• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Yazıyorum

ecuezgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
58
0
86
Arkadaşlar ben 13 yaşından bu yana yazmış olduğum yazıları, cümleleri, şiirleri vs. toplamıştım ve yaklaşık 6 aydırda bu yazılarımı birleştirip bi kitap yazmaya başladım. Kitabımı bayağı yazdım. İmla hatalarını düzeltecek ve sayfa düzenini ayarlayacak bir edebiyatçı arkadaşta buldum fakat ben bu kitabı bastırırken çok para harcamak istemiyorum. Çünkü kendim üniversite öğrencisiyim ve bunlara öyle aman aman harcayacak bi param yok. Bildiğiniz bi yayın evi var mı cüzi bir miktarda kitabımı basacak yada böyle amatör kitap yazarlarına maddi yardım yapabilecek dernek biliyor musunu? bana yardımcı olursanız sevinirim. :61:

Seni öncelikle tebrik ederim.
Sana nasıl yardımcı olabileceğimi bilmiyorum. Yazılarına yakın gördüğün dernek veya yazar falan var ise onlara email yaz. Belki sana onlar yol gösterir. aklıma başka bişey gelmiyor.
Dilerim yardımcı olan biri çıkar. Yolun açık olsun:29:

tebrikler çok güzel bi işe girişmişsin... inş kitabın basılır
bence insan güzel bi iş yaparsa bu muhakkak görülür ve layığını bulur
şimdiden edebiyat dergilerinde ufak tefek yazılar yazmaya başlasan bu yolla yayın evlerinin dikkatini de çekebilirsin diye düşünüyorum
sonuçta ne büyük yazarlar var kitaplarını bastırcak yayın evi arıyorlar
ama sana tavsiyem eserini üzerine almadan kimseye okutma çalınır falan mazallah

Teşekkür ederimm verdiğiniz akıllar için. Can Dündar ya da Elif Şafak bana yazı tarzı bakımından uygun gibi geliyor. Artık onların imza günü vs olduğunu duyduğum gün peşlerine takılcam =) ayrıca yaşı küçük amatör yazarlar günümüzde pek dikkate alınmıyor. Bu yüzden şansım biraz düşük ama inşallah Can Dündar gibi bi yazara kitabımı okutmayı başarırım =) yaşım küçük olsada yazılarımın küçük olmadığını anlayacaktır =) ben dernek fln araştırıyordum ama bulamadım henüz. En iyisi araştırmaya devam edeyim. Tekrardan teşekkür edermmm

Kitabı bastırınca hemen burdan satışını yapcm =)) imzalı olarak.. Kim bilir belki bende çok ünlü bir roman yazarı oluveririm =)) kaçırmayın yani ;)

14 Yaşında Kösem Sultan'ı Yazdı

Türk edebiyatında bir ilk belki de: Aslı Eke henüz 14 yaşındayken Osmanlı İmparatorluğu'na damgasını vuran, IV. Murad'ın annesi, Kösem Sultan'ın hayatını romanlaştırdı. Şimdilerde 17 yaşında olan ve küçük yaşta yazmaya ilgi duyan Aslı Eke'nin kaleme aldığı 320 sayfalık Kösem Sultan Agora Kitaplığı'ndan yarın okurlarla buluşacak.

DEVAMI

Öncelikle tebrik ederim ve yolun açık olsun arkadaşım. Sana tavsiyem yazdığın kitabı ve diğer tüm yazılarını bir araya getir ve onları sana ait olduğunu ispatlamak için notere onaylat.

İkincisi hiç bunları herhangi bir yayınevine gönderdin mi?

Yazarlarla da temasa geçebilirsin. Sadece okuyucu olduğum için yolu yordamı nedir bilemiyorum keşke yardımcı olabilseydim ama mutlaka yazılarını notere onaylat ki başka birisi senin emeklerinin üstüne yatmasın :)

Son düzenleme:
Süpermiş. Elif Şafak'ı çok severim. Onun gibi bir anlatımın varsa, kelimeleri öyle ustaca kullanabiliyorsan harika valla. ;)

teşekkür ederim gerçekten. kitabı bitirdiğim gün ilk işim notere gitmek olacak. ama yayınevlerine göndermeye cesaret edemiyorum çünkü çoğu yayınevi amatör yazarların kitaplarını alıyormuş ve bi kaç yıl sonra kendi yazıları gibi yayımlıyorlarmş haliyle yazarlarda öğrenemiyormuş anca denk gelirde kitabı okursa... kitabı bastırdığımda ilk satışını burdan gerçekleştireceğim =)) umarım beğenirsiniz..

ay neden söndüü üzüldüm şimdi =((

Tebrikler canım
son durum nedir?
sana tavsiyem eğer kalemini Elif Şafak ve Can Dündar'a benzettiysen öncelikle
onların çalıştıkları yayınevlerine mail gönder
kitabının giriş kısmından bir bölümle beraber
böylece şansın daha yüksek olur

noter çok uçuk bir rakam alıyor.
dernek falan yok malesef.
kitabını büyük yayınevlerine gönderirsen öyle çalınma falan olmaz. ama en büyüklerine göndermelisin.
can dündara edebiyat dünyasında yazar demiyorlar bir de, o bir gazeteci ve köşe yazarı sayılabilir sadece.

çok büyük bir yayınevi seç, elif şafağı beğeniyormuşsun, doğan yayınevine gönderebilirsin.
önce mail at editöre, o sana birkaç dosya gönderecek. bu dosyaları doldururcaksın, kitabınla beraber adreslerine kargolayacaksın.
tabi bunu yapmadan önce notere onaylatırsan iyi olur. onaylatamazsan da onları tanık gösterebilirsin ileride.

kitabı yazmayaa devam ederken aynı zamanda okumakta olduğum okulda yani istanbul üniversitesinde bi kaç edebiyat prof. hocalarla konuştum aynı zamanda edebiyat öğretmenliği yapan bi hocaylada konuştum. yayınevide ayarlayabildim kendime. çok büyük bi yayınevi değil ama güvenilir olduğu test edilip onaylanmış bi yayınevi. daha önce kitap bastırmış birini buldum ve onunla irtibata geçtim. kitabın bitimi ve imla hataları vs düzeltiminden sonra tekrar yayınevine gidicem ama şu noter işini halletmedim kimseylede konuşmadım. Noter için ne yapmam gerekiyor peki? ayrıca çok mu para alıyorlar yanii :S

Bir arkadaşım Cinius yayınevinden çıkardı kitabını yayınevi ilgileniyor sağolsun ki..
İnternette yayınlayabileceğin çok kaliteli siteler var oralara bakabilirsin özelden msj atıp bilgi alabilirsin..

Back