Kisti Varken Hamile Kalıp Doğuran Var mı?

em4561

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
2.990
6
116
Trabzon
kızlar yaklaşık 2 ay önce bebek düşündüğüm için doktora gittim kontrol amaçlı. kontrol sırasın 5.6 boyutunda kist çıktı. ve doktor kistim varken çocuk düşünmemi söyledi. 3 aylık yasmin verdi. 1 ay kullandım tekrar kontrol ettirdim aynı boyutta duruyordu. eğer geçmezse ne yapıcam. benim durumumda olup çocuğunu dünyaya getiren oldu mu? bi problemle karşılaştınız mı? doktor bu durumdayken kistin hamilelik sırasında büyüyebileceğini söyledi
yardımlarınızı bekliyorum kızlar. bu tedavi yüzünden çocuk isteğimizi de erteledik.

benim 7-8 cm kistim vardı ve ilk çocuğuma hamile kaldığımda öğrendim bunu. ama bana zararı olmadı aksine hamileliğim sırasında 3 cm ye kadar küçüldü ama sonra tekrarladı ikinci çocuğumuda kistim belki erir diye yaptım -yani bana öyle dediler- ama küçülüp doğumdan sonra tekrar büyüdü bende ameliyat oldum diyeceğim şu 2 kere hamile kaldım ama hiç hamileliğime engel olmadı aksine küçülme bile yaptı. doğum kontrol hapları uzun zaman kullanınca işe yarıyor 1-2 sene gibi oda 1 veya 2 cm fazla değil öyle birkaç ayda yok etmez ben denedim olmadı çünkü.. :31:

teşekkür ederim arkadaşım. ben hiç zannetmiyorum ilaçla geçiceğini. sonuçta bunun için üretilmiş bi ilaç değil yardımcı sadece. bi de kisti ameliyatsız alıyorlarmış. onun hakkında bilginiz var mı?

kistin iğneyle çekildiğini okudum burada ama çevremde olan olmadı ben laparaskopi ile ameliyat oldum yani bir göbekten ikide karnımın yanlarından 1 cm deliklerle narkoz altında oldum ve kısa sürede ayağa kalktım hatta önceleri çok korkuyordum ve birgün muayeneye gittiğimde hep alttan muayene olduğum için yeter artık bu eziyet ben ameliyat olup kurtulacağım dedim ve oldum.şimdide 6 ayda bir kontrole gidiyorum.kistin 5 cm den büyükse ameliyatsız geçmiyor.ama kistler hamileliğe engel değil sanırım inşallah sende en kısa zamanda hamile kalırsın belki sezeryan yapıp hem bebeğine kavuşursun hemde kistini temizletirsin. bir taşla iki kuş yani :65:

kistin iğneyle çekildiğini okudum burada ama çevremde olan olmadı ben laparaskopi ile ameliyat oldum yani bir göbekten ikide karnımın yanlarından 1 cm deliklerle narkoz altında oldum ve kısa sürede ayağa kalktım hatta önceleri çok korkuyordum ve birgün muayeneye gittiğimde hep alttan muayene olduğum için yeter artık bu eziyet ben ameliyat olup kurtulacağım dedim ve oldum.şimdide 6 ayda bir kontrole gidiyorum.kistin 5 cm den büyükse ameliyatsız geçmiyor.ama kistler hamileliğe engel değil sanırım inşallah sende en kısa zamanda hamile kalırsın belki sezeryan yapıp hem bebeğine kavuşursun hemde kistini temizletirsin. bir taşla iki kuş yani :65:
kistinin türü neydi?

benimde kistim vardı bebek düşündüğüm için ilaç kullanmadım sonra bir bitki uzmanından soğan kürü diye birşey duydum onu denedim bu arada hamile kalmışım doktora gittim kistin erimiş dedi doktor zaten hamile kalsanda zararı olmaz demişti.....netten araştırıp deneyin derim ben bi şey kaybetmezsiniz

ben varım!!!

4.5 cm kadardı.
öğrendiğimde daha üniversite 1 .sınıftaydım.doktorum alma taraftarı olmadı doğum kontrol hapları ve düzenli kontrollerle takip ettik. yıllar sonra evlendim doktorum korunma sakın, çocuk olacağı bile belli değil dedi..!!! çok şükür problemsiz bir hamilelik geçirdim. bebeğimiz 4 kiloya ulaşınca hem kist için hem de kilolu olduğu için günüm gelmeden sezercik oldum hamileyken kist gitmemiş onu da temizledi.. adet günlerimde ilaç üstüne ilaç içerdim ağrıdan yatar yuvarlanırdım:))) şimdi olduğumu bile anlamıyorum :)

bu arada problemsiz hamilellik dedim ama ilk 3 ay ara lekelenmelerim oldu ama kistten değilmiş annemde de olmuş hep..onun dışında gayet iyiydim

merhaba arkadaşlar,
aralık ayında olağan jinekolojik muayene için doktora gittiğimde,sağ yumurtalığımda kistin olduğunu bunu da doğum kontrol hapı ile adetlerimide takip ederek geçebileceğini öğrendim.fakat 2 sonra kontrole gittiğimde sol yumurtalığımda da kist geliştiğini ve diğer kistimin büyüdüğünü gözlemledik.doktorum bunu titizlikle takip etmemiz gerektiğini belirtince 3 haftada bir kontrole gittim.iki kistimde büyümeye devam etti.ilaçlı emara ve 3 boyutlu ultrasona girdim.ultrason doktorunun sorduğu bir soru aylarca etkisinde bıraktı.çocuk istiyor muydunuz?evet deyince,görünen o ki bence zor dedi.o anda beynimin kaynadığını hissettim.doktorumsa benzer şeyleri söyleyerek ama bu durumun mucizevi bir durum olduğunu,tıpta kesinlik olmadığını Allah'ın bileceğini söyledi.ama içimde kuşku ve kaygı bıraktı tabii.her ay dahada büyüyen kistlerim için doktorum haziran ayında bir karar vermemiz gerekebileceğini söyledi.büyüme devam ederse ameliyat olmam gerektiğini ve kistler yumurtalıkları kaplarsa yumurtalıkları,rahime bulaştıysa rahimide alabileceğini söyledi.bunun için sadece son 3 ayımız vardı.ben kistimin olduğunu öğrendiğim vakit soğan kürü uygulamaya başlamıştım.fakat faydasını görmediğimi düşünüyordum buna ek olarak son 3 ayda başka şeylerde ekledim.3 yıl sonra çocuk düşünürken,bir anda bir daha sahip olamama korkusu eşimde ve bende panik yarattı.nette benim hikayemi paylaşan kişilerin sıkıntılarını okuyunca karamsarlık herşeye yönlendiriyor.eşimle bir an önce çocuk sahibi olmayı istedik.ben son 2 ay doğum kontrol hapını bıraktım doktorumun bilgisi dışında.rahimi güçlendiren,yumurta yapımını çoğaltan kürler aradım.açıkcası ben kürleri adeti başlarken yok biterken falan diye dikkat etmedim.hemen aldığım başladım.ilk 7 gün sarmısaklı süt kürü uyguladım.1 bardak sütü cezvede hafif kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp,içine 7-8 diş sarmısak ekledim.oda sıcaklığında ağzını kapatıp sabahleyin sarmısaklarını yutarak içtim.aynı gün östrojen kaynağı adaçayını 2 fincan kadar tükettim.daha önce yaptığım soğan küründe dikkatsiz davrandığım birşeyi farkettim.dış kabuğu tarçın rengi,içi beyaz olan pazarda yemeklik soğan olarak satılan soğanı kullanmak gerekirken,ben diğer çeşitlerden kullanmışım.son 2 ay doğru soğanı alarak,dış kabuğunu hiç atmadan daha önce kaynattığım 1 bardak suya 2 küçük soğanla 7-8 dk. kaynatara öylece içtim.gün içinde sumak ve 1 çiğ soğanı dilimleyerek yedim.burada önemli olan limon ve yağ gibi başka bir karışım eklememek çok önemli.günde iki kez biri öğleden önce diğeri akşam yemeğinden önce soğan suyunu tükettim ve yaklaşık 1 hafta ara verip devam ettim.buna devam ederken; civanperçemi,karabaş otu,papatyayıda yine kaynamış suda bir taşım kaynatıp soğutarak günde 1 bardak içtim.( tadı biraz acıdır,fondip öneririm.ama sakın ha limon v.b. birşey eklemeyin,özelliği ölüyor.)bu arada eşimde bende bir macun tüketmeye başladık.arı poleni,bal,çörek otu,tarçın,dolmalık fıstık,fındık ile yaptığım macunu her sabah aç karnına tahta kaşıkla tatlı kaşığı kadar tükettik.bu arada adetime bir hafta kala kaynar suyun içine biraz karabiber ,maydonoz,adaçayı yağını ekleyerek buğusuna oturdum. geciken adetim geldiği gibi,ağrılarımında azaldığını farkettim.şu an 10 haftalık hamileyim,düşük tehlikesi yaşıyorum.ama hamile kalamaz diyen doktor yalancı çıktı.çok şükür rabbime nefes alıyorum şu an.sol kistim duruyor ama küçüldü hamd olsun.doktorum onunda sorun teşkil etmediğini söyledi şimdilik.uzun uzun anlattım çünkü can acısı çekenlerden biri olarak nette girmediği forumlar kalmamıştı.verdiği tarifler ortak hikayesi olanlardan ve ibrahim saraçoğlunun sitesinden alınmadır.uygularken and ettim olumlu sonuç alırsam umudunu yitirenlere umut olucam diye.bebeğimi kucağımıza almak kısmet,nasip neyse o.olumlu olumsuz sonuç ne olur bilemem.ancak bu kadarını bile hayal etmek benim için hayaldi.benim hikayem bu.allah herkese şifa versin.dilerim herkes sağlığına kavuşur..

şifa bulmak için kürleri denemeniz güzel bişey ama dikkat etmediğiniz bir konu var eskiden istenmeyen gebeliklerde bebek düşsün diye soğan kürüne benzer bir karışım yapıp çocuğu düşürüyorlarmış. gerçi siz hamilelik esnasında içtinizmi bilmiyorum ama doktorunuzda sizi yanıtmış hamile olamayacağınızı düşünüp içmişsiniz Allahtan bebeğinize bişey olmamış. soğan kürünü kullanırken çok dikkat etmeli. çünkü o anda hamile olmamanız gerekiyor. keşke başka bir doktora daha gitseydiniz. tekrar geçmiş olsun. :34:

offf offf offf artık neye ınancagımıza sasırır olduk bende kıst yoktu gecen ay bu ay fındık kadar bı kıst gorundu doktor erıyebılırde dedı ne yapcagımı sasırdımm

Arkadaşlar merhaba,
Geçen Mayıs ayında sağ yumurtalığımda 5 cm çapında dermoid kist olduğu tespit edildi.
Tam da gebeliği düşündüğüm sıralarda..
Ameliyat esnasında yumurtalıkta zarar görebileceği ve ilerde gebeliği zorlaştırma riski olduğu için, bir süre gebeliği deneyip, eğer olmazsa ameliyata karar verdik. Tabii o günler benim için hiç de kolay değildi.. Çünkü tesadüfen öğrenilen kist.. gebe kalacakmıyım korkusu.. şayet gebe kalırsam, gebelikte kistin riskleri.. bütün bunlar zihnimi çok meşgul ediyordu.. artık iyice agresif olmuştum..

Neyseki, kistle gebelik gerçekleşti. 2 aylık hamileyim.. ama bunun sevincini bile yaşayamıyorum.. gebelikten önce 3 farklı doktora gitmiştim.. 2si ilk önce gebeliği önermişti. Sonrasında sezeryanla birlikte kist alınacaktı.

Hamile olduğumu öğrendiğimde arkadaşımın tavsiye ettiği başka bir doktora gittim. O da keşke ilk önce ameliyat olsaydın dedi. Çünkü iki ameliyatın birlikte zor olacağını söyledi. Kanlı bir ameliyat olcağını söyledi. Hamilelikte ki başka risklerinden bahsetti. Tabii bunun için gebeliğin sonlandırılamayacağını söyledi.
Ama bu doktora da içim ısınmadı.

Arkadaşlar sizden ricam, sezeryanla birlikte alınan kist ameliyatların bildiğiniz tecrübeli, işinin ehli bir doktor var mı?
İstanbul'da oturuyorum?

Arkadaşlar merhaba,
Geçen Mayıs ayında sağ yumurtalığımda 5 cm çapında dermoid kist olduğu tespit edildi.
Tam da gebeliği düşündüğüm sıralarda..
Ameliyat esnasında yumurtalıkta zarar görebileceği ve ilerde gebeliği zorlaştırma riski olduğu için, bir süre gebeliği deneyip, eğer olmazsa ameliyata karar verdik. Tabii o günler benim için hiç de kolay değildi.. Çünkü tesadüfen öğrenilen kist.. gebe kalacakmıyım korkusu.. şayet gebe kalırsam, gebelikte kistin riskleri.. bütün bunlar zihnimi çok meşgul ediyordu.. artık iyice agresif olmuştum..

Neyseki, kistle gebelik gerçekleşti. 2 aylık hamileyim.. ama bunun sevincini bile yaşayamıyorum.. gebelikten önce 3 farklı doktora gitmiştim.. 2si ilk önce gebeliği önermişti. Sonrasında sezeryanla birlikte kist alınacaktı.

Hamile olduğumu öğrendiğimde arkadaşımın tavsiye ettiği başka bir doktora gittim. O da keşke ilk önce ameliyat olsaydın dedi. Çünkü iki ameliyatın birlikte zor olacağını söyledi. Kanlı bir ameliyat olcağını söyledi. Hamilelikte ki başka risklerinden bahsetti. Tabii bunun için gebeliğin sonlandırılamayacağını söyledi.
Ama bu doktora da içim ısınmadı.

Arkadaşlar sizden ricam, sezeryanla birlikte alınan kist ameliyatların bildiğiniz tecrübeli, işinin ehli bir doktor var mı?
İstanbul'da oturuyorum?

Arkadaşm bence hiç endişe etme gebeliğinin tadını çıkar.
Ben bir çok kişi biliyorum sezaryenle kisti alınan abartmış onu söyleyen doktor. kanlı bir ameliyat olurda ne demek, hastaya söylenecek laf mı bu.
sen gönlünü ferah tut ve bence bir daha o doktora gitme..

Arkadaşm bence hiç endişe etme gebeliğinin tadını çıkar.
Ben bir çok kişi biliyorum sezaryenle kisti alınan abartmış onu söyleyen doktor. kanlı bir ameliyat olurda ne demek, hastaya söylenecek laf mı bu.
sen gönlünü ferah tut ve bence bir daha o doktora gitme..

teşekkür ederim.. evet o doktora gitmiyorum şimdi.. ama işte yine de korkuyorum..

Back