• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kist

Bkontas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2016
10
1
1
Herkese merhaba. Ben 19 yaşındayım 17 yasimda sağ yumurtaligimda 8 cm. kist vardı ve yapisikti ameliyat oldum. Ameliyattan önce doğum kontrol hapı kullandım ama erimedi sonrasında aynı yerde tekrar kist çıktı ve yine doğum kontrol hapı kullandım. Şimdi ise sol yumurtaligimda çıktı. Yine doğum kontrol hapı kullanıyorum. Sizce çocuğum olurmu

Canım kistler çocuğa engel değil ama zor olabilir.benim gorumcemin vardı hep genç kızken hala da var.cocugu çocuk dusunmeye başladıktan nerdeyse 1 sene sonra oldu.ama hiçbir tedavi görmedi bile.gecmis olsun

Ameliyat olduğum yumurtalıga yapisikti kist doktor zarar vermemeye çalıştım dedi ama şimdide solda çıkınca dedim acaba çocuğum olur mu teşekkür ederim :-)

O kadar cok örnegi var ki etrafimda kist olupta anne olanlarin. Hiç kafaya takma gebelige engel bi durum olmadigini söylüyor zaten doktorlarda. Sadece zaman alabilir belki

Doğum kontrol haplarının kist eritmek gibi bir fonksiyonu yoktur. Şikayetleri azaltır.

Ne kisti ki? Cesit cesit bu kistler.. kimi hic etkilemiyo, kimi biraz daha zorlastiyor

Bir de soğan suyu kist eritmede oldukça başarılı annamde icti. Ama doktora danış

annemin kisti vardı yumurtalığının tekini ben doğduktan sonra aldıkları halde tek yumurtalıkla bile 2 kere hamile kaldı

Valla benim de cift tarafli cikolata kistlerim vardi. Hamilelik icin engel olabilir diye cok dertlenmistim. Ama doktorum bunu denemeden bilemezsin cikolata kistinde en onemlisi stres ve psikolojin rahat ol dedi. Acele etme ne zaman hazir olursan o zaman dene dedi. Bir yila yakin korunmaya devam ettim. O arada kontrollwri aksatmadim tabi. Korunmayi biraktim 2. Ay hamile kaldim coook sukur. Senin kistlerinin cinsi ne bilmiyorum ama cikolata kisti zordur hapla falan erimez etmez. Ama bak cok sukur hamileyim. Bozma moralini. Daha yasin da kucuk. Hem doktorum demistiki cocugun olmasa ne olacak tup bebek diye bir sey var :) cok rahat ve relax bir doktordur kendisi. Sen de boZma moralini. En kotu sey stres bu hayatta

Valla benim de cift tarafli cikolata kistlerim vardi. Hamilelik icin engel olabilir diye cok dertlenmistim. Ama doktorum bunu denemeden bilemezsin cikolata kistinde en onemlisi stres ve psikolojin rahat ol dedi. Acele etme ne zaman hazir olursan o zaman dene dedi. Bir yila yakin korunmaya devam ettim. O arada kontrollwri aksatmadim tabi. Korunmayi biraktim 2. Ay hamile kaldim coook sukur. Senin kistlerinin cinsi ne bilmiyorum ama cikolata kisti zordur hapla falan erimez etmez. Ama bak cok sukur hamileyim. Bozma moralini. Daha yasin da kucuk. Hem doktorum demistiki cocugun olmasa ne olacak tup bebek diye bir sey var :) cok rahat ve relax bir doktordur kendisi. Sen de boZma moralini. En kotu sey stres bu hayatta
Allah bağışlasin inşallah dediğiniz gibi olur. Benimki çikolata kisti değildi. Ağrı yapması yumurtalıga yapisik olması korkuttu beni

Bende de kist var. Gebe kalmayı zorlaştıracağını söylemişti doktorum. Hem daha evli değilsin yaşın küçük şimdi bunları düşünmene gerek yok. Kendiliğinden kaybolabilir bile kist.. Zamanı gelsin de.

Allah bağışlasin inşallah dediğiniz gibi olur. Benimki çikolata kisti değildi. Ağrı yapması yumurtalıga yapisik olması korkuttu beni
Mutlaka bir kac farkli doktora git canim. Kistlerin teshisi de zor olabiliyor cunku. Bir de birinin uyguladigi tedaviyi digeri uygulamiyor mesela.

Hapla mı korundunuz acaba? Ben de hap kullanmak istiyorum bekarım da pcosum var ama korkuyorum da. Çünkü sivilce yapıyor çok etkileri azaltmak için kullanmak istiyorum.

Hapla mı korundunuz acaba? Ben de hap kullanmak istiyorum bekarım da pcosum var ama korkuyorum da. Çünkü sivilce yapıyor çok etkileri azaltmak için kullanmak istiyorum.
Hapin etkileri çok elimden gelse kullanmazdim tabi her bünyeye farklı etki yapabiliyor ama

Hayir ben prezervatifle korundum. Cunku dogum kontrol haplarinin cikolata kistine bir faydasi olmuyor demisti doktorum. Ama mesela cikolata kistlerinden once daha bekarken basit kistim olmustu 7 cm lik o zaman dogum kontrol hapi eritir demisti doktorum ve 6 ay kullanmistim. Gercekten de gecmisti. Pcos da dogum kontrol hapi kullanmak faydalimidir bilmiyorum canim. Eger doktorun faydali derse yan etkilerine katlan ve kullan canim.

Hayir ben prezervatifle korundum. Cunku dogum kontrol haplarinin cikolata kistine bir faydasi olmuyor demisti doktorum. Ama mesela cikolata kistlerinden once daha bekarken basit kistim olmustu 7 cm lik o zaman dogum kontrol hapi eritir demisti doktorum ve 6 ay kullanmistim. Gercekten de gecmisti. Pcos da dogum kontrol hapi kullanmak faydalimidir bilmiyorum canim. Eger doktorun faydali derse yan etkilerine katlan ve kullan canim.
Yok kiste bir faydası yok. Ama etkilerini minimuma indirmek için istiyorum ben.

bende yumurtalığımdan kist aldırdım hatta benim sol tüpümde alındı çıkınca ilk sorduğum soru bu olmuştu çocuğum olacak mı doktor da şaşırmıştı :-)
ama oluyormuş Allah şifa versin

Back