kist mi hamilelik mi??

DEMVOL

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
19
0
16
İstanbul
Günaydın arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım geçen aydan beri bebek istiyoruz,ilk ay çok şiddetli belim ağrıdı bir ihtimal dedim ama olmadı bu ayda regl olmama 2 gün var ara ara baş dönmesi,kasıklarımda ağrı ve belden kuyruk sokumuna kadar bir ağrım oluyor. bir kaç kişide duydum çikolata kisti olanlarda da bu şekilde bel ağrısı oluyormuş.geçen sene doktora gittiğimde kistin var ama çocuk doğurmana engel değil demişti. Çok moralim bozuk regl olacakmışım gibi karnım ağrımaya başladı bugün. Şu zamana kadar hiçbir istediğim zorluklardan geçmeden,uğraşmadan gerçekleşmedisanırım yine öyle olacak test yaptırmaya korkuyorum 2 gün daha bekleyeceğim.Allah tan hayırlısı artık...

İnşallah inan öyle olmasını çok isterim içimde inanılmaz bir çocuk isteği oluştu son birkaç aydır,demek ki zamanı gelmiş dedim öyle olunca:)Rabbimden hayırlısı artık,Yüce Allah ım neyi ne zaman vereceğini çok iyi bilir..Allah bebek isteyen,bekleyen herkese yardım etsin,herkesin gönlüne göre versin.

canım neden olmasın olabilir hiç ağrım var kesin adet olcam deme bende ağrıdan kıvranıyodum pembelik geldi işte oldum dedim yerleşme kanamasıymış şimdi 45 günlük kızım var olur üzme kendini sabır :)

Çok güzel bir site yazdıklarınız moral oluyor.Hepinize çok teşekkür ederim.Unutmaya çalışayım herşey kendiliğinden gelişsin diyorum ama tuhaf bir duygu sürekli aklımda:)

mutlaka aklından çıkmaz tatlım biliyorum ama önemli olan kendini iyi hissetmen inşallah bebişin annesini bekletmezde bi an önce gelir mutlu haberi almayı çok isterim :)

Regl olmazsam birkaç gün daha bekleyip test yapacağım size de bildiririm:)ben açıkçası umutsuzum ama nasip kısmet herşey.

Arkadaşlar günaydın,
Ben de tüm regl belirtileri var hamile olmadığımı düşünüyorum.Reglden önce kahverengi lekelenme oluyor her ay bu da kisti destekliyot.regl olduktan sonra bir doktora tekrar gideceğim fakat çikolatakisti çözüm kulübü diye bir site duydumUğur AKYOL muş sahibi.Doğal macun hazırlıyormuş,konu ile ilgili bilginiz var mı?işe yararmı acaba?bir de çok pahalımıdır acaba ?

çikolata kisti olduğuna eminmisin canım
bence öncelikle onu öğren derim
adetinin ikinci günü doktora git. Basit kistlerdende olabilir. Şimdi olmadık bir tedaviye başlarsın sıkıntı olur bu sefer

Hayır emin değilim canım evet doğru söylüyorsun önce doktora gitmek en iyisi regl iken belli olur mu ama?kan pıhtısı falan da birikiyor ya regl döneminde.Önceden filmlerde izleyince şaşırırdım hamile kalınca seviniyorlar zaten bebek için uğraşınca hemen kalınmıyormu ki diye düşünürdüm:)ama işler o kadar da basit değilmiş.Tövbe tövbe dün eşime dedim ki evlilik dışı bir kere bile birlikte olan insanlar istememelerine rağmen hemen hamile kalıyor o nasıl oluyor:)istemem yan cebime koy mu yapmak lazım acaba:)ayy kafayı yedim galiba ben:)))

bende bebek istedim öyle çok ümitlendimki doktora gittim ve 5cm kist çıktı tüm dünyam yıkıldı.neden oluo neden anlamıyorum..doktor çok önemli bi kist değil dedi ama ben sabredemiyorum ki hap verdi hap içmeliyim ama istemiyorum çocuk istiyorum çok şey mi istiyorum ben anlamıyorumki hep sorunlar beni buluo başıma öyle şeyler geldiki anlatamam hepsini hallettik ama bunu haledemiyorum kendime engel olamıyorum dayanamıyorum artık..

Canım bende de çikolata kisti vardı. Hem de öyle böyle değil,birinin çapı 9 cm diğerininki 6 cm... Üstelik ikisi de aynı yumurtalığımdaydı. Ben her zaman sancı çekerdim. Bu sancılar özellikle regl dönemlerimde dayanılmaz bir hâl alırdı. Ama ben hiç önemsemezdim. Hatta benim başkaları kadar sancım olmuyor falan derdim. Neyse sonra evlendim,bebiş istemeye başladık eşimle. 9 ay mütemadiyen çaba ve sonuç hayal kırıklığı... Dedim bir kadın doğum doktoruna gideyim artık,çünkü hem bitmek bilmeyen ağrılarım var hem de 9 ay uzun bir süre. Normalde ilk bi senede hamile kalır bayanlar,daha 3 ay var ama olsun dedim. Neyse bi giderim ki kistlerim sağolsun o kadar çok baskı yapıyormuş ki rahmime,yumurta tutunamadan düşüyormuş. Yani bebişimin olmama sebebiymiş kendileri... Benim kistlerim çok büyük olduğu için risk almaya cesaret edemedi doktor ve Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Araştırma Hastanesine gönderdi beni. Yarım günde tetkiklerim yapıldı,3 gün sonrasında ameliyat oldum. Ameliyat sonrasında iki seçeneğim vardı: Ya gebe kalacaktım ya da yeniden kist oluşmaması için doğum kontrol hapı kullanacaktım. Biz zaten bebiş istediğimiz için birinci seçeneğe yoğunlaştık. Geçen sene kasımın 24'ünde ameliyat oldum. İlk ay ilişki yasaktı. Mart ayında hamile kaldım.

Bütün bunları anlatma sebebime gelince,saydığın belirtileri ben hamileliğimin başında yaşadım. Kist bende hiç öyle etkiler yapmadı,sadece kasıklarımda çok şiddetli ağrı oluyordu. Bıçak saplanmış da içinde gezdiriliyormuş gibi... O yüzden doktora git,bi güzel muayene ol. En küçük kistleri bile ultrasonda görüyorlar artık. Ve çikolata kisti mi yoksa başka kist mi kan tahliliyle kolaylıkla anlayabiliyorlar. Buarada eğer kan tahlilindeki değerler çikolata kistini işaret ediyorsa vaginal yoldan ultrasonla bakıyorlar onu da söyleyeyim. Kendini kasmayınca rahatsızlık vermiyor ama inşallah hamilesindir de bunlara gerek kalmaz. :) Bir de sendeki nasıl çikolata kistiymiş ki? Neye göre söyledi bunu sana? Çünkü çikolata kisti çabuk büyüyen ve kendini tekrar eden bir kistmiş. Zeynep Kamil'deki prof. öyle demişti bana.

kızlar adetim 5 gun gecikti ve ben bu gun kan testi yaptırdım ve sonuç negatiff (((((((tam bi haftadır adet olcakmısım gibi agrılarım oluo ama olamıyorum ,,,,moralim cook bozuk hamiledede degilim adette olamıyorum sadece agrı çekiyorumm

Canım sen şükret haline. Bak hap verdiğine göre en fazla 6 ayda küçülür kistin. Ki büyük ihtimalle o kadar bile sürmez. Yediklerine dikkat et,sağlıklı beslen. Böylece vücudun kendini daha çabuk yeniler ve kistle daha kolay mücadele eder. Ben de ilk başta neden ben demiştim... Ama bu soru sorunun çaresi değil. Haplarını iç kistin küçülsün ki minik bebişine yer açılsın oralarda. :) Ben de çok ağlamıştım,ameliyat olmak istemiyordum. Ama bebiş istiyorsam başka yolu yoktu. İyi ki olmuşum ameliyat. Bak hemen hamile kaldım. Şimdi gerçekten bebek istiyorsan içersin o hapları. İç ki kistin büyümesin benim gibi olma.

Teste doğru baktığından emin misin? Ben ilk kan testimde hamile olduğum gün gibi ortadayken değilim sanmıştım da. Sonra doktor söyledi hamilesin sen diye. :) Bir de yakın zamanda canını çok sıkan şeyler yaşadıysan da gecikebilirsin. Hava değişimi filan herşey etki ediyor regl durumuna. Sana tavsiyem bu akşam eşinle birlikte yürüyüşe çık bi yarım saat yürü. Muhtemelen olursun. Olmazsan eğer bikaç gün sonrasına bir kadın doğum uzmanına randevu al. Adet düzensizlikleri ihmale gelmez.

Doktor aradı o seyledi cnm ben gidip sonuçları almadım yanii...ewt yuruyuşe çıkmak iyi gelir ama eşim şu en şehir dışında bnmde buralarda pek tanıdıgım yok... saol cnm yazdıgın içinn

Kist annemde de vardı ameliyat oldu,zaten annemde kötü ne varsa bana da geçmiş tiroid dahil:)bugün yarın regl olmam lazım bütün belirtiler var.Rabbimden hayırlısı artık.İsteyen herkese en yakın zamanda nasip etsin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…