Kistik fibrozis

meyus61

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2023
234
50
18
29
Arkadaşlar merhaba . 2 bucuk yıllık evliyim esimde tikanikliga bagli azospermi var bende pkos var 3 ay önce trabzonda negatif bi tupbebek sürecimiz oldu . Tese ile sperm bulunmuştu esimde . Kalitesi ve morfolojisi bozuktu . Sonra İstanbul bahceci ye gittik 1 ay önce bulent erola . Eşimden kistik fibrozis testi istemisti . Bugün sonuçlar cikti ve test pozitif cikti . Böyle bi sorun yaşayan oldu mu daha önce lütfen bilgilendirirmisiniz . Çok korkuyorum

Merhaba..eşiniz taşıyıcı olabilir mi? Benimde aile öyküsünden sonra genetik uzmanı bu testi istemişti eşimde pozitif geldi ama taşıyıcıymş . Bende korkmuştum kistik fibrözlü diye. Sonrasında hemen bana da yapıldı ama çok şükür benimki negatif çıktı. Yoksa genetik tüp bebek denemek gerekli demişlerdi.

Tasiyicimi bilmiyorum sonuclari tupbebek doktorumuza göstereceğiz o bize söyleyecek genetik tupbebek gereklimi. Bende yarın test vereceğim. Tasiyici olunca sorun olmuyomu acaba

Tasiyicimi bilmiyorum sonuclari tupbebek doktorumuza göstereceğiz o bize söyleyecek genetik tupbebek gereklimi. Bende yarın test vereceğim. Tasiyici olunca sorun olmuyomu acaba
Hayır benim eşimin vücudunda bir etkisi yok. Test yapmasak anlayamayacktık. Sadece nefes alma sorunu var. Burnundan. Sanıyorum bu vücut sıvılrının yoğunluğyla ilgili. Kistik fibrözn böyle bir etkisi var çünkü vücutta.

Doğrudur. Her insanda farklı etkilere sahip anladığım kadarıyla. Benim eşimin de üreme organini etkilemiş olabilir yüzden azospermi

Öncelikle geçmiş olsun. Benim eşimde kistik fibrozis taşıyıcısı doğuştan sperm taşıyan kanalları gelişmemiş bu sebeple azospermdi ameliyat oldu sperm bulundu üretimi etkilememisti çıkış yolunu etkilemişti yani bende kan vermiştim bende bişey çıkmamıştı ama başarısız denemelerimiz olduğu için genetikli tüp bebek yaptırmıştık son tedavimizde

Çok sagolun . Benim eşimde de ilk tupbebek tedavimizde mikrotese ile sperm bulundu ama kalitesi ve ileri hareketliligi kotuydu . Demekki esimde sizin esiniz gibi mi acaba . Eşim 1 ay önce İstanbula gittigimiz de doktor elle muayene etti orda söyledi bize bi tarafta sperm kanalı elime gelmedi ama diğer tarafta var dedi . Ondan sonra bize bu kistik fibrozis testini önerdi. Genetik tup bebek tedaviniz nasil sonuçlandı acaba . Bize de doktorumuz genetik yapabiliriz belki dedi .

Birde bu kistik fibrozisin başka etkileri varmi esinizde acaba . Bu hastaligi internette arastirdigimda çok kötü şeyler okudum en cok korkutan bu oldu beni çok yaşamaz bu hastalar falan yaziyo . Ama eşimde herhangi bi solunum yada başka türlü bi rahatsızlığı yok . Esiniz bu hastalıktan dolayı farklı bi tedavi gördü mü acaba.

Eşinize bir uygulama yapılmadı mı? Sperme yönelik mikrotese sonrasi kalsiyum desteği veya hareketlenmesini sağlamak için bir tedavi şekli falan? Bizimde ilk tedavide çıkanlar donduruldu ama dondurulmusla denediklerimizde çözülünce sperm hareketi dahada düşmüştü. Esimede elle muayenede teshis koydular bir tarafta hiç yok diğer tarafta çok ince kalmış oda gelişmemiş denilmişti. Genetikli transfer oldum pozitif oldu çok şükür. İmkanınız varsa genetikli öneririm.
Eşim hastasi değil taşıyıcısı saydıklarınız hastalığı olanlar için onlarda 30 lü yaşlarını görmüyorlar bile

Biz ilk denememizi trabzonda fakülte hastanesinde yaptık çok ilgilenilmedi. İkinci deneme için İstanbula gittik işte şimdi doktorumuz ilac takviye verdi eşime bizde genetik yaptırmayı düşünüyoruz nasipse . Siz tedavinizi nerde yaptınız acaba .

Bilgilendirdiginiz için de çok teşekkür ederim gerçekten içim rahatladı biraz olsun . Daha yeni öğrendik biz doktorla da henüz görüşmedik salı günü görüşeceğiz. Çok korkmustum

Bizde denemelerimizden birini üniversite hastanesinde yaptık orda döllenme bile olmadı sonra hem embriyolog hemde labaratuvar koşullarından dolayı İstanbul'u tercih ettik Şişli Memorialde tedavi olduk bizde
Bilgilendirdiginiz için de çok teşekkür ederim gerçekten içim rahatladı biraz olsun . Daha yeni öğrendik biz doktorla da henüz görüşmedik salı günü görüşeceğiz. Çok korkmustum
Rica ederim doktorunuz daha net açıklama yapacaktır zaten korkulacak birşey yok

Bahceci hakkında bilginiz varmi acaba biz orayı tercih ettik . Tedavi süreniz daha uzun olduğu için belki bilgi edinmissinizdir gitmissinizdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…