Kitap alırken nelere dikkat edersiniz?

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
Kitap alırken nelere dikkat edersiniz?

Kitap alırken bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde neye dikkat edersiniz?

Yayınevi mi, yazar mı, kapak mı, arka kapak yazısı mı, kitabın iç dizaynı mı, kullanılan fontlar mı, kağıt kalitesi mi, içerik mi, içeriğin düzeyi mi, kitabın ismi mi? Size bir iki dakika incelediğiniz kitabı satın aldıran nedir?

Ya da aslında neye dikkat edilmeli?Ne olmalı o kitabı size aldıran sebep?

bu konu aslında o anki ruh durumuma bağlı desem:)
genel olarak cok yorum almış etrafımda bi çok kişinin okuyup begendiği kitabı düşünmeden alırım, klasikleri hiç düşünmeden alırım,bazı yazarlar vardır benim için belli başlı kötü bi kitap çıkarsa bile bu yazar nasıl kötü yazmış diye bile alıp okurum, daha önce bi eserini okuyup beğendiğim yazarın bi kitabını görürsem düşünmem alırım örneğin orhan kemalin bir eserini okudum ve bayıldım etkisinden kaç gün çıkamadım şimdi orhan kemali nerde görsem alırım keza sabahattin ali de öyle benim için , böyle liste yaparlarya ölmeden önce okunması gereken 100 kitap vs .. onlarda benim için önemlidir ,bazı kitap sitelerinde yazarların okuduğu kitaplar oluyo onlarada çok dikkat ederim temin etmeye çalışırım:)

biyografi,gezi,otobiyografi yaşanmış hikayeler,bilimsel tarih kitaplarını(historicallerden asla bahsetmiyorum) hele bir tarihçinin yazdığı kitabı düşünmeden alabilirim,

eğer param varsa 10 tl yi geçmemek şartıyla yeni çıkan adını bile duymadıgım yazarlara kitaplara da yer verebilirim

kapağının benim kitabı almamda pek bi etkisi yok hatta hiçyok bile diyebilirim , kitapçılarda gezmeyi çok ama çok severim ama alışveriş için interneti tercih ederim fiyat yönünden .... genelde kafamda bi listem vardır

bedava verseler almayacağım kitaplar lord lu cadılı kontesli kitaplar hiç sevmem , siyaset kitplarını bilimsellikten uzaksa hiç sevmem örneğin yavuz bahadıroğlunun yazdıgı siyaset ve tarih kitapları bence beş para etmez vakit kaybı gibi ....

X