yorum yapıcak kimse yok mu
Arkadaşlar benimde kistim var diye doktora gittim,5 değişik doktor 5 farklı tanı koydu..bende hiç birine güvenmedim..sonra şans eseri tirodimi ölçtürmek aklımıza geldi..ve bende tiroit az çalışıyormuş tsh yüksek yani..velasıl tiroidinize baktırmadan kist tedavisine başlamayın..tirodi düzensizliği adet düzensizliği yaptığından kiste neden oluyormuş,tiroid düzene girince o kist yok oluyormuş..
Benimde kistim var dı o büyüklükte, dr kisti eritmesi için ilaç verdi ismini hatırlayamıyorum, ama ben soğan suyu içmiştim, ay aralarında kahverengi lekelerim oldu, sonra dr gittim erimiş dedi, hiç kafana takma 15 gün boyunca sabah aksam aç karnına soğan suyu iç iyi gelir inşallah
Arkadaşlar benimde kistim var diye doktora gittim,5 değişik doktor 5 farklı tanı koydu..bende hiç birine güvenmedim..sonra şans eseri tirodimi ölçtürmek aklımıza geldi..ve bende tiroit az çalışıyormuş tsh yüksek yani..velasıl tiroidinize baktırmadan kist tedavisine başlamayın..tirodi düzensizliği adet düzensizliği yaptığından kiste neden oluyormuş,tiroid düzene girince o kist yok oluyormuş..
evet bende 2 doktora gittim biri rahim ağzı yarası var dedi diğeride 5 cm kist var dedi.
benim gittiğim 5 ayrı doktorundan biri polikistikover dedi,biri 2.5 cm büyüklüğünde 1 tane kist var dedi, aynı gün gittiğim 2. doktor 2 tane kist var dedi parça almak lazım dedi, biride tüp bebek tedavisine başlaman lazım dedi(ilginç olan bebek için gitmemiştim :)..hiç biri tiroidimi ölçmeyi akı etmedi,kendimiz şüphelenip ölçtürdük ve tiroid çıktı..bu tirod bozukluğu bi çok şikayetin sebebiymiş.. ve bunu teşhis etmekte zor oluyormuş çoğu kişi eklem ağrısı için ortopedi ye,stres asabiyet için psikoloğa,adet düzensizliği ve kist için jinekoloğa gidiyormuş ama bu rahatsızlıkların asıl sebebi tiroidmiş..bunu teşhis ettirmeden başlanan tedavi yanlış oluyormuş..
Tiroid hormonlarının yetersizliğine hipotiroidi denir. Belirtileri şunlardır:
Erken dönemde:
* Hâlsizlik,
* Zihnî faaliyetlerde azalma (unutkanlık, uykuya meyil),
* Kas ağrıları ve kramplar, eklem ağrıları,
* Aşırı üşüme,
* Kabızlık,
* Kuru cilt, saç tellerinde incelme, tırnaklarda incelme ve kolay kırılma,
* Adet düzensizliği, belki kısırlık/düşük...
Geç dönemde:
* Konuşmanın ağırlaşması, yavaşlaması, seste kalınlaşma,
* El-yüz ve ayaklarda ödem (şişlik),
* Tat ve koku almada azalma,
* Kilo alma (çok nadir kilo kaybı da olabilir),
* Cilt renginde solukluk/sararma,
* Kaşların yan taraflarında incelme hatta dökülme,
* Dilde kalınlaşma,
* Nabızda yavaşlama...
bişey kaybetmez insan öncelikle tiroide baktırmak lazım..
EVET haklısınız zaten guatr hastalığıda var orada da 2 adet 2cm büyüklüğünde ödem var bu da olabilir. teşekkür ederim bilgiler için.
[yaaa 8 aylık evliyim doktor bana yumurtalıkların kendini yenilemiyor dediiiiii çocuk iatiyoruz ne yapmalıyım ne olur cvp verinnn soğan suyu dediler dün içmeye başladım ama adet olmadım henüz ama yine içeyim yararı olur belki dedim polikistik over geeçer mı böle
Benimde kistim var dı o büyüklükte, dr kisti eritmesi için ilaç verdi ismini hatırlayamıyorum, ama ben soğan suyu içmiştim, ay aralarında kahverengi lekelerim oldu, sonra dr gittim erimiş dedi, hiç kafana takma 15 gün boyunca sabah aksam aç karnına soğan suyu iç iyi gelir inşallah
canım bana bu soğan suyula ilgili tam olarak bilgi verirmisin rica etsem
Cnm 24 inde gidicektin dr a ne dedi bu arada sakaryalimisin
Yengemin 8 cmlik kisti vardi dr todun gibi kist var demisti dofum kontil hapi ile gitti tarlim adeti ile atildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?