• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kitap okuyamıyorum geçici bir dönem mi?

allice

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
1.560
1.388
163
Haftada 3-4 kitap okuyan ben, son bir aydır elime tek bir kitap almadım. İşin kötüsü içimden de gelmiyor açıp da bi kitap okumak. Sizce geçiçi bir dönem mi? Siz de böyle zamanlar yaşadınız mı?

Bende çok severim kitap okumayı ama kafamda başka bir şey varsa bir derdim sıkıntım vs. O zamanlarda kitaba veremem kendimi. Mesala kpss sınavına hazırlanırken arada kitap okuyayım derdim olmazdı aklım sınava giderdi ders çalışmalıyım diye düşünürdüm. 3 yıllık iş hayatım oldu o zamanda çok yorucu ve stresli bir İşim olduğu için elime aldığım hiç bir kitabı bitiremezdim. Belki seninde böyle bir dönemindedir. Bırak bi süre ara ver sonra özler geri dönersin :)

Bilgisayarla çok uğraşanlar kitap okumakta daha çok zorlanıyor
Çünkü göz ve algı hıza alışıyor ve aynı hız kitapta zor tabi...Bir makalede okumuştum bulursam paylaşırım..

arcLizzie'nin dediği doğru. Bilgisayar karşısında yaptığımız okumalarda beyni algıda seçiçiliğe yönlendiriyoruz. Yani dikkatle okumaktansa hızla okuyup işimize yarayan kısımların üzerinde duruyoruz. Bu da normal kitapları okumayı çok zorlaştırıyor. Bende de olmuştu. Üstüne giderek yeneceksin, beklersen düzeleceğini sanmam.

İsteksizlik varsa eğer güzel kitaplar seç. Konu bir süre sonra isteğini uyandırır. Konsantre olamama varsa bahsettiğimiz gibi, o zaman yavaş okumaya dikkat et bir süre... Bir de eğer kitap okumak senin için okurluktan farklı bir şeyse korku oluşabilir. Yani diyelim ki yazma planların var. O zaman okuduğun kitaplara farklı bir gözle bakmaya başlarsın, çünkü senin hedefin de onlardan birini yazmaktır. Eğer uzun bir süre çok istediğin, çok zorladığın halde istediğin gibi yazamazsan hem yazmaya hem de okumaya karşı fobimsi davranışlar geliştirebilirsin. Ama yine de çaresi okumaktır. Bu yazdığım nedenlerin hangisi geçerli olursa olsun.

Kendini çok sıkmana da gerek yok. Her gün bir kitabı 5 sayfasını okumak gibi küçük hedefler koymakla başla. O zamanla mutlaka büyür, düzelir ve eski haline gelir. :KK39:

Bende de oluyor, hatta çok oluyor. Uzun sürebiliyor.. (Çok sık da kitap bitiren biri değilim zaten.)
Zorluyorum bazen birini bitirince iyi olur diye, bazen kendiliğinden düzeliyor.
Bazen de bir tane okudum mu art arda bir kaç kitap okuyorum.
Stres, kafa doluluğu, üşengeçlik vs. etkiliyor sanırım.
Dedikleri gibi bilgisayarın etkisi de olabilir.

benim cok uzun zamandir nettir degismez ayda 4 ya da 5 kitap okuyorum. haftada bir kitap bitirmeye calisirim. ama bazen oluyor kitabi haftalarca elime bile almiyorum. hatta kitap sarmadi diyip birakiyorum ama sonra bu durum geciyor. kitapokuma hevesim geldiginde kitabi elime bir aliyorum hemen bitivermis. sorun kitapta degil bendeymis diyorum :) gecicidir, duzelir...

Back