Kitap yazmak istiyorum

akba988

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013
942
4.028
313
İstanbul
Merhabalar, uzun zamandır buraya üye olmama rağmen ilk defa bir konu açıyorum. Ben çok sayıda kitap okuyan, çalışan bir kadınım. Mesleğimle ilgili çok çalıştım, sonra çocuğum oldu. Onun için de çok emek verdim. O da büyüdü. Şimdi ise artık çocukluk hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Kitap yazmak istiyorum. Konuyu buraya açmak istememin sebebi, belki konu bulurum diye :) anlayışla karşılamanızı ve ‘hayatım kitap olur’ hikayeleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim. ♥Sevgiler

Kitap olur mu bilmem annem çok gençken evli birinden hamile kalmış ve beni doğurmuş, bakamayacak durumda olduğu için hastanede bırakıp kaçmış.Annemler de beni evlat edinmişler. Yıllar sonra bende genç yaşta bekarken hamile kaldım ve benimde bir kızım oldu, ama ben kızımı bırakmadım büyütüyorum:)) yani öz annemle aynı kaderi yaşadık, tek fark, ben kızımı bırakmadım. Zamanında öz anneme kızdığım şeyle sınandım, ama ben o sınavı geçtim.

Böyle kitap yazılmaz yahu. Bir sürü yazar arkadaşım var, büyük yayınevlerinde basılıyor kitapları. Bu şekilde zorlama konu arayan hiç görmedim.
zorlama değil. İlk defa böyle bir işe girişeceğim. Oldukça özeniyorum. Eleştirme değil de teşvik etseniz ne güzel olurdu!

Ciddi mi bu konu?
Yıllardır böyle hayali olan birinin konu araması çok saçma.
Bir de insanlar artık yazmak istediğiniz tarzda kitap okumak istemiyor bence.
Ben de kitap okumayı çok severim ama roman okuyacaksam beni alsın başka yerlere götürsün isterim.
Günlük hayatın içinden sıyrılmak lazım

Oldukça ilginç bir hayat. Bu arada duruşunuz için tebrikler.

Kitap yazacağım ama küçük bir ayrıntı konusunu bilmiyorum :) Sanırım anlatma kabiliyetiniz çok yüksek konu ne olursa olsun güzel yazarım diye düşünüyorsunuz. Bence kısa hkayekr yazarak yazım tekniğinizi kuvvetlendirerek başlayabilirsiniz

Ciddi gerçekten. Sizin tarzınız olmayabilir ama yazmak istediğim konu gerçeğe yakın olsun isterim

Sağlam ve güzel bir konu olsun istiyorum. Açıkçası kadınların yaşadıkları gerçekleri dile getirmek istiyorum. Elimde çok hikaye var, ama beni sarsacak çok etkileyecek bir şey arıyorum.

zorlama değil. İlk defa böyle bir işe girişeceğim. Oldukça özeniyorum. Eleştirme değil de teşvik etseniz ne güzel olurdu!
Yanlış bir şey dememişki üye. Siz kitap yazmış olmak için kitap yazmak istiyorsunuz. Kendimi bildim bileli şiir ve kısa öykü yazarım ara ara. Hobi amaçlı yazarım. İlham gelince yazarsınız zaten.

Ciddi gerçekten. Sizin tarzınız olmayabilir ama yazmak istediğim konu gerçeğe yakın olsun isterim
İşte yılların hayali var ortada ama konu yok.
Hadi bir şekilde konuyu buldunuz anlattı ama karakterleri okuyucuya yansıtma ne olacak?
Karakterleri belirler kafalarında önce yazarlar normalde.
Ki okuyana geçsin o karakter

O potansiyeli göremediğim için teşvik edemedim kusura bakmayın. Yazarlığa yeteneği olan insan zaten öncesinde muhakkak o kalemi eline alırdı. Sipariş konuyla ne kadar iyi olur bilemedim.

İşte yılların hayali var ortada ama konu yok.
Hadi bir şekilde konuyu buldunuz anlattı ama karakterleri okuyucuya yansıtma ne olacak?
Karakterleri belirler kafalarında önce yazarlar normalde.
Ki okuyana geçsin o karakter
Gerçekten çok şaşırdım. Kadınlar kulübü sitesi olduğu için, kadınlar birbirine destek verir sanıyordum. Ama herkes daha önce kitap serileri yazmış gibi eleştirmeye gelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…