kistinin türü neydi?kistin iğneyle çekildiğini okudum burada ama çevremde olan olmadı ben laparaskopi ile ameliyat oldum yani bir göbekten ikide karnımın yanlarından 1 cm deliklerle narkoz altında oldum ve kısa sürede ayağa kalktım hatta önceleri çok korkuyordum ve birgün muayeneye gittiğimde hep alttan muayene olduğum için yeter artık bu eziyet ben ameliyat olup kurtulacağım dedim ve oldum.şimdide 6 ayda bir kontrole gidiyorum.kistin 5 cm den büyükse ameliyatsız geçmiyor.ama kistler hamileliğe engel değil sanırım inşallah sende en kısa zamanda hamile kalırsın belki sezeryan yapıp hem bebeğine kavuşursun hemde kistini temizletirsin. bir taşla iki kuş yani
kistinin türü neydi?
Arkadaşlar merhaba,
Geçen Mayıs ayında sağ yumurtalığımda 5 cm çapında dermoid kist olduğu tespit edildi.
Tam da gebeliği düşündüğüm sıralarda..
Ameliyat esnasında yumurtalıkta zarar görebileceği ve ilerde gebeliği zorlaştırma riski olduğu için, bir süre gebeliği deneyip, eğer olmazsa ameliyata karar verdik. Tabii o günler benim için hiç de kolay değildi.. Çünkü tesadüfen öğrenilen kist.. gebe kalacakmıyım korkusu.. şayet gebe kalırsam, gebelikte kistin riskleri.. bütün bunlar zihnimi çok meşgul ediyordu.. artık iyice agresif olmuştum..
Neyseki, kistle gebelik gerçekleşti. 2 aylık hamileyim.. ama bunun sevincini bile yaşayamıyorum.. gebelikten önce 3 farklı doktora gitmiştim.. 2si ilk önce gebeliği önermişti. Sonrasında sezeryanla birlikte kist alınacaktı.
Hamile olduğumu öğrendiğimde arkadaşımın tavsiye ettiği başka bir doktora gittim. O da keşke ilk önce ameliyat olsaydın dedi. Çünkü iki ameliyatın birlikte zor olacağını söyledi. Kanlı bir ameliyat olcağını söyledi. Hamilelikte ki başka risklerinden bahsetti. Tabii bunun için gebeliğin sonlandırılamayacağını söyledi.
Ama bu doktora da içim ısınmadı.
Arkadaşlar sizden ricam, sezeryanla birlikte alınan kist ameliyatların bildiğiniz tecrübeli, işinin ehli bir doktor var mı?
İstanbul'da oturuyorum?
Arkadaşm bence hiç endişe etme gebeliğinin tadını çıkar.
Ben bir çok kişi biliyorum sezaryenle kisti alınan abartmış onu söyleyen doktor. kanlı bir ameliyat olurda ne demek, hastaya söylenecek laf mı bu.
sen gönlünü ferah tut ve bence bir daha o doktora gitme..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?