arkadaslar ya kistin belirtlileri neler?ne gibi sikayetlernz oldu_???en önmli belirtisi kahwerengi akıntıymış galiba...ama kesin bilmiyorumm..we benim 4 gündür koyu kahwerengi akıntım war adet olmam gerkrdi ama olmadım..en son haziran 28 de adet oldum (ama normalde 5 haziran olmam gerekirdi o da 23 gün gec oldu ) we ondan sora olmadımm =( acaba kist mi war bnde :sinifsinif:[/QUO
evet cnm bendede vardı kistler 3 yıldır uğraşıyordum çok şükür sonunda bitti.
ilk öncelik adet düzensizliği
tüylenme
kıllanma
hormonal değişiklikler bozukluklar
mutlaka bir doktora git
bende miğde aağrısı geçiriyordum ultrasona girdim bunun için kist çıktı hem de 7 cmlik en büyüğü sonra tedavi olmaya başladım doktorum ilk olarak doğum kontrol hapı verdi bekarlığımda oluyor bunlar 2 ay kullan bırak dedi.daha sonra yine bana gel dedi bende gitmedim tabii
geçen sene ocak ayında gittim yine doktora hiçbir şey çıkmadı sonuçlarım tertemiz çıktı çok şükür
geçen yıl haziranın 29 unda evlendim ilk aylarım normaldi sonra yine düzensiz olmuştu doktora gittiğimde bu sefer de sol overde 3 cmlik çıktı önemli bişey olmadığını söylediler.fakat ben farklı farklı doktorlara gittim tedavi olmaya başladım hormon testi istendi guatr çıktı bu da aynı kist gibi bu belirtileri gösteriyormuş.onun için tedavi oldum bitti çok şükür dğum kontrol hapı verdi hem korunmak hem de adetimi düzene sokmak için 4 aydır kullanıyordum bu ay kestim artık bebişim olsun istiyorum ama tüm tedavilerimi oluyorum herşeyimi kontrol ettiriyorum muhakkak genel hormon testi yaptır herşey çıkar orda
cok cok gecmiş olsun inş en kısa sürede hamile kalırsın e allah sana saglıklı bi bebiş werir opuyorumnanaktan bnde suan yaz okulundayım o yüzden doktora gidemiyorum haftaya bitince okulum gider gitmez doktara gidicem..bazı dönemlerde adet gecikmesi normalmiş ama beni korkutan bu kahwerengi akıntı :gitme: sanki yumurtalarım da bu akıntıyla atılıyo...ayrıca bayagı da koyu kahwerengii... bi ara bnde kullandım dogum kontrol hapını adet düzenszligi için ama asırı derecede kilo yaptı bıraktımmm.. :uhm:
walla soğan kürünü denemektense herşeeyi yaparım miğdemi mahvetti içemedim benimde tanıdıklarım yaptı hepsi normale döndü.bugün smear sonuçlarımı aldım çok şükür tertemiz çıktı küçük bir iltihap dışında
JANIM BENIM COK SEWINDIM YA WALLA HADI GECMIS OLSUN BALIM ILTAPI TEMIZLEMEK ICIN ADA CAY IC SABAH KAWALTIDAN SONA BIDE AKSAM YATARKEN CIWAN PERCEMI PAPATYA WE DEFNE YAPRA AYNI GR AL KARISTIR HEPSINI IC COK ISE YARIOO BAK GOR ILATP BI HAFTADA TEMIZLIOOO a.s
Allah hayırlısıyla kavuştursun bebeğine canımgeçmişş olsun cnm walla bende doğum kontrol hapı kullanıyordum hem korunmak hemde düzensizlikler için kıllanmalar için fln bu ay bıraktım bebek istiyorum aartık adet olunca gitcem doktora bakalım adet olabilcekmiyim tahminime göre ayın ssonlarında olmam gerekiyor düzene sokmuştur inş.
Allah hayırlısıyla kavuştursun bebeğine canım
merhaba arkadaşlar..siteye az önce üye oldum ve ilk size yazıyorum :)
15 aylık evliyim..geçen yıl nisan ayında sol yumurtalığımda 7 cm lik kist çıktı..
doktora gittim diane35 verdi ama hiçbir etkisi olmadı aksine göğüslerimi 1 beden büyülttü ve kilo yaptı ve kist daha da büyüdü
ameliyat dedi sezeryanla almamız lazım dedi ben çok üzüldüm çünkü yeni evlenecek bir bayan olarak sezeryan yapmak çok kötüydü ve ileride bebek düşündüğümde normal doğum imkanım olmayacaktı..
eşimin ısrarı üzerine başka doktora gittik..o da ameliyatla alıcaz dedi ama sezeryanla değil laparoskopi ile alıcaz dedi..kapalı ameliyat yani yarmadan..ve diğer doktora kızdı..laparoskopiden haberi yokmu diye..
neyse ameliyat başarılı geçti 1 yıl geçti hatta üzerinden..şu an çok iyiyim.hiçbir problemim yok çok şükür..belirti olarak adet düzendizliğim vardı ve kızlar en en en en önemli neden STRES...
kimse sizden önemli olmasın...bütün hastalıklar stres üzüntüden kaynaklanıyor...
şu an adet düzensizliğim devam ediyor onu da yasmin ile dengeliyorum..
kısacası stres sıkıntı yapmamak lazım ve bir hastalığınız olduğunda 2.bir doktora gitmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum..
arkadaşlar teşekkür ederim..ve arkadaşım çok üzüldüm geçmiş olsun..omzundaki ağrının nedeni ameliyat sonrasında narkozlu iken hastabakıcıların seni sedyeden yatağa geçirirken dikkat etmemesinden kaynaklanıyor..kaba bir deyimle kargatulumba omuzlarından tutarak geçirmeleri..bende aynı durumu yaşadım ve doktoruma sorduğumda taşırken olmuş olabilir dedi..bir kaç gün sonra geçer..dün laparoskopi ameliyati olmus biri olaraktan size kist belirtilerim nelerdi ameliyat ve sonrasi hakkinda biraz bilgi vereyim.2 ay oncesinde kasiklarimdaki batmalardan ötürü doktora gittigimde sag yumurtaligimda kist oldugunu ve alinmasi gerektigini söyledi benneyaptımki öylede oldu dün kist alindi ve suan evdeyim omuzlarimdaki agridan ve ani hareket edemeyisimden baska sorunum yok. yalniz doktorum sag yumurtaligimin calismadigini yani sadece sol yumurtalikla hamile kalabilcegimi söyledi cok üzüldüm kist alinir kurtulurum diyordum senağlama oysa simdi anne olma sansim % 50 ye düstü sizlerde böyle sorun olamadan bebislerinizi kucaginiza alirsiniz :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?