Kitap Güncem

Balkupu14

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2013
1.023
922
Kitap okumaya bayılan, her fırsatta köşesine çekilip sayfalarda kaybolmaktan müthiş zevk alan biriyim. Son zamanlarda okuduklarımı ve okuma listemdeki kitapları yazıp düzenli buradan paylaşmak istiyorum. Bir nevi kendim içinde günlük yapmış olacağım bu topiği.

Kendimi geliştirmeye dayalı kitaplar okumayı seviyorum. Roman (aşk romanları hariç), Kişisel gelişim, Psikoloji, Sosyoloji, Din ve mesleki olarak Gıda bilimi kitapları okuyorum. Önerilerinize açığım. Sevgiler.

son 4-5 ayda okuduklarım (aklıma gelenleri yazıyorum)

OLDUĞU KADAR GÜZELDİK - MAHİR ÜNSAL ERİŞ
MÜCELLA - NAZAR BEKİROĞLU
AMAK-I HAYAL - FİLİBELİLİ AHMET HİLMİ
UYDURULAN DİN VE KURANDAKİ DİN- KURAN ARAŞTIRMALARI GRUBU

YİTİK CENNET- SEZAİ KARAKOÇ
VEYSEL KARANİ AŞKA YOLCULUK - SİNAN YAĞMUR
AŞKIN 7 HALİ: BİŞNEV - SİNAN YAĞMUR
KÜRK MANTOLU MADONNA- SABAHATTİN ALİ
SİMYACI - PAULO COELHO

ŞEKER PORTAKALI - JOSE MAURO DE VASCONCELOS
BÜLBÜLÜ ÖLDÜRMEK - HARPER LEE
GÖĞE BAKMA DURAĞI - TURGUT UYAR
KİMBİLİR- ENGİN GEÇTAN

yeni gelen kargomda bu ay okunacaklar;

AYLAK ADAM- YUSUF ATILGAN
GIDA BAĞIMSIZLIĞI- UWE HOERİNG
BİR KİTAP BİR BALTA- ÖMER FARUK DÖNMEZ

** Şuan elimde KURAN VE BİLİMSEL ZİHNİN İNŞASI- CANER TASLAMAN var.

NOT: Bu mesaj sürekli günceleniyor. Okuduklarım, aldıklarım ve elimdeki günceller.

Son düzenleme:
BÜLBÜLÜ ÖLDÜRMEK - HARPER LEE

bayılarak okuduğum nadir kitaplardan biri oldu. Her sayfasında ayrı bir lezzet vardı. Tadı damağımda kaldı diyebilirim. Bitmesin diye yavaşlattım bile okuma tempomu. Şiddetle tavsiye ediyorum. Spoiler vermek istemiyorum ama scout adında bir küçük kız abisi jem ve avukat babası atticus'un hayatının anlatılığı bir roman. Atticus'un hayata bakışı ve tavrı, çocuklarına öğretmek adına yaklaşımı çok güzel.

atticus'un kızına söylediği örnek cümlelerden birisi şudur;

-"sıfatları kaldırırsan geriye gerçekler kalır."

kesinlikle katılıyorum. Okunması gereken eserlerden!!

Şeker Portakalı- Jose Mauro De Vasconcelos

Ortaokuldayken herkes bu kitabı okurdu. Bizim sınıfın popüler kitabı buydu. Okumadım o zaman. Direndim popülist akıma
Gel zaman git zaman hep bu kitap aklımdaydı ama artık fazla mı büyüdüm diyordum bu çocuk kitabı diye yer etti kafamda herkes ortaokulda okuyunca. Neyse 26 yaşımda okudum kitabı ve iyi ki şimdi okumuşum.
Zeze ve onun hayal gücünün masumluğunu başka yaşta anlayamazdım heralde.

Kitap bitti diye hüzünlenirken devam kitabı olduğunu öğrenip hemen sipariş verdim.
Daha önce okuyan varsa Zeze'nin maceraları "Güneşi Uyandıralım" kitabında devam ediyor.

Güneşi Uyandıralım- Jose Mauro De Vasconcelos

Bayıldımmm. O kadargüzel bir kitap ki nasıl anlatayım bilmiyorum. Şeker portakalı güzeldi hoştu ama bu başka. Elimden bırakmak istemedim bu kitabı. Ah Zeze..

KİMBİLİR- ENGİN GEÇTAN

Engin Geçtan bir psikoterapist. Kitap içeriğide bu yönde yani. Fakat hadi okuyup kendimizi iyileştirelim tarzı bir kitap değil. Psikoterapi nedir? Beyin kaç yapıdan oluşur? gibi soruları gayet yalın bir dille, psikoloji alt yapısı olmayan okuru göze alarak sade anlatmış.
Psikolojiyle ilgili hiçbir eğitimim ve bilgim olmamasına karşın öğrenme hevesiyle almıştım. Memnun da kaldım. Altını çizdiğim çok sayfa oldu. Çok şey öğrendim. Özellikle Carl Gustav Jung ile tanıştırdı bu kitap beni. Persona, Gölge Arketipi gibi kavramları ilgimi çekti araştırma fırsatı buldum. Yeni şeyler öğretmesi ve içeriğinde çokca bilim adamı ve filozofun düşüncelerine yer vermesini beğendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…