Kitap Seçiminde Neleri Dikkate Alırsınız?

atlantis

bab-ı esrar
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
158
Belirli bir türü mü tercih edersiniz yoksa farklı türlere de açık mısınız?

Tavsiye üzerine mi yoksa çok satan listelerini mi dikkate alırsınız?

Kapak tasarımı ya da isminin dikkat çekici olması kitap seçiminizde etken midir?

Yazarları takip eder misiniz yoksa gelişigüzel seçimler mi yaparsınız?

Evet arkadaşlar sizin kitap seçerken kriterleriniz nelerdir?

önceliğim sevdiğim yazarların kitaplarındadır her zaman.
bir yazara başlayınca peş peşe pek çok kitabını okumaya çalışırım.
tavsiyeleri dikkate alırım.
daha çok roman türünü tercih ederim ama roman türünde konu çok fark etmez. aşk romanıi macera, polisiye vs. önemli olan ilgimi çekmesi
hakkında hiçbir fikrim olmayan yazarların kitaplarını biraz tereddütlü alırım.
içlerinde iyi ki okumuşum dediğim çok olmuştur.

kitap seçiminde tavsiyelere önem veririm ama tavsiye eden kişiyle aynı zevklere sahipsek,yoksa çoğu insanın muhteşem bulduğu bir eseri hiç beğenmediğim çok olmuştur.sevdiğim ve takip ettiğim yazarlar vardır onların yeni esere vermelerini sabırsızlıkla beklerim çünkü seri bir okuyucuyum

bende öncellikle yazara bakkıyorum..bu konuda seçiciyim..özellikle sevdiğim yazarların kitaplarını alıyorum..

oldukça eski bir konu ama yine de dikkatimi çekti. kişisel deneyimlerimden yola çıkarsam ben kitapları değil kitaplar beni seçiyor diyebilirim. kitap alışverişine çıktığımda içsel gündemimde hangi sorular varsa bir şekilde ona cevap veren bir kitabı çok da bilinçli olmadan alıvermiş oluyorum. Bu durumu en son kendime, ben nasıl bir kadınım, güçlü mü zayıf mı yoksa sadece kaybolmuş mu gibi sorular sorarken ece temelkuran'ın son kitabı "düğümlere üfleyen kadınlar" kitabını; daha önce kitapçıda defalarca görüp de almadığım halde alıverdim ve bir baktım ki benimle aynı ikilemleri yaşayan,kafası karışık bir grup kadının hikayesi.
tabii bununla beraber kitabın dili benim için çok önemli eğer yabancı bir eserse iyi çevrilmiş olmasına dikkat etmeye çalışıyorum.isimlerini bildiğim çevirmenlerse sorun olmuyor ama yok eğer bilmiyorsam da rasgele bir kaç sayfayı okuyup bu konuda fikir edinmeye çalışıyorum. kötü yapılmış bir çeviri insanın okuma keyfini çileye çevirebiliyor.

önce kapağı ve kitabın adı dikkatimi çeker sonra arka kapağını okurum hoşuma gittiyle fiyatı da uygunsa alıyorum.ama severek okuduğum yazarlar da var onları da takip ederim.aşk hikayelerini severim.kişisel gelişim kitapları da hoşuma gider özellikle aykut oğutun kitaplarını çok beğenirim.. :119: okurken sıkılmamam lazım etkileyici ve yalın olması lazım

kendi ailemin evime yada kardeşimin evine gittiğimde hemen gözüm kitaplığa kayıyo..ordan bakıyorum.. macera,siyasi,yazar denemeleri vs beğendiklerimi çıkartıyorum bi sıraya koyuyorum okumak için.. bazende dini kitapları... savşaları veya tarih içeren kitapları.

okumadan ilk önce kitabın arka sayfasını okurum..sonra yazarını,ön söz varsa onu okuyup kitaba başlarım .

Ben kitap alırken önce internetten araştırırım. Sonra giderim kitaba bakarım. Öyle alırım.Yani gitmeden önce aklımda bazı fikirler belirmiş olur.:55:

konusuna göre alırım. tavsiyeler benım için önemsizdir

öğrenci oldugum için kitaplarımı kütüphaneden almak zorunda kalıyorum ve en çok kapağa dikkat ederim ve yazara. daha çok alman yazarların güncel roman serilerini tercih ediyorum. örneğin şu an filiz erilli-karanlık bir tutku'yu almıştım, çok sıkıldım romanın hangi yüzyılda geçtiğini bile tahmin edemedim çok yapmacık bi olay örgüsü ve çok yapmacık bi aşk hikayesi. soğudum kitaplardan :50:

Belirli bir türü mü tercih edersiniz yoksa farklı türlere de açık mısınız?

Tavsiye üzerine mi yoksa çok satan listelerini mi dikkate alırsınız?

Kapak tasarımı ya da isminin dikkat çekici olması kitap seçiminizde etken midir?

Yazarları takip eder misiniz yoksa gelişigüzel seçimler mi yaparsınız?

Evet arkadaşlar sizin kitap seçerken kriterleriniz nelerdir?

farklı türlere açığım
kapak tasarımına ya da ismine dikkat etmem benim için önemli değildir, hatta kapak tasarımının olmaması daha bile güzel olabilir
yazarları kesinlikle takip ederim

Back