- 28 Şubat 2014
- 3.937
- 3.727
Tam sizin verebileceğiniz bir cevap hiç şaşırmadım :))siz kaynaklı olabilirmi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tam sizin verebileceğiniz bir cevap hiç şaşırmadım :))siz kaynaklı olabilirmi?
yazılmış bir şey acaip bi şekilde elin dilin bağlanıveriyor ben yaşadım şok oluyorum zaman zaman nasıl oldu diye
Bazi seylerin ne kadar cabalarsaniz cabalayin maalesef olmamasi gibi...
Gonul isleri kismetten oteye gecmiyor.
Katılıyorum, ne yaparsan yap olmamasının sebebi bence kısmet.
Ben alakasız bir günde, alakasız birine , garip bir şekilde aşık oldum.
Evden hiç çıkasım yokt, karanlık kapalı yağmurlu bir gündü. pek de sevmediğim ama burda fazlaca Türk olmadığı için Türkçenin yüzüsuyu hürmetine arkadaşlık ettiğim bir hatun vardı , o aramıştı haydi alışverişe gidelim diye. Normalde bu hatunun muhabbetinden bayarım ama o gün çıktım gittim. Bu hatun yanında bir arkadaşını getirmiş, beraber kahve içmişler, adam da bana merhaba demeye gelmiş. Başını kaldırıp bana baktığında çarpıldım. O gün, o tren istasyonunda hayatımda kimseye aşık olmadığım kadar oldum, ruhum eşini görür görmez tanıdı. Hiç tanımadığım birine 1 saniyede aşık oldum , çarpıldım ; o 1 saniyede hayatım değişti. Çok farklı bir durum, görür görmez işte bu dedim , ruhlarımız birbirini tanıdı(kendi de sonra bana aynen böyle dedi) . Ben biliyorum ki, kimden hoşlanırsam hoşlanayım hep o ilişkinin bir tarafı eksik kalacak, aramızdaki ruh ortaklığı başka kimseyle olmayacak.
Merak edenler için , hikayede mutlu son yok.
cherry sizin ki niye bitti.aralarda konu arasında görüyorum da merak ettim.umarım mutlu olursunKatılıyorum, ne yaparsan yap olmamasının sebebi bence kısmet.
Evden hiç çıkasım yokt, karanlık kapalı yağmurlu bir gündü. pek de sevmediğim ama burda fazlaca Türk olmadığı için Türkçenin yüzüsuyu hürmetine arkadaşlık ettiğim bir hatun vardı , o aramıştı haydi alışverişe gidelim diye. Normalde bu hatunun muhabbetinden bayarım ama o gün çıktım gittim. Bu hatun yanında bir arkadaşını getirmiş, beraber kahve içmişler, adam da bana merhaba demeye gelmiş. Başını kaldırıp bana baktığında çarpıldım. O gün, o tren istasyonunda hayatımda kimseye aşık olmadığım kadar oldum, ruhum eşini görür görmez tanıdı. Hiç tanımadığım birine 1 saniyede aşık oldum , çarpıldım ; o 1 saniyede hayatım değişti. Çok farklı bir durum, görür görmez işte bu dedim , ruhlarımız birbirini tanıdı(kendi de sonra bana aynen böyle dedi) . Ben biliyorum ki, kimden hoşlanırsam hoşlanayım hep o ilişkinin bir tarafı eksik kalacak, aramızdaki ruh ortaklığı başka kimseyle olmayacak.
cherry sizin ki niye bitti.aralarda konu arasında görüyorum da merak ettim.umarım mutlu olursun
Kimle evleneceğin ve ne zaman öleceğin önceden yazılmıştır canım. Ama önceden yazılmış nasılsa diye boş boş beklememek gerekir. Belki de hiç yazılmamıştır. Herkese yazılacak diye bir kaide yok. Ben eşimi senelerdir tanırım... Hep merak ederdim acaba kimle evleneceğim diye, aklımın ucundan bile geçmezdi onunla evleneceğim ama birden oluverdi. Nasip...Evlilik tamamiyle kismet mi? Onceden yazilmis birsey mi?
Öyleymiş. Evleneceğimiz kişi yada kişiler evvelden belliymiş. Değişmezmiş.
Bir teyzeden duymuştum bende sana söyleyeyim hiç aklımdan çıkmaz benim. Bizim hayatta 3 ruh eşimiz varmış. fakat nerede ? kim? onu bilemeyiz tabi. farklı dinden olabilir farklı memleketten olabilir bize çok yakın biri bile olabilir. Ama bu insanlarla hayatta 1 kere bile olsa mutlaka karşılaşacakmışız. buraya kadar alın yazısı diyebilirim. Yalnız iş burdan sonrasında. Doğru kararı verip yolunu çizmen sana kalmış bir şey. Bundan sonrası tamamen senin iradene kaldı. Ki evlenmek te bi anda karar verilmesi gereken bişey değil emek ister. Yani alın yazısı vardır evet ama alın yazımız bizim seçimlerimize göre yön değiştirir düşüncesindeyim ben. hayırlı akşamlar.
o zaman insanın suçu yok. kaderse her şey kaderdir. cennet ve cehenneme gitmek de kaderdir.
karşına çıkan tüm insanlar kaderdir ancak senin seçimin senin sorumluluğunda
sen biraz cüz i irade ve külli iradeyi araştır canım
araştırırsam evlendiğim kişinin kader olduğu ortaya çıkar mı??
EVLİLİK KADERDİR...!
Kiminle evleneceğin ezelden muayyen olup, hiç bir suretle değişmeyeceğini hatta;
Ashab-ı Kiramdan bir gencin peygamber efendimiz (s.a.v) gelip,
-Falan kadınla evlenmek istiyorum DUA buyrun, demesi üzerine...
Eğer sana İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş (s.a) DUA etse aralarında bende bulunsam,
Sen yinede sana yazılan kişi ile evlenirsin
eller bile her yaptığı şeyden hesaba çekilecek de seçtiğin kişi kader olacak? fail
katilsen kaderinde evvelden yazar. Gün gelir yaşarsın kaderini. Ama bu senin günahındır senin seçimindir. Kaderinde yazılı olması Allahın geleceği bilmesiyle alakalı. Allah seni katil yapmak istediğiyle ilgili değil. Evleneceğin kişi belli , onla ne amel işleyeceğinden tabiki de sorumlu olacaksın. Sığ bakmayalım olaya.
kesinlikleBazi seylerin ne kadar cabalarsaniz cabalayin maalesef olmamasi gibi...
Gonul isleri kismetten oteye gecmiyor.
Katılıyorum, ne yaparsan yap olmamasının sebebi bence kısmet.
Evlilik tamamiyle kismet mi? Onceden yazilmis birsey mi?