• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitaplık Nasıl Düzenlenir?

nevbahar

Herkes Olmuş Sahtekar
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
3.910
12
358
40
imperiaflex_0_0_0.jpg

Hiçbir stili olmayan, dağınık bir kitaplığı kim ister ki? İşte size kitaplığınızı hoş bir görünüme kavuşturacak birkaç öneri...

1)Rafları doldurmaya aşağıdan yukarıya doğru başlayın. En alttaki rafa en uzun ve en ağır kitaplarınızı yerleştirin. Bir sonraki rafa; içine kağıt, TV kumandası, DVD gibi eşyalarınızı koyabileceğiniz kapaklı saklama kutularını koyabilirsiniz.
2) Orta raf, seri kitaplar, seyahat rehberlerini veya favori yazarlarınıza ait kitap koleksiyonlarınızı koymanız için idealdir. Kitaplarınızı dik tutmak için vazo gibi ağır nesnelerden yararlanabilirsiniz.
3) Bir sonraki rafa vazo, heykel ve mumluk gibi birkaç aksesuarınızı simetrik olarak yerleştirebilirsiniz.
4) Üst rafa ise fazla ağırlık yapmayan ve görünümü dengeleyen ince kitaplarınızı koyarak işlemi bitirebilirsiniz.

66644147pi5.jpg

71240680qs3.jpg

86156949yf1.jpg

21238645tt2.jpg

23129733fm5.jpg

28805436kg9.jpg

18468462xt0.jpg

55984160xx5.jpg

Bu gerçekten çok hoş ve enteresan çünkü kıvrılıp uzatılabiliyorşutarafagitti

rollingshelf2zk9.jpg

]
mob0322sj8tf0.jpg

Sayıları her geçen gün artan kitaplarınızı saklamak ve zamanla yıpranmalarını önlemek için, odanıza en uygun boyut, şekil ve renkteki kitaplığı seçmenizde fayda var.

Kitap sever bir insan kitap okumaya ve almaya hiç doymaz. Ama zamanla bu kitapların nerede saklanacağı, nasıl muhafaza edileceği büyük bir dert haline gelir.

Siz de, sayıları hızla artan kitaplarınızı daha düzenli ve kolay erişilir bir şekilde saklamak istiyorsanız güzel bir kitaplık seçmenin zamanı gelmiş demektir. Kitapların sayılarına ve mekanda onlar için ayıracağınız yerin ölçüsüne göre birçok kullanışlı kitaplık alternatifi bulmak mümkün.

mob0322ayy1bf7.jpg
[/CENTER]

Mekana göre kitaplık

Unutmayın; kitaplık seçimindeki en önemli nokta, kitaplığın mekanla ve kitapların ölçüleriyle uyumlu olmasıdır. Ahşap, alüminyum, çelik, cam, akrilik gibi pek çok malzemeden üretilen kitaplıklar raflı, kapaklı, çekmeceli, duvara monte veya bağımsız birer eleman olarak mekandaki yerlerini alıyor.

Odanın tek duvarını kaplayan büyük bir kitaplık tercih ettiğinizde, mekanın olduğundan küçük görünmemesi için gövdesinin duvarınızla aynı renkte olmasına dikkat edin.

Ayrıca ince, kalın, sert, yumuşak, yüksek, alçak her yapıdaki kitabı raflara yerleştirirken, rafların kitapların ölçülerine göre ayarlanabilir olması size avantaj sağlayacaktır.​

mob0322bte4hz7.jpg

Tozdan koruyun

Tabii kitapların yıpranmadan korunması da önemli. Kitapların kapaklı dolaplarda saklanması onları tozdan ve dış etkenlerden uzun vadede koruyacaktır. Ancak unutmayın ki, kapakların cam ve benzeri transparan malzemelerden oluşması, rafların her zaman düzenli olmasını gerektirir.

kitaplik14gp5.jpg

kitaplikkahramanmobilyast6.jpg

61198907oz1.png

alıntıdır​

kıvrılabilen çok ilginç.. dekoratif ve kullanışlıa.s

bunlar süslenir tabi benim kitapları kitaplıklarım almıyorki bir rafa iki sıra dizdim nerdee süslemek şurda dursunbilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

bunlar süslenir tabi benim kitapları kitaplıklarım almıyorki bir rafa iki sıra dizdim nerdee süslemek şurda dursunbilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

aynen bizim de öyle :(
evde 1000 küsür kitap olunca insan nereye koyacağını şaşırıyor
evlenirken acele ile 5 raflı portatif kitaplıklardan almıştık
ama inşaallah ileride özel bir kütüphane yaptırmak istiyorum
belki o zaman süsleyebiliriz

kızlar bnde tekzenden yeni bir kıtaplık sipariş verdim dekoratif değil ama modüler fiyetlarda çok ucuz bi çok siteye göre bi bakın derim...

Back
X