• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Şekillendiriciler Kıvırcık Saça Düzleştirici Uygulamak

stonecold

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2016
107
106
103
27
Benim saçımın doğal hali kıvırcık saçlarımı seviyorum fakat düzleştirici ile düzleştirmek istiyorum. Ve bunu çevremdeki çoğu kişiden duyuyorum ki devamlı düzleştirici kullanmak saçın yapısını bozuyormuş. Hatta bir arkadaşım anlatmıştı onun da bir arkadaşının saçı kıvırcıkmış ve 1 yıl boyunca her gün kesintisiz saç düzleştirici kullanmış ve şuan saçlarının doğal hali düzmüş. Tabi saçları çok kıvırcık değilmiş lütfen zenci kıvırcığı ile karıştırmayalım ve bu tür olaylar bildiğim kadarıyla saçın yapısına göre değişiyor. Fakat ben yine de sizin fikrinizi almak istedim. Gerçekten düzleştirici yüzünden saçın yapısı değişebiliyor mu? Lütfen yardımcı olun yorumlarınızı bekliyorum :KK36::KK33:

unideyken 3. sinifta surekli kullanirdim. saclarim yandi. sonra yillarca kullanmadim o yanik yerler uzadikca kestirdim.

Evet ben bu dediğinin örneğiyim canım.ama arada yaparsan sıkıntı olmaz ben her gün düzleştiyordum saçlarım döküldü yıprandı ve daha sönük hale geldiler şimdi uygulamıyoum biraz daha toğarlandılar.
Sürekli yapma yüksek ısı zaten saça zarar ama ara sıra uzun aralıklarla yapsan çok zarar olmaz

Bukle bukle mi kıvırcık yoksa dalgalı gibi mi ?
Yani eğer bukle bukleyse sakın o saça kıyma !
Kabarık, kuru, dalga dalga kıvırcık ise yine de sana düzleştiriciyi önermiyorum tam tersine ıslak saça uygulanan köpüklerden kullanabilirsin.
Ben de küçükken marul gibiydim, görenler bayılırdı saçlarıma. Bi dönem ütülemek modaydı, sonra düzleştiriciler falan derken çok yıprattım saçlarımı. Şimdi tarasam dert, salık bıraksam dert, illa bişey uygulamam gerekiyor güzel durması için. :KK43: Sudan çıkınca Harry Potter'daki Hagrit'e dönüyorum resmen :KK53:

Benim saçımın doğal hali kıvırcık saçlarımı seviyorum fakat düzleştirici ile düzleştirmek istiyorum. Ve bunu çevremdeki çoğu kişiden duyuyorum ki devamlı düzleştirici kullanmak saçın yapısını bozuyormuş. Hatta bir arkadaşım anlatmıştı onun da bir arkadaşının saçı kıvırcıkmış ve 1 yıl boyunca her gün kesintisiz saç düzleştirici kullanmış ve şuan saçlarının doğal hali düzmüş. Tabi saçları çok kıvırcık değilmiş lütfen zenci kıvırcığı ile karıştırmayalım ve bu tür olaylar bildiğim kadarıyla saçın yapısına göre değişiyor. Fakat ben yine de sizin fikrinizi almak istedim. Gerçekten düzleştirici yüzünden saçın yapısı değişebiliyor mu? Lütfen yardımcı olun yorumlarınızı bekliyorum :KK36::KK33:
Hemde nasıl iğrenc bir hale getiriyor anlataaamam.

Saçlarım kıvırcık denecek kadar olmasa da, oldukça yoğun dalgalıydı. Lise yıllarında jölelerdim herkes hayran kalırdı. Üniversite yıllarında bir furya çıktı "fön furyası-ütü ile düzleştirme furyası" bende uydum, hay uymaz olaydım. Üşenmeden hergün düz fön çektim, bazen ütü ile düzleştirdim. Sonuç şuan saçlarım düz, kuaförüm saçlarının yapısını bozmuşsun demişti. Şimdi teyzemler falan "ahh nasıl güzeldi saçların" der...Geçti artık..

yapısını degıstırmez sadece duzleşmeye alışır saç. hemen kıvrılma bozulma olmaz. ama yıpratır kırar mahveder

Evet bozuluyor. Sürekli kullandıktan sonra doğal kıvırcık hali bozuluyor düzleştirilmediği zaman elektriklenip mısır püskülü görünümünde oluyor.

Benim de dalgalı kıvırcık arası bir durumda. Bu halini elektriklenmediği sürece seviyorum.

Kuaför evde uygulanan düzleştiricinin saça maksimum zarar verdiğini söylemişti.

Ben yıllardır duzlestiriyorum saçım kabarık dalgalı hala ayni degismedi yani. :) Evet zararlı kırıldı sadece uçları uzun bir de benim saçlarım. İyi bişey değil aslında alışkanlık oldu hiç bulasmamak lazım.

schwarzkopf un glatt diye bir ürünü var kıvırcık saçlılar için saçının yoğunluğuna göre 1 veya 2 kez uyguluyorsun aynı boyar gibi ve bekleme süresi içince tarıyorsun sürekli sonra en az 6 ay düz kalıyor saçlar ben zamanında perma yaptırmıştım ve sonra çok pişman oldum bozdurmak istedim bir sürü kuaför saçların yanar deneme bile dediler bende araştırdım ve bu ürünü buldum saçlarımı yakmadan eski haline getirdim çok şükür dediğim gibi bu ürün aslında doğal dalgalı ve kıvırcıklar için bence sende bir araştır

Bende uzun zaman kullandım düzleştirici,maşa ikilisini ki saçımda kaynak vardı o dönem. Sonuç sadece köpükleyip kendi halinde kuruduğunda su dalgası gibi dalgalı olan saçlarımın o eski güzel dalgası kalmadi. Şimdi wax ve wigo ile zoraki veriyorum o şekli.

Benim hafif su dalgası gibi hiç sıkıntı olmuyor hele düşman sonra bir saat saçımı toplayayım 2 gün sonra bir daha yıkayana kadar hep dalgalı.

Ama her gün yapma çok yıpranıyor

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim kızlar. Gerçekten de bana çok iyi yardımcı oluyorsunuz. Daha bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum :KK200:

Evet Malesef bozuluyor.. sadece bozulmasıylada kalmıyor dökülüyor. şöyle düşün elini değdiremezsin düzleştiriciye yakar çünkü saçlarında öyle yanıyo işte. Doğal kullan ben uzun süredir öyle yapıyorum

Cnm benim saçım da Kıvırcıktı 2 sene uyguladım ve gerçektende saçlarım suan dalgalı eskisi gibi tam değil ve bırakalı 3 sene oldu

Benim de saçım kıvırcık, birkaç gün düzleştireyim ertesi gün doğal haline bıraktığımda istediğim gibi şekle girmiyor, mutlaka köpük falan kullanmam gerekiyor, uzun zamandır düzleştirmeyip kendisiyle ilgilenince yine kıvırcıklarım belirginleşmeye başladı ama eskisi kadar değil.

düz saçı neden seviyosunuz anlamıyorum
benim saçım pırasa gibi dümdüz ben de kıvırcıklaştırmaya çalışıyorum maşayla

Kıvırcık saç gerçekten çok zor bir saçtır. Saçınız bukle bukle olsa bile banyodan sonra alın kurutma makinesini saçınızı kurutun berbat bir şekil alıyor. Üstelik herhangi bir saç kremi kullanmadan saçınıza doğal haliyle şekil vermeniz imkansız. Bakımı zor olmasa ve her haliyle güzel bir saç olsa saçını düzleştirmek isteyen kim? Hoppa

Back