• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kist ve Hsg

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
Merhaba herkese öncelikle allah şifa versin. Benimde öğrenmekl istediğim bişey var inşallah yardımcı olursunuz.
3 yıl önce çikolata kisti olduğunu öğrendim 2 ay önce hem doktorumu değistirdim hemde rutin kontol için bir doktora göründüm.
Dokto 5 cm kistim olduğunu ve çikolata kistimin büyüdüğünü söyledi ve bana Destorel ilacını verdi. 2 ay kullan kistte küçülme olacakmı izleyelim dedi.
Ekimin 26 sında sonra adetim olup temizlendikten sonra tekrar gideceğim. Tüplerin kapalı değilse 1 yıl normal yoldan deneyip hamile kalmanı bekleriz eğer kapalıysa tüp bebek yaparız dedi. Yaşımın küçük olması ve kistimin çokda büyük olmaması sebebiyle zaten amleiyatı önermiyor.
Sizce ekim ayında beni hemen HSG ye alırmı. Böyle bir durum yaşayan arkadaşlardan destek bekliyorum.
Bazen hazır değilim diyorum bazende bu kist yüzünden korkup hamile kalayım sonra olmazsa çok üzülürüm diyorum.

Hiç olmadımı rahim filmi çektiren . Çekilmesi aynı gün karar veriliyor mu yoksa daha sonraya randevu veriliyor.

canım ben özel bi yerde çektirdm sonucu 10 dk içinde verdiler.ertesi günde sonucu doktoruma götürdüm
reglinin 10.gününe kadar çektirebiliyosun ondan sonra çekmiyolar.ben birgün önceden aradım ertesi güne randevu verdiler

Son düzenleme:
bende çektirdim canım ama benim kistim polikistik over 20 gün oldu bilmek istediğin bişey varsa sorabilirsin canım:59:

Canım özelde çektirmek istersen tarihte sorun yaşamazsın, sonuçaları da hemen alırsın.
Devlette gün alman gerekiyor diye biliyorum.

Bir de HSG için reglinin bitiminden hemen sonra gelmeni istiyorlar

Merhaba arkadaşlar,
öncelikle allah hepimize sağlık şifa versin.
geçtiğimiz hafta bana da çikolata kisti teşhisi konuldu. sağ yumurtalığımda 4cm civarında, sedimentasyon ve CA 125 değerim ( 225..) çıktı. Doktorum doğum kontrol hapını bırakmamı ve gebe kalmayı denememi önerdi. 6 ay izleyelim dedi, kalamazsan kisti alırız dedi...
arkadaşlar, bu durumu yaşayan var mı aranızda? yeni kisti olup hamile kalan ve hamile kalındı ise bunun bebeğe bir zararı olur mu?
başka bir doktora daha görünmeyi düşünüyorum...
hepinize hayırlı akşamlar.
vereceğiniz değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

bende de çikolata kisti var,diğer bir çok başlıkta yazdım hikayemi.birde burda yazmayayım:)kist sol overde 4 cm di.ameliyat olmadım.7 ay iğne 2 ayda ilaç tedavisi gördüm.bu 2 ayın sonunda rahim filmi çekildim.hsg ile ilgili o kadar çok korkutucu yazı okumuştum ki burda,zaten filmi çekilmeden ben bayılacaktım neredeyse.aslında hiç de korkulacak bir işlem değil.sadece bizler korkutuyoruz kendimizi.benim işlem bitmiş hala canım yanıyor sanıyordum düşün:)..özel hastanede çektirmiştim önceden gün falan almadım.sadece 2 gün öncesinden anlaştık o kadar.

Merhaba arkadaşlar,
öncelikle allah hepimize sağlık şifa versin.
geçtiğimiz hafta bana da çikolata kisti teşhisi konuldu. sağ yumurtalığımda 4cm civarında, sedimentasyon ve CA 125 değerim ( 225..) çıktı. Doktorum doğum kontrol hapını bırakmamı ve gebe kalmayı denememi önerdi. 6 ay izleyelim dedi, kalamazsan kisti alırız dedi...
arkadaşlar, bu durumu yaşayan var mı aranızda? yeni kisti olup hamile kalan ve hamile kalındı ise bunun bebeğe bir zararı olur mu?
başka bir doktora daha görünmeyi düşünüyorum...
hepinize hayırlı akşamlar.
vereceğiniz değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

benim doktorumda aynı şeyleri söyledi nerdeyse canım. hamile kalmaya çalış evet ameliyatı düşünme hemen doktorunda düşünmesin bence . benimki sagda 5 cm doktorum yasın genc hıc dogum yapmamış bır kadına 5 cm lık kıst ıcın amelıyat etmem ded,. zaten acık amleıyatın cok rıskı var yumurtalık alınabılıyor cunku. gecmıs olsun sanada.

mrb arkadslar bende 8 aylık evlıyım ve sadece esımle 4 kez denedık ve cukulata kıstım var denıldı sızce hsg cektırmem lazımmı

Back