Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kist patlaması
- Konu Sahibi Ozz-
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 4 Kasım 2017
- 1.827
- 547
- 123
- 34
Merhaba kist patlaması yaşamadım ama bu ay 2 yumurtam kendi kendine büyüyüp kist olmuş tedaviye başlayamadım bi türlü
Operasyon ile cuma günü içini bosaltacak biraz korkuyorum ama kist patlaması olur diye olacağım operasyonu. Bana doktor adetle atılacağını sanmıyorum dedi hormon ilacı doğum kontrol hapı yani veremiyor kan pıhtılaşması durumumdan ötürü. Bilmiyorum ne olacak benim 3-4 aya bi yumurtam kist oluyor nedense hep
Operasyon ile cuma günü içini bosaltacak biraz korkuyorum ama kist patlaması olur diye olacağım operasyonu. Bana doktor adetle atılacağını sanmıyorum dedi hormon ilacı doğum kontrol hapı yani veremiyor kan pıhtılaşması durumumdan ötürü. Bilmiyorum ne olacak benim 3-4 aya bi yumurtam kist oluyor nedense hep
Kendi kendine olmasına şaşırdım. Benimki çatlatma iğnesi öncesi letu kullandığım için oldu büyük ihtimalle. Ama bence doktorunuzun müdahale etmesi çok iyi olacak çünkü patlama durumu çok sıkıntılı bir süreç. Şok etkisi ile bayılma, kusma veya agrılı kanama yapabiliyor. Ben yine şanslıyım ki sadece agrısını hissettim. Bence bu kısmını da düşünüp kendinizi toparlayın çok çok geçmiş olsun inşallah iyi haberlerinizi alırızMerhaba kist patlaması yaşamadım ama bu ay 2 yumurtam kendi kendine büyüyüp kist olmuş tedaviye başlayamadım bi türlü
- 5 Nisan 2023
- 3.737
- 11.430
- 128
- 27
Yaaa. Adet düzeninizde sıkıntı oldu mu ? Ve neden olmuştu sizinki ?Daha önce 2 kez patladı benimde, kendi kendine geçti ilaç vs kullanmadım
- 5 Nisan 2023
- 3.737
- 11.430
- 128
- 27
Benim zaten düzensiz bi döngüm vardı pcosta var. Yumurta büyümüş çatlamadan büyümeye devam etmiş ve kist olup patlamış. 16 ve 24 yaşında oldu. O zaman tahlil yapmıştı doktorum prolaktinimde 60larda çıkmıştı belkide o mu etkiledi bilemiyorumYaaa. Adet düzeninizde sıkıntı oldu mu ? Ve neden olmuştu sizinki ?
prolaktinle alakalı olabilir evetBenim zaten düzensiz bi döngüm vardı pcosta var. Yumurta büyümüş çatlamadan büyümeye devam etmiş ve kist olup patlamış. 16 ve 24 yaşında oldu. O zaman tahlil yapmıştı doktorum prolaktinimde 60larda çıkmıştı belkide o mu etkiledi bilemiyorum
- 4 Kasım 2017
- 1.827
- 547
- 123
- 34
Kendi kendine olmasına şaşırdım. Benimki çatlatma iğnesi öncesi letu kullandığım için oldu büyük ihtimalle. Ama bence doktorunuzun müdahale etmesi çok iyi olacak çünkü patlama durumu çok sıkıntılı bir süreç. Şok etkisi ile bayılma, kusma veya agrılı kanama yapabiliyor. Ben yine şanslıyım ki sadece agrısını hissettim. Bence bu kısmını da düşünüp kendinizi toparlayın çok çok geçmiş olsun inşallah iyi haberlerinizi alırız
Çok çok geçmiş olsun. Ben geçen ay letu gonalf vs kullanmıştım başka doktorda bana yumurtan gelişmedi dedi ve 8.gün iptal etti tedavimi bi daha denemeni önermem dedi tüp bebek bende eski doktoruma geri gittim bende zaten amh düşük. Şimdi eski doktoruma gittim bu ay ve 2 yumurta kendi kendine büyüyüp kist olmuş dedi. Bizde eşimle acaba geçen ay ki gelişmeyen yumurtalar mi gelişti de kist oldu diye düşünmeden edemedik. Geçen ay ki doktor brisa daha düzenli takip etse sabırla beklese belki böyle olmazdı diyorum bilmiyorum haksız mi düşünüyorum. Sizce onunla bağlantısı olabilir mi ?
- 5 Nisan 2023
- 3.737
- 11.430
- 128
- 27
Gebelikle ilgili stres yapmayın ama ben bu durum yaşadıktan sonra hamile kaldım yani adet oldum bitimine kalmışımprolaktinle alakalı olabilir evet
Bence haklısınız ya. Benim doktorumda adet olunca gel demedi mesela. Deseydi giderdim görürdü kisti müdahale edilirdi. Letu kullandıktan sonraki ay kistim patladı işteÇok çok geçmiş olsun. Ben geçen ay letu gonalf vs kullanmıştım başka doktorda bana yumurtan gelişmedi dedi ve 8.gün iptal etti tedavimi bi daha denemeni önermem dedi tüp bebek bende eski doktoruma geri gittim bende zaten amh düşük. Şimdi eski doktoruma gittim bu ay ve 2 yumurta kendi kendine büyüyüp kist olmuş dedi. Bizde eşimle acaba geçen ay ki gelişmeyen yumurtalar mi gelişti de kist oldu diye düşünmeden edemedik. Geçen ay ki doktor brisa daha düzenli takip etse sabırla beklese belki böyle olmazdı diyorum bilmiyorum haksız mi düşünüyorum. Sizce onunla bağlantısı olabilir mi ?
İnşallah ben de hamile kalabilirim. Bu 2 ay üzerine düşemeyeceğim zaten bu konunun. Önemli olan patlayan kistin zararsız vücudumdan atılması. Hayırlısıyla ilk adetimi olsaydım biraz rahatlayacagım. Yarın adet günüm bakalım..Gebelikle ilgili stres yapmayın ama ben bu durum yaşadıktan sonra hamile kaldım yani adet oldum bitimine kalmışım
- 4 Kasım 2017
- 1.827
- 547
- 123
- 34
Bence haklısınız ya. Benim doktorumda adet olunca gel demedi mesela. Deseydi giderdim görürdü kisti müdahale edilirdi. Letu kullandıktan sonraki ay kistim patladı işte
Bende adette gittiğim için bu diğer doktor kıstı gördü hep adetten adete kontrol ediyor belki gitmesem görmese bende sizle aynı durumda olabilirdim şu an korktuğum için operasyon olacağım cuma günü ici bosaltilacak aslında olmak istememiştim ama aklıma kist patlaması olabilir mi diye gelince kabul ettim operasyonu. Sizin adınıza da çok üzüldüm keşke daha düzenli şekilde kontrol edinebilsek belki ikimizde bu durmda olmazdık. Benim rezervim çok düşük diye benim yumurtanın kendi kendine büyüyeceği ihtimali gelmedi akıllarına hiç daha öncede kist problemi çok yaşadım ben aralık-2007 ayında şubat ayında temmuz ayında geçen ayda vardı Benim tahminimce geçen ay ki doktor tedaviyi iptal etmeseydi yumurta gelişmedi diye bi ksc gün daha düzenli takip etse çatlama iğnesi vurabilirdi ya da toplayabilirdi bu sıkıntılar olmazdı ama olan oldu artık. Gerçekten iyi doktora ve sıkı takip yapana da denk gelmek zor. Inşallah sizinkide adetle gider benimde inşallah yok olur erir gider farklı sağlık sorunları açmadan.
İnşallah dediğiniz gibi keşke daha sık kontrol imkanı olsa. Doktor sayısı o kadar azaldıki onlar da kiminle ilgileneceğini şaşırdı sanırım. Uzun süre gitmiş olsak bile her gidişimizde hikayemizi baştan anlatıyoruz bizi tanımıyorlar bile..Bende adette gittiğim için bu diğer doktor kıstı gördü hep adetten adete kontrol ediyor belki gitmesem görmese bende sizle aynı durumda olabilirdim şu an korktuğum için operasyon olacağım cuma günü ici bosaltilacak aslında olmak istememiştim ama aklıma kist patlaması olabilir mi diye gelince kabul ettim operasyonu. Sizin adınıza da çok üzüldüm keşke daha düzenli şekilde kontrol edinebilsek belki ikimizde bu durmda olmazdık. Benim rezervim çok düşük diye benim yumurtanın kendi kendine büyüyeceği ihtimali gelmedi akıllarına hiç daha öncede kist problemi çok yaşadım ben aralık-2007 ayında şubat ayında temmuz ayında geçen ayda vardı Benim tahminimce geçen ay ki doktor tedaviyi iptal etmeseydi yumurta gelişmedi diye bi ksc gün daha düzenli takip etse çatlama iğnesi vurabilirdi ya da toplayabilirdi bu sıkıntılar olmazdı ama olan oldu artık. Gerçekten iyi doktora ve sıkı takip yapana da denk gelmek zor. Inşallah sizinkide adetle gider benimde inşallah yok olur erir gider farklı sağlık sorunları açmadan.
Merhaba arkadaşlar benim de geçen hafta kistim patladı bir kistimin oldugundan bile habersizken dayanması zor bir krampla bağıra bağıra hastaneye gittim ben apandisit zannediyordum ilaçlı bt cekildi. Herhangi bir tedavi verilmedi sadece dogum kontrol hapı verdi doktor , normal günümde regl oldum ama cok sancım var bu kadar aşırı sancım olmazdı
Merhaba. O sancıyı iyi bilirim. Ama normalmiş sadece zaman gerekiyor. Ben çocuk istediğim için doğum kontrol hapı da kullanamadım kendiliğinden geçmesini bekledik. Adet olabilirsem kontrole gideceğim inşallah. Size de çok geçmiş olsunMerhaba arkadaşlar benim de geçen hafta kistim patladı bir kistimin oldugundan bile habersizken dayanması zor bir krampla bağıra bağıra hastaneye gittim ben apandisit zannediyordum ilaçlı bt cekildi. Herhangi bir tedavi verilmedi sadece dogum kontrol hapı verdi doktor , normal günümde regl oldum ama cok sancım var bu kadar aşırı sancım olmazdı