• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kist için doğu kontrol kullananlar bakabilir mi ??

bonibon_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
62
0
36
Ankara
kızlar adetim gecikince doktora gittim kist olduğunu söyleyip söktürücü ve yasmin doğum kontrol verdi. bugün kanama başladı kanama başladığı gün yasmin iç 21 gün devam et dedi. 3 ay kullan dedi.

benim sorum şu ilk kutuya kanamanın ilk günü başladım peki 2. ve 3. kutulara ne zaman başlamam gerekiyor ? yardımcı olursanız sevinirim

canım 21 gün kullanıp 7 gün ara vereceksin. sonra tekrar 21 gün kullanıp 7 gün ara....normalde 7 gün arada adet görmen lazım. bu düzeni bozmamaya çalış. geçmiş olsun..

aa o 21 hap bitince ardından adet mi olunuyor ??

doktor , bu ay adetin ilk günü başlayıp ilk kutuyu bitir , sonra bir dahaki adetin ilk günü 2. kutuya başla gibi bişey demişti ama ben çok stresliydim o an tam anlayamadım açıkçası kafam çok karışıktı yani ne bileyim panikten..

her neyse doktorun bir dahaki adet dediği şey bu 7 günlük arada gelecek olan kanama mı ? o da mı bildiğimiz adet kanaması oluyor

Son düzenleme:
kızlar kist için yasmin kullanıp da kisti geçen var mı varsa ne kadar sürede geçti

bazı arkadaşlar doktor 3 ay kullan dedi ama ben 1 ay kullandım sonra zaten düzene girdi adetim gerek kalmadı dediler
ben bunun yanında aslan pençesi de içiyorum günde 2 kere

canım şöyle diyim yaklaşık 2 hafta önce kadar gittim doktora şiddetli ağrılarım vardı ultrason verdi ve sol tarafta 48 mmlik bi kist çıktı doğum kontrol hapı verdi tabikide. adetinin ilk günü kullanmaya başla dedi ilk kutu bitince 6 gün bekle 7.gün 2. kutuya başla dedi bana yasmin vermedi ama farklı bi ilaç verdi kisti küçültüyomus hap. 2 kutu bitince kontrole gel dedi kist tamamen yok olmuyomuş ve tekrarlayabiliyomuş ihmal etme ilaçlarını kullan sende önemsizde görünse aksatıldığında önemli sorunlar doğurabilir.

canım şöyle diyim yaklaşık 2 hafta önce kadar gittim doktora şiddetli ağrılarım vardı ultrason verdi ve sol tarafta 48 mmlik bi kist çıktı doğum kontrol hapı verdi tabikide. adetinin ilk günü kullanmaya başla dedi ilk kutu bitince 6 gün bekle 7.gün 2. kutuya başla dedi bana yasmin vermedi ama farklı bi ilaç verdi kisti küçültüyomus hap. 2 kutu bitince kontrole gel dedi kist tamamen yok olmuyomuş ve tekrarlayabiliyomuş ihmal etme ilaçlarını kullan sende önemsizde görünse aksatıldığında önemli sorunlar doğurabilir.

ya bana da 2.kutuya da adetin başladığı ilk gün başla dedi aynı ilk kutuya ilk gün başladığın gibi.
ama benim kafama takılan bu ilaç ara kanama yapıyor. mesela 21 tane hap var 21 gün kullanıyosun ya ilaç bittikten 2 3 gün sonra ara kanama yapıyomuş.
o ara kanama başladığı ilk gün mü 2.kutuya başlayacağım yoksaa ara kanamadan sonra mı asıl adetim başlayacak ben nasıl ayırt edebilirim ki bunu anlayamadım

Kizlar doktor deqilm ama az cok okumuslugum insanlarin yasadiklari vs.. Bilgm var. Dogum kontrol haplari pekde yararli hap deql. Vucudun dengesni bozuyooo. Fydasni qorende vrdr da . Kist icin icebilrsnz sogan suyu. İcin derimmm... Cok kisi icti cevremde ve haplardan dha iyi tesir etti...

ya bana da 2.kutuya da adetin başladığı ilk gün başla dedi aynı ilk kutuya ilk gün başladığın gibi.
ama benim kafama takılan bu ilaç ara kanama yapıyor. mesela 21 tane hap var 21 gün kullanıyosun ya ilaç bittikten 2 3 gün sonra ara kanama yapıyomuş.
o ara kanama başladığı ilk gün mü 2.kutuya başlayacağım yoksaa ara kanamadan sonra mı asıl adetim başlayacak ben nasıl ayırt edebilirim ki bunu anlayamadım

ara kanama hakkında bilgim yok ta dediğim gibi bana sadece 6 gün bekle 7.gün başla dedi o sıra adet olunuyomus onu bile söylemedi ama şuan kahverengi akıntı yaptı bende neden anlamadım

Kizlar doktor deqilm ama az cok okumuslugum insanlarin yasadiklari vs.. Bilgm var. Dogum kontrol haplari pekde yararli hap deql. Vucudun dengesni bozuyooo. Fydasni qorende vrdr da . Kist icin icebilrsnz sogan suyu. İcin derimmm... Cok kisi icti cevremde ve haplardan dha iyi tesir etti...

sogan suyunu bende duydum hap tedavisi bitsin kontrole gideyim ilerlemeye göre bende kullanıcam faydalıymıs gercekten

Arkadaşım 2 ay yasmin kullandım. Sol overde 5 cmlik bir kistim var daha önce adet söktürücülerle kistlerim 2 ayda tamamen dağılırken bu kist dağılmadı ve doğum kontrol hapına başladım. İlk ay adetin 1.günü başladım adet olunca doktora gittim adetin 2. veya 3. günü yeni kutuya başlamam gerektiğini bilindiği gibi 7 gün beklemeyeceğimi söyledi doktorum. 2 kutu yasmini bu şekilde kullandım daha sonra kendi doktorum dönünce ona gittim 3.ay beni diane35 e başlattı yine adetin 3.günü 3.kutuya başladım. Yani bu duruma doktorun karar veriyor ona sormalısın. İlaç bittikten sonra ilk gelen kanamanda doktoruna gidip danış derim. Benim kistimde hala küçülme olmadı soğan suyu kürünü de uyguladım bitkisel çaylarıda. Çok umutluydum ama kontrole gittiğimde kistim milim küçülmemişti büyük hayal kırıklığına uğradım :2: Ama tabi sizinde umutsuzluğa kapılmanızı istemem faydasını gören çok var benim kistim inatçı çıktı.

benim kistimde cok inatcı 3. kutu yasmine basladm hiç fayda görmedm doktorum laporoskopi dedi :((şimdi doktor arastırıyorumm

Kesinlikle farklı doktorlara görünmekte fayda var. Benim 1 yıldır gittiğim jinekologum ameliyat oldu görevine ara verdi ve ne şanstır ki o ayrıldığı ay benim kistim dağılmadı önceki kistlerimde hiç böyle bir sorun olmamıştı. Sonra bana da ameliyat dediler tam 6 tane doktor değiştirdim biri ameliyat dedi biri hani kist nerede sen kendine hastalık yaratıyorsun dedi biri 6 ay adetini durduralım dedi biri hemen biyopsi yapalım dedi daha neler neler çok şükür doktorumun rahatsızlığı geçti geçen ay görevine yeniden başladı ameliyat diyen doktoru dinleseydim belki çok daha fazla zarar görmüş olacaktım. Ama benim sorunum herkesin ayrı bir şey söylemesiydi farklı doktorlardan da aynı şeyi duyarsanız demek sizin için uygun olan laparokskopidir ama dediğim gibi kesinlikle farklı doktorlarla görüşün sonra karar verin .

sogan suyunu bende duydum hap tedavisi bitsin kontrole gideyim ilerlemeye göre bende kullanıcam faydalıymıs gercekten

walla dene derım cnm bak dıqer kurler ıcın bısy dıyemıcem ama sogan gercekten cok faydaLı. ıncırı okudum denıyeyım dedım uıstelık yumrtlama sorunum var yanı ıctım 19 gun adet olmadım. ters teptı bana. hayatmda normalde bu kdr gecıkmemısdı... o yuzden dıger kurler ıcın bsy dıyemıcm ama soganıda ıctm bebek ıcın he olmadı ama adetımın gelısı cok farklıydı.. ama kıst ıcın ıcenlerı cok duydum ve faydasını qorduklerınede sahıdımm...

Yasmin bittikten kaç gün sonra adettiniz geldi kızlar benim 2 gün oldu biteli henüz başlamadı

Back