor, ayrıca şekil vermek için sürekli jöle köpük vs gibi yabancı maddelere ihtiyaç var. Sen hem platin gibi çok yıpratıcı bir renk kullanmışsın, hem de sürekli fönlü kullanmışsın o yüzden baya bir yıpranmıştır canım. Tavsiyem bundan sonra renkten vazgeçemezsen bile fönü bırak, kıvırcık kullanmaya alış. Biliyorum fönlü hali muhteşem duruyor hiç doğal haline dönsün istemiyorsun ama bende kıvırcığım ve nerdeyse hiç kuaföre gitmem kestirmek dışında. Saçımda sadece gölge var o da senede 1 yaptırırım, o bile saçımı nasıl etkiledi, doğal renginin parlaklığı yok. Ha hala gür ve fön çekildiğinde güzel duruyor ama fönleri özel günlere saklıyorum ki fazla yıpranmasın. Çünkü kıvırcık saçı düz saçtan daha uzun süre kullanmamız gerekiyor. Düz saçın uzama süresi daha kısa olduğu için sık sık kestirebiliyorsun. Bizim saçımız 5 cm uzasa, en fazla 2 cm görünür kıvrıldığı için o yüzden bir saç telini daha uzun süre kullanıyoruz, ona daha özenerek bakmalıyız.
Şu anda ne yapabilirim diyorsan, deneyimlerimden ve forumlarda okuduğum binlerce sayfaya dayanarak, yıpranmış saç maalesef düzelmez. Yapabileceğin tek şey saçını daha fazla yıpratmamak, bol bol bakım yağları kullanmak, aktardan bulabilirsin. fazla taramaman bile lazım. Saçının asıl gürleşmesi saçını uzatman ve yeni sağlıklı saçların çıkması ile olur. Mevcuttaki saçların bu halinden geriye dönmez diye düşünüyorum. Mucizevi pahalı ürünlere çok para verme bence ama yine de sen bilirsin
rica ederim:) bence kestirmekle en doğrusunu yapmış çünkü yanmış saçı normal hale hiçbirşey getirmez artık. yeni saçlarını da fönsüz doğal hali ile kullanırsa sağlıklı uzayan saçları olacaktır:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?