Kitap tavsiyesi

Pokahontass

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2013
1.238
1.191
Biliyorum yeri kesinlikle burası değil fakat şuan kk da en çok talep gören yer burası olduğu için ve kk nın geneli burada olduğu için yardım istiyorum sizden.

4 aylık bebeğim var. Ve şua gelişimi için eğitimi için kitap arayışındayım. Biliyorum aslında bebeğimin öğretmeni benim fakat benimde bilgilenmeye yada bazı konularda değişik fikirlere ihtiyacım var.

Bunun için bana yol gösterecek okuyup beğendiğiniz uyguladığınız, içeriği gerçekten çok faydalı diyebileceğiniz kitaplar varmı?

ÇOCUK PSİKOLOJİSİ -Tuncel Altınköprü
Kardeş Rekabeti – Adele Faber,Elaine Mazlish
Çocuklarda Dikkat Geliştirme – Erdinç Güllü
Çocukların En Çok Sorduğu 50 Soru – Susan Bartell
Tek Çocuk Sendromu – Jill Pitkeathley, David Emerson
A’dan Z’ye Pozitif Çocuklar Yetiştirme – Alan E. Kazdin
Çocuğunuzla İşbirliği Yapın!

İçeriği vs için http://cocukpsikolojimerkezi.com/mutlaka-okumaniz-gereken-7-cocuk-psikolojisi-kitabi/

Son düzenleme:
bebek bakım sorunlarına mucize çözümler
mahallenin en mutlu bebeği/yumurcağı (en sevdiğim)
çocuğum yemek yemiyor (yese de yemese de her anne okumalı)
en faydalı bulduklarım bunlardı, yazdığım sırayla okuyabilirsiniz.

özgür bolat, beni ödülle cezalandırma

bebekken bile ödül-ceza mekanizmasının insanı nasıl kötü etkileğini hatta ahlaki çöküntüye sebep olduğunu çok güzel bol örnekle anlatmış

Ablam cocuk psikolojisi icin Adem Gunes okuyo cokta begeniyo

Birde dogan cuceloglunu duydum oda cok etkiliymis

özgür bolat, beni ödülle cezalandırma

bebekken bile ödül-ceza mekanizmasının insanı nasıl kötü etkileğini hatta ahlaki çöküntüye sebep olduğunu çok güzel bol örnekle anlatmış

Ben gazetede ve bir kaç dergide bu ödül ceza yönteminin baya etkili olduğunu okumuştum hatta kuzenimde oğluna kullanıyor rica etsem kitaptan bir -iki örnek atar mısınız ?

Yok yok doğru bende çocuk psikolojisini anlatır nitelikte çocuk yazmıştım zaten .
Ben yazarın daha çok ergenliği ve geleceği ele aldığını biliyordum da ondan şaşırdım

Ben zaten sadece 1 kitabini okudum ama cocuk psikolojisine dairde var diye duymustum belki ben yanlis biliyorumdur

-Tim Seldin-Montessorri Yöntemiyle Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir
-Harwey Karp-Mahallenin En Mutlu Bebeği/Mahallenin En Mutlu Yumurcağı
-Tracey Murkett- O Tabak Bitecek Mi?
Bu kitapları çok sevmiştim,özellikle ilk yazdığım kitap baya faydalı oldu,kızımı anlayabilmek adına,şu an 4 yaşında Montessorri eğitimi veren bir okula devam ediyor.
O Tabak Bitecek Mi'de Baby Led Weanıng yöntemini anlatan,güzel beslenme alışkanlığı kazanmasında yardımcı olabilecek bir kaynak. Tamamen uygulamasamda,kitap sayesinde pütürlü yememe sorunu yaşamadık,eliyle başladı yemeye,kaşığı tutabildiği an itibarıyle de kaşık kullanarak ama dökerek ama saçarak ama mıncıklayarak kendi yemeğini kendi yemenin keyfine vardı kızım. Tavsiye ederim.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Ben gazetede ve bir kaç dergide bu ödül ceza yönteminin baya etkili olduğunu okumuştum hatta kuzenimde oğluna kullanıyor rica etsem kitaptan bir -iki örnek atar mısınız ?
kitap içeri koymak yasak olabilir, sitenin başını belaya sokmayalım o yüzden iki sayfacık paylaştım, kesinlikle herkese öneriyorum bu kitabı, bebeklikten yetişkinliğe fark etmiyor, ödül-ceza sistemi çoktan çöktü
Capture.JPG

Captureee.JPG

valla ben çocuk eğitimi konusunda çok yazarın kitaplarını okudum 1. sıraya özgür bolat ı koyarım, adem güneş kesinlikle listemde yok örnekler vermem gerekirse...

kitap içeri koymak yasak olabilir, sitenin başını belaya sokmayalım o yüzden iki sayfacık paylaştım, kesinlikle herkese öneriyorum bu kitabı, bebeklikten yetişkinliğe fark etmiyor, ödül-ceza sistemi çoktan çöktü
Eki Görüntüle 1933891

Eki Görüntüle 1933892

valla ben çocuk eğitimi konusunda çok yazarın kitaplarını okudum 1. sıraya özgür bolat ı koyarım, adem güneş kesinlikle listemde yok örnekler vermem gerekirse...

Ben okudum hepsini isterseniz silin :) Attığınız için çok teşekkür ederim . Yazarım kuzenime söyleyeceğim :))

Zaten Adem Güneş konusunda ülke rijit bir çizgiyle ikiye ayrılmış durumda :)

Ben okudum hepsini isterseniz silin :) Attığınız için çok teşekkür ederim . Yazarım kuzenime söyleyeceğim :))

Zaten Adem Güneş konusunda ülke rijit bir çizgiyle ikiye ayrılmış durumda :)

Nedenki ben kitaplarini okumadim ama katildigi programlari falan izlemisligim var gayet mantikli konusuyor

Ama suda var ki her yazarin her uzmanin soyledigi herseyde dogru degildir toplumda birini benimsedikten sonra fazlasiyla onun fikirlerine fazlasiyla koru korune baglanma olayi var dogru bulmuyorum

Nedenki ben kitaplarini okumadim ama katildigi programlari falan izlemisligim var gayet mantikli konusuyor

Ama suda var ki her yazarin her uzmanin soyledigi herseyde dogru degildir toplumda birini benimsedikten sonra fazlasiyla onun fikirlerine fazlasiyla koru korune baglanma olayi var dogru bulmuyorum

İşin aslı Adem Bey'in kitabını okumadım ama birisi bana ballandıra ballandıra anlattı . Bende dedim bir yorumları okuyayım ciddi ciddi adamı övüp başımım üstüne koyanda var . Övenlere kızıp bizce ahlak bu değil diyende . Amam yazarı merak ediyorum açıkçası ...

ÇOk çok teşekkür ederim arkadaşlar. Kafama bir kaç kitap yattı. En yakın zaman da temin edip merakla okuyacağım.

X