Kist hakkında

dirim

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
12.040
1.187
kızlar,bilgisi olan varsa yazsın lütfen,reglim 6 gün sürüyor.ancak bugün benim 8.günüm.8 gündür regl oluyorum,kesilmesi bir türlü
2 ay öncede böyle bir şey başıma geldi.10.gün dayanamayıp doktora gitmiştim
ufak bir kist çıkmıştı,ilaç kullanmıştım ve geçmişti.
şimdi neden tekrarlıyor anlamadım,başına böyle birşey gelen oldu mu? senağlamasenağlama

selam:) kist problemi hem bende hemde arkadasımda var.. ben tedavıye ragmen kıstlerden kurtulamadım.arkadasım amelıyat oldu hemde 2 kere ama 3 ye kıstlerı tekrar cıktı.. ve sımdı hamıle kalmak ıcın tedavı oluyor.bekarsan sakın hemen amelıyat olma cunku arkadasımın doktoru amelıyat donemını evlıyken olsaydın daha ıyı olurdu ve boylelıkle daha cabuk gebe kalırdın demıs.ben bu yuzden amelıyata sıcak bakmıyorum.anne olmak ıstıyorum cunku...

Dirimcigim Gecmis olsun! Ben de uzun senedir kistle ugrasanlardanim Allaha sukur son aylarda yok oldu benimki fanksiyonel kist.Aynen adet uzardei arada kanama olurdu.

Sen hangi kist oldugunu ogrenmelisin ona gore dr tedaviye baslar? polikistos disinda mumkunse amelyat degil tedaviyi secmek en iyisi ben deamelyat oldum ama sonra sayisiz kistle ugrastim her ay ayni problem olurdu...

dr konusmalisin? Eger suan cocuk dusunmyorsan Ne olur ne olmas hormon testi/ troid icin tahil yaptir kendin rahat olursun cunku bende kist sonra hormonlarda sorun oldu.Herkezde ayni degil ama kist hormonlara etkiler.

Stresten uzak ol! kendine iyi bak.

arkadaşlar teşekkür ederim ilginize,
doktora gittim bugün
"sol overde 26 mm çapında follikül kisti ve Douglasta serbest mayi izlenmektedir"
çıktı.pazartesi de hormon tahlilleri yaptırmam gerekecek
follikül kist ne demek önemli mi?serbest mayiyi ilk defa duydum
bilginiz varmı arkadaşlar endişelenmeye başladım,reglimde bitmedi daha 9.gün bugün,kan kaybından gitmessem iyi senağlama

dirimcigim gecmis olsun! Ins onemli birsey cikmas .Once bana da folikul kisti demislerdi .Folikul kisti ince ici siviya dolu bir kistir ve o cogunlukta reglden sonra gecer. gecmeyen durumlarda 3-6 ay arasinda dr kontrol eder boyutu 6 sm ulasirsa ve hep buyume olayi olursa o zaman amelyatla alinir incelenir....
Dedigim gibi kist olunca hormonlarda degisiklikler olur....Simdi sana net cevabi dr verir.takildigin seyleri sirasiyla mutlaka dr sormalisin...Kiste korkulacak birsey yok..sadece dr ihmal etme edersen buyumesini enlgel olmak zor olur...

Douglasta serbest mayi izlenmektedir"- yanlis bilgi vermek istemiyorum. Kistle kedim ugrastim onun icin onemli diyenleri yaziyorum....

Allah yardimcin olsun!

X