• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kisti olupta ameliyatsız küçülen var mı?

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.660
7.700
448
arkadaşlar ben bekarım yumurtalığımda 6,5 cm kist tespit edildi. dr ameliyatı uygun görüyo ama ben korkuyorum. Doktorumda sanki kararsız gibi.Başına gelen veya duyan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

arkadaşlar ben bekarım yumurtalığımda 6,5 cm kist tespit edildi. dr ameliyatı uygun görüyo ama ben korkuyorum. Doktorumda sanki kararsız gibi.Başına gelen veya duyan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

öncelikle çookk geçmiş olsun. benim sağ yumurtamda 1.5 yıl önce doktora gittiğimde çikolata kistim tam 10.5 cm olmuştu ve tabii doğal olarak yumurtayla beraber alındı. sol tarafta da var ama onun büyümesi geriler gibi en azından bi operasyon gerekmeyecek durumda. 5 cm den büyükler için genellikle ameliyat deniliyor diye biliyorum ama sen yinede bir kaç doktora daha danış bence... ben öyle yapmıştım 34 doktor gezdim hepsi de aynı şeyi söyledi bana...

sağol cnm cevabın için. bende ondan korkuyorum zaten yumurtalığım alınırsa ilerde çoçuğum olmazsa diye:50:

sağol cnm cevabın için. bende ondan korkuyorum zaten yumurtalığım alınırsa ilerde çoçuğum olmazsa diye:50:

hemen bu korkuya kapılma canım. ama tedbirinide al. tek yumurtayla bile rahat çocuk yapılabilir. bu senin çocuğun olmayacak anlamına gelmez tabiii ama sakın ihmal etme aydan aya kistin büyüme oranına baktır. benim ki çok hızlı büyüyordu mesela. ayda 1cm büyüyordu. bir kaç yere gitmeden de ameliyat olma hemen sana verebileceğim tavsiler bunlar. çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

birde yanlışlıkla 34 doktor yazmışım :))) 3-4 doktor demek istemiştim:)))

Son düzenleme:
benimde 6 cm di doktor ameliyat dedi sonra renkli ultrasona gonderdi orda 4.5 cm cıktı ilac verdi adet donemine kadar hap kullandım sonra dogum kontrol hapına gectim 1.5 ayda kistim 7 mm dustu baska doktorada gorun bence

renkli ultrason ne oluyor? benden bi ultrason istedi bide mr. inşallah benmde küçülür ameliyat olmak istemiyorum:43:

Back