<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="" data-quote="vrecel" data-source="post: 25367233"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/goto/post?id=25367233"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-25367233">vrecel .!.:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
gözlükten bir yana sıkıntım yok evde takıyorum zaten doktor da öyle demişti bilgisayar tv kullanırken tak dışarda çok eksikliğini hissetmezsin diye tbi gözlüğüm alındığından beri doktora gitmedim değişti mi bilmiyorum. hani yatarak filan kitap okuruz ya yan yattığımda sağa sola dönük bazen rahatsızlık veriyor ondan merak ediyorum bide,<br />
<br />
<br />
sana da çok geçmiş olsun aynı senin gibi bir arkadaşım var oda hiç çıkarmaz yoksa dediğin gibi önünü zor görüo<br />
<br />
göz sağlığı önemli eğer bi sorun varsada erkenden önlem almak lazım
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
en geç 6 ayda bir kontrollerini yaptırman gerekiyor, eğer numaran arttığı halde hala eski gözlüklerini kullanıyorsan bu pek çok sıkıntıya yol açar, baş ağrısı olsun, göz yorgunluğu olsun<br />
ve numaran azaldığı halde hala eski gözlüğünü takıyorsan bu sefer de ileri numara takmış olacaksın, ilerlemesine sebep olcaksın. en iyisi kontrollerin devamlı ve düzenli olması.<br />
benim göz doktorum lensimi gözlük numaramdan yarım derece eksik verdi. yani gözlük 4.50 - 4.00 lens 4.00 - 3.50 lens göze daha yakın olduğu için imiş.<br />
<br />
kitap okurken ders çalışırken gözlüklerini takman senin için daha iyi olur</div>