- Konu Sahibi arzuca9432
-
Okuyan bir çevrenin içindeyseniz, hep birlikte bakış açınız genişleyip, gelişirsiniz.
Şayet hayatı paylaştığınız kişiler okumuyor, siz okumanın katkılarını keşfetmiş bir kitap
kurduysanız, siz gittikçe derinleşen sularda yol alırken, onlar sığ sularda kalır.
Aranızdaki mesafe her geçen gün açılır. Çevrenizle yabancılaşıp, yalnızlaşırsınız.
ewet canım bu konuda sana kesınlıkl katılıyorum. Etrafındakı ınsanlar okumuyorlar ıse sayet, sana ımrenerek bakıyorlar -itiraf etmeseler bile-, eger onlardan daha hızlı okuyup sureklı onların sorduklarına cevap verebılıyorsan da onlara da merakın ve ıstegın bulaşıyor :) bu da bence yeterlı bır neden kıtap okumak ıcın..
ben aslında kitap okumak istiyorum, kendime yeni şeyler katmak, hayata bakış açımı değiştirmek. ama nasıl kitaplar seçeceğimi bilemiyorum. nereden başlamalıyım bilemiyorum. kitap okuyan bir ailede yetişmediğim için bu konuda kendimi yetiştiremedim. bana bu konuda bi yol gösterir misiniz....
cnm ne kadar güzel bir karar almışsın.şimdi öncelikle sana tavsiyem böyle hayatın içinden akıcı kitaplardan okuman.seni sıkmayacak.mesela uçurtma avcısı yada asıl adı atiye.yada ayşe kulin'in kitapları..bu kitapların anlatımları çok güzeldir.sıkmaz.su gibi akıp gider.daha baştan sıkıcı yada klasiklerden başlarsan soğursun.bu nedenle önce akıcı kitaplar okumalısın.aslında okumaya alışıp okudukca kendin keşifedeceksin.mesela ben poliseyeden hoşlanmazdım.ama osman aysu'nun kitaplarını okuyana kadar.meğer seviyormuşum.bir nefeste okudum valla iki kitabını.yani kısaca önce hayatta alakalı kitaplar oku.ayşe kulin okumalısın bence.sonra tarzını belirleyip alışkanlığını edindikten sonra canın ne isterse onu okuyabilirsin.ben sevmiyorum ama canan tan'ın kitaplarıda başlangıç için akıcı güzel olabilir.ben artık onu basit buluyorum.sanırım seçici olmaya başladım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?