• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kistler de açık ameliyat mı yoksa laparaskopi mi

sevgice00

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
15
0
16
Kütahya
1 ay önce 10 haftalık düşük yaptım. 4,5 cm kistim vardı.
doktor beni eskişehir tıp a yönlendirdi ve laparaskopi önerdi.

bu ay farklı bir doktora gittik kist 5,5-6 cm olmuş.

kütahya kent hastanesindeki volkan bey kendisi açık ameliyat yapabileceğini söyledi.

ayrıca geç kalmayın bu kistler yapışıklık yapabiliyor felan dedi.

ne yapacağımızı şaşırdık.

ameliyat olsam mı. olacak sam hangi ameliyat türünü seçeyim.

hamile kalmayı mı denesem....

(bu arada 1 aylık evli ilen hamile kaldım. 32 yaşındayım. kistimin çikolata kisti olma ihtimali yüksekmiş)

ben bir kez laporoskopi oldum 7 cm cikolata kistiyle ve 1 aylik evliydim tam oldugumda...
6 ay denedik normal yolla hamile kalamadim...ve kist yine 5 cm oldu 6 ay sonunda....
bende bircok doktora gittim acik diyen oldu kapali ameliyat oneren oldu yaptirmadim cunku tekrarliyor her ikisindede ve 3 yil mucadele ettim sogan suyu bitkisel macun vs denedim hic faydasi olmadi....bu arada 1 kez tup bebek denedik oda olumsuz oldu.... kasim 2012 de 2.tup bebek denemesini gerceklestirdik donmus embriyoyla ve suan 12 haftalik gebeyim ve kistimde 6 cm duruyo.....yani kist hamile kalmaya engel degil... bence ameliyati dusunme biraz dogum kontrol hapiyla baskilayin sonrasindada gebe kalmaya bakin derim...saglicakla kalin...

ben bir kez laporoskopi oldum 7 cm cikolata kistiyle ve 1 aylik evliydim tam oldugumda...
6 ay denedik normal yolla hamile kalamadim...ve kist yine 5 cm oldu 6 ay sonunda....
bende bircok doktora gittim acik diyen oldu kapali ameliyat oneren oldu yaptirmadim cunku tekrarliyor her ikisindede ve 3 yil mucadele ettim sogan suyu bitkisel macun vs denedim hic faydasi olmadi....bu arada 1 kez tup bebek denedik oda olumsuz oldu.... kasim 2012 de 2.tup bebek denemesini gerceklestirdik donmus embriyoyla ve suan 12 haftalik gebeyim ve kistimde 6 cm duruyo.....yani kist hamile kalmaya engel degil... bence ameliyati dusunme biraz dogum kontrol hapiyla baskilayin sonrasindada gebe kalmaya bakin derim...saglicakla kalin...

sen hemen hamile kalmışsın madem bekle bir daha hamile kaldıgında alırlar bebekle birlikte sonucta yapışıklık yapsa hamile kalmazdın herhalde..ben kapalı yani laporoskopiyle oldum ameliyatımı ama her doktor yapamıyor diye biliyorum açık ameliyatta yapışma riski daha fazla demişti doktorum..kütahya küçük bir yer doğru dürüst hastane yok diye biliyorum eskişehirde iyi bir doktora görün..kistini de kontrol ettir sürekli doktorlar ne diyorsa onu yaparsın sonra ama kapalı ol ağrı sızı çekmiyorsun cabuk iyileşiyorsun..açık doktor için kolay senin için zor oluyormuş.

ben on gun once oldum kapalı.agrı sızı evet hafıfı ve çabuk ıyıleşıyosun.çok şukur ama ancak tup olabılırmış.oda olurmu bılmıyorum dua edelım bırbırımıze.

Back