• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kist olmadan pko olur mu?

zeynepazra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2011
191
0
46
Bursa
herkese ii akşamlar adetimin 3. günü hormon tahlili yaptırdım doktor hormon değerlerime bakarak pko olduğunu söyledi fakat vajinal ultrasonda herhangi bi kiste rastanmadı bu durumu yaşayan var mı merak ediyorum.

Ewt hormon tahlillerine bakarak pco diyen doktorlar var.
Hele ki ben bekarım muane edemediği için teşhis koymak zorunda olduğu için saççma sapan şeyler söyleyip gönderiyolar.Birbirlerinin dedikleride farklı şeyler.Birisi kist yok der birisi var der.
İyi bi doktor bulunmalı bence.

bendede pko var.hormon tahlili yapıldı,karından ve vajinal ultrasonla bakıldı.
bunlardan sonra kondu tanılar.ismini verdiğim doktorları nettende araştırabilirsiniz.
ben her 2 şehirdede her 2 doktorada gittim. çok iyiler. istanbul yada antalyada iseniz
tavsiyemdir.

istanbul_dalga dalgıçoğlu (ataköy hast.)

antalya_ali fuat şengör (vitale hast.)

herkese ii akşamlar adetimin 3. günü hormon tahlili yaptırdım doktor hormon değerlerime bakarak pko olduğunu söyledi fakat vajinal ultrasonda herhangi bi kiste rastanmadı bu durumu yaşayan var mı merak ediyorum.

Pkoya yönelik şikayetlerim vardı ultrasonda kist ur flan yok dedi hormon testleri istedi bugün yaptrdm sonuçları pzartesi alıcam bakalım ne diycek...

Pkoya yönelik şikayetlerim vardı ultrasonda kist ur flan yok dedi hormon testleri istedi bugün yaptrdm sonuçları pzartesi alıcam bakalım ne diycek...

arkadslar oplıkıstık over kıstı bır tane bellı basına bır kıst degıldır.her ay bır yumurtamız gelısır ve catlar.fakat polıkıstık over hastalarında 1 den coktur bu sayı.cok oldugu ıcınde hıc bır yumurta gelısıp catlamakta zorlanır yada yumurtala olmaz.adetle de gelısmeye calısıp gelısmeyen kıstler kaybolur..

arkadslar oplıkıstık over kıstı bır tane bellı basına bır kıst degıldır.her ay bır yumurtamız gelısır ve catlar.fakat polıkıstık over hastalarında 1 den coktur bu sayı.cok oldugu ıcınde hıc bır yumurta gelısıp catlamakta zorlanır yada yumurtala olmaz.adetle de gelısmeye calısıp gelısmeyen kıstler kaybolur..

Yani ultrasonda görünmese bile testlerde belli olur ölemi?

kızlar benimde bi sorum olacak.ultrasonda ve test sonucunda kistin görülmeme ihtimali var mı. sol kasığımda uzun zamandır ağrı oluyor benim ara sıra. bu yüzden doktora gitmiştim 4 ay önce ama hiç bişey yok demişti. ultrasonla da baktı testte yaptı bişey çıkmadı. acaba allttan muayene falan mı gerekiyor. ya da sadece ultrason ve test yeterli mi.???

pcos tani kriterleri arasında, yumurtalığınızda kist olması zorunlu değildir. doktorunuza güvenin ;)

Back