kistim varrrr

fnrbhc44

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
487
150
323
5 cm büyüklüğümde kistim var ve çok korkuyorum benimle aynı durumda olan var mı ?

yorum yapıcak kimse yok mu

Benimde kistim var dı o büyüklükte, dr kisti eritmesi için ilaç verdi ismini hatırlayamıyorum, ama ben soğan suyu içmiştim, ay aralarında kahverengi lekelerim oldu, sonra dr gittim erimiş dedi, hiç kafana takma 15 gün boyunca sabah aksam aç karnına soğan suyu iç iyi gelir inşallah

geçmiş olsun..soğan suyundan şaşma derim..başla bir an önce..

Arkadaşlar benimde kistim var diye doktora gittim,5 değişik doktor 5 farklı tanı koydu..bende hiç birine güvenmedim..sonra şans eseri tirodimi ölçtürmek aklımıza geldi..ve bende tiroit az çalışıyormuş tsh yüksek yani..velasıl tiroidinize baktırmadan kist tedavisine başlamayın..tirodi düzensizliği adet düzensizliği yaptığından kiste neden oluyormuş,tiroid düzene girince o kist yok oluyormuş..

bende şüpheleniyorum tiroidlerimden hazirana randevu aldım gidicem doktora bakalım inş yokturr.
bende de adet düzensizliği var ama polikistik over den dolayı..acaba hem tiroid hemde pkos olabilir mi bi insanda :26:

henüz daha sonuçlarımı doktora göstermedim 24,05,2013 tarihinde gidicem bakalım iyi huylu mu kötümü belli olucak sanırım daha sonra tedaviye başlıcam ama soğan suyu çok mantıklı geldi teşekkür ederim.

evet bende 2 doktora gittim biri rahim ağzı yarası var dedi diğeride 5 cm kist var dedi.

evet bende 2 doktora gittim biri rahim ağzı yarası var dedi diğeride 5 cm kist var dedi.

benim gittiğim 5 ayrı doktorundan biri polikistikover dedi,biri 2.5 cm büyüklüğünde 1 tane kist var dedi, aynı gün gittiğim 2. doktor 2 tane kist var dedi parça almak lazım dedi, biride tüp bebek tedavisine başlaman lazım dedi(ilginç olan bebek için gitmemiştim :)..hiç biri tiroidimi ölçmeyi akı etmedi,kendimiz şüphelenip ölçtürdük ve tiroid çıktı..bu tirod bozukluğu bi çok şikayetin sebebiymiş.. ve bunu teşhis etmekte zor oluyormuş çoğu kişi eklem ağrısı için ortopedi ye,stres asabiyet için psikoloğa,adet düzensizliği ve kist için jinekoloğa gidiyormuş ama bu rahatsızlıkların asıl sebebi tiroidmiş..bunu teşhis ettirmeden başlanan tedavi yanlış oluyormuş..

Tiroid hormonlarının yetersizliğine “hipotiroidi” denir. Belirtileri şunlardır:

Erken dönemde:

* Hâlsizlik,

* Zihnî faaliyetlerde azalma (unutkanlık, uykuya meyil),

* Kas ağrıları ve kramplar, eklem ağrıları,

* Aşırı üşüme,

* Kabızlık,

* Kuru cilt, saç tellerinde incelme, tırnaklarda incelme ve kolay kırılma,

* Adet düzensizliği, belki kısırlık/düşük...

Geç dönemde:

* Konuşmanın ağırlaşması, yavaşlaması, seste kalınlaşma,

* El-yüz ve ayaklarda ödem (şişlik),

* Tat ve koku almada azalma,

* Kilo alma (çok nadir kilo kaybı da olabilir),

* Cilt renginde solukluk/sararma,

* Kaşların yan taraflarında incelme hatta dökülme,

* Dilde kalınlaşma,

* Nabızda yavaşlama...

bişey kaybetmez insan öncelikle tiroide baktırmak lazım..

EVET haklısınız zaten guatr hastalığıda var orada da 2 adet 2cm büyüklüğünde ödem var bu da olabilir. teşekkür ederim bilgiler için.

[yaaa 8 aylık evliyim doktor bana yumurtalıkların kendini yenilemiyor dediiiiii çocuk iatiyoruz ne yapmalıyım ne olur cvp verinnn soğan suyu dediler dün içmeye başladım ama adet olmadım henüz ama yine içeyim yararı olur belki dedim polikistik over geeçer mı böle

1 gün içmeyle adet olunmaz ki 15 gün içmelisin sabah akşam aç karnına..
bak bende içtim 15 gün biteli 10 gün oldu hala adet olamadım..ama olsun pes etmeden ikinci küre başlayacağım haftaya..
adet olmasam da akıntı oldu baya yararını görmeye başladım yani..
sana da Allah şifa versin..polikistik overle uğraşmak zor ama onunla yaşamamız lazım maalesef

canım been adet olmadan hemen başladın soğan kürüne yani demem o ki adet olup 5. günü başlanıyormuş ama ben duyar duymaz başladım belki yararı olur dieeeeeeee çok korkuyorummmm ya bebeği olmazsa gerçekten işe yarar mı dersiniz

canım bana bu soğan suyula ilgili tam olarak bilgi verirmisin rica etsem

canım bana bu soğan suyula ilgili tam olarak bilgi verirmisin rica etsem

Cnm 24 inde gidicektin dr a ne dedi bu arada sakaryalimisin
Yengemin 8 cmlik kisti vardi dr todun gibi kist var demisti dofum kontil hapi ile gitti tarlim adeti ile atildi

Cnm 24 inde gidicektin dr a ne dedi bu arada sakaryalimisin
Yengemin 8 cmlik kisti vardi dr todun gibi kist var demisti dofum kontil hapi ile gitti tarlim adeti ile atildi

evet canım Sakaryalı' yım kist'im 5 cm idi. şimdi 6 cm olmuş bekleyecekmişiz ikisttin içindeki kanın yok olmasını o yok olduktan sonra kisti eritmeye çalışacakmış ayrıca bende birde rahim ağzı yarası var şimdi de 10 haziranda gel dedi 15 günde bir gidicem kontrole ama şu soğan suyunu bir denemek istiyorum işte ama nasıl yapıcağımı bilmiyorum.

bendede var şimdi ne durumda bilmiyorum ama 2 yıl önce doktora gittim eritmemiz mümkün degil dedi
bekar (bakire ) oldugun içinde alamayız dedi
yada aldırmak istiyosan bekaretini bozmamız lazım dedi
oda öyle kaldı
zaman zaman rahatsızlık veriyo ama işte durum ne ilerledimi geriledimi hiç bi fikrim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…