Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Ben de bildirimimi yapayım o zaman,

İnce Memed I - Yaşar Kemal, sf. 57

Baykuşlar olarak topiğimizi bırakmadık ve sizi bekliyoruz

Günaydın,bir haftadır bildirim yapmıyordum.Banlanmalar olmuş .Üzüldüm,burda ilk galiba.Uğur koşar .Allah bana yeter 1 ve 2 ti okudum.Marc levy - Dostlarım aşklarım okuyorum.
Uğur koşar kitaplarını fazla okunan bir kitap olduğu için mesleki meraktan okumaya başladım biraz.Ama kullandığı kaynaklar çok sağlam değil genelde.Pasiflik tavsiyesi de çok hoşuma gitmedi açıkcası.İnsanlararası ilişkilerde susmak ve cevap vermemek yönünde olmuş tavsiyesi.
Bunların dışında Mustafa İslamoğlu -Ayetlerin ışığında kitabını okuyorum.

Selam arkadaşlar.. tatsız şeyler oldu. çok üzüldüm.. bizim topiğimizde olmaması gereken şeylerdi.. Haklı haksız ne durumda olursak olalım KİB yapıp olayı yönetime bırakırsak daha güzel ilerlemiş oluruz.. Polemiğe girip cevap vermeyelim.. Haklıda olabiliriz, haksızda...

Farklı görüşte olabiliriz, okuma hızlarımız farklı olabilir, farklı türde kitap okuyabiliriz.. Herkesin kişisel tercihi.. Kişisel tercihler söz konusu olmasaydı kitap belirler zorunlu okuma yapardık..

Herkese iyi forumlar

Iyi akşamlar baykuşlar,
Bu topikte banlanmalar görmek beni çok üzdü. Bizim topiğimiz saygı ve hoşgörü çerçevesinde düşündüklerini ifade eden, aramıza katılmak isteyenlere de ''Hoşgeldiniz '' diyerek , sevgi dolu kalplerini sonuna kadar açan saygıdeğer hanımlarla dolu.
Geçen yıl Nisan ayında katıldım aranıza. Iyi ki de katılmışım, bana çok şey kazandırdınız. Sizlere çok teşekkür ederim. Talihsiz bir olay yaşandı diye topiğe gelmemek olmaz. Böyle yaparak bugüne kadar besleyip, büyüttüğünüz ağacın dallarını baykuşsuz bırakıyorsunuz. Sizleri çok seviyorum

Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems
Sayfa - 103

Ayşe Kulin - Nefes Nefese
Henüz başlardayım.

Selamlar, sevgiler

Mustafa İslamoğlu'nu okumadan araştır istersen. Bana düşünceleri ve söylemleri çok doğru gelmiyor. Dini kitaplar okunacaksa kaynağını ve yazarını çok iyi araştırmak lazım bence çünkü bu tür kitaplar kişisel görüş ötesinde bilgiler gerektiren kitaplar

Hayırlı sahurlar
Dün yine fazla okuyamadım
Kudüs Talha Uğurluel kitabında ilerleyemedim

Instagram da hesabı olan kitap sayfaları kimler nasıl öğrenebilirim
Bu günlerde pek bakmıyorum da haricinde bende okuduklarımı orada paylaşıyorum

Nazan Bekiroğlu Nar ağacı yıllar önce okumuştum

Herkes sayfa nosu ekliyor sanırım okudu kitaptan ben inanın ona dikkat etmiyorum

Not: bir kaç gün önce sahura geç kalınca şimdi uyanmış ve 15 dakika için geç kalırım korkusu ile uyumayıp buraya bakanlara selam olsun

Geveze kelebek yazdığı gibi dini içerikli kitaplarda öncelikle yazarın araştırılması mühim bence de. Yıllar önce Mustafa İslamoğlu nun bir kitabını da ben okumuştum artık okumadığım yazarlar arasında. Size Mustafa Necati Bursalı tavsiye edebilirim mesela. Tabii daha niceleri vardir da ilk aklıma geleni yazdım.

[QUOTE="Geveze_kelebek, post: 56170436, member: 633114
Teşekkür ederim.Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeniyim.Kendi alanımla ilgili uzun süredir kitap okumuyordum ve bu ara okumak istiyorum çünkü kim neyi savunuyor,neyi anlatıyor bilmek istiyorum.Çünkü kendim doğrusunu bilmezsem ,doğru tavsiyede bulunamam.Çünkü bu yazarlarda insanlar tarafından okunuyor.Elimde iki kitabı var;Kuran surelerinin kimliği ve ayetlerin ışığında kitabı.Birinci kitabında sureler,içerikleri ile ilgili bilgiler vermişken ikinci kitabı daha çok kişisel görüşlerine yer vermiş.

Yazarın daha önce bir kitabını okudum.Önceki okulumdan bir arkadaş grubum yazarın kuran-ı Kerim tercümesini okuyorlardı ve bazı söylemleri çok ilginç geldiği için okumak istedim .

Çocuk kitaplarını ben de çok seviyorum. Çocukluğumuzda okuduğumuz kitapların tam metinlerini okumaya çalışıyorum. Tabi ki o zamanlar çocuk olduğumuz için yayınevi ve tam metin çeviri nasıl olur bilmediğimizden orjinalinin dışında bazı kitapları okumuşuz.

Ben okul psikolojik danışmanıyım. Doğal olarak alanım zaten yatkın olduğu için anne-baba eğitimi kitapları pek okumadım ancak son zamanlarda aldığım tavsiyelere göre okumaya başladım.

Çok doğru düşünüyorsun arkadaşım. Dini konular çok hassas ve uzman kişilerin her tür görüş hakkında bilgili olması önemli.

Günaydın baykuslar.
Bazı nedenlerden dolayı bir haftadır gelemiyordum neler olmuş böyle..
Tam vakıf olamadım ama ben de varım ben de topigimizdeyim ve sizinleyim
Hoşgeldin canım tekrar. Benim kızlar 1 aydır hep hasta ben de çok düzenli okyyamıyorum ama arada gelip paylaşımlardan geride kalmamaya çalışıyorum

Cicocum biz geldik hadi sen de gel
Biz bize yeteriz, kitaplara değer verip güzel paylaşımlar yapan herkese de kapımız açık.

Bu konuda bende böyle düşünüyorum ama din konusu biraz hassas benim için. Zaten mesleğiniz de öğretmenlikmiş .benimki biraz tereciye tere satmak olmuş

Çok teşekkür ederim araştıracağım mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…