Kismet mi?

Bazi seylerin ne kadar cabalarsaniz cabalayin maalesef olmamasi gibi...

Gonul isleri kismetten oteye gecmiyor.

Katılıyorum, ne yaparsan yap olmamasının sebebi bence kısmet.

Ben alakasız bir günde, alakasız birine , garip bir şekilde aşık oldum.

Evden hiç çıkasım yokt, karanlık kapalı yağmurlu bir gündü. pek de sevmediğim ama burda fazlaca Türk olmadığı için Türkçenin yüzüsuyu hürmetine arkadaşlık ettiğim bir hatun vardı , o aramıştı haydi alışverişe gidelim diye. Normalde bu hatunun muhabbetinden bayarım ama o gün çıktım gittim. Bu hatun yanında bir arkadaşını getirmiş, beraber kahve içmişler, adam da bana merhaba demeye gelmiş. Başını kaldırıp bana baktığında çarpıldım. O gün, o tren istasyonunda hayatımda kimseye aşık olmadığım kadar oldum, ruhum eşini görür görmez tanıdı. Hiç tanımadığım birine 1 saniyede aşık oldum , çarpıldım ; o 1 saniyede hayatım değişti. Çok farklı bir durum, görür görmez işte bu dedim , ruhlarımız birbirini tanıdı(kendi de sonra bana aynen böyle dedi) . Ben biliyorum ki, kimden hoşlanırsam hoşlanayım hep o ilişkinin bir tarafı eksik kalacak, aramızdaki ruh ortaklığı başka kimseyle olmayacak.

Merak edenler için , hikayede mutlu son yok.

Evden hiç çıkasım yokt, karanlık kapalı yağmurlu bir gündü. pek de sevmediğim ama burda fazlaca Türk olmadığı için Türkçenin yüzüsuyu hürmetine arkadaşlık ettiğim bir hatun vardı , o aramıştı haydi alışverişe gidelim diye. Normalde bu hatunun muhabbetinden bayarım ama o gün çıktım gittim. Bu hatun yanında bir arkadaşını getirmiş, beraber kahve içmişler, adam da bana merhaba demeye gelmiş. Başını kaldırıp bana baktığında çarpıldım. O gün, o tren istasyonunda hayatımda kimseye aşık olmadığım kadar oldum, ruhum eşini görür görmez tanıdı. Hiç tanımadığım birine 1 saniyede aşık oldum , çarpıldım ; o 1 saniyede hayatım değişti. Çok farklı bir durum, görür görmez işte bu dedim , ruhlarımız birbirini tanıdı(kendi de sonra bana aynen böyle dedi) . Ben biliyorum ki, kimden hoşlanırsam hoşlanayım hep o ilişkinin bir tarafı eksik kalacak, aramızdaki ruh ortaklığı başka kimseyle olmayacak.

Hemen hemen herkesin benzer bir hikayesi var gibi.

Ben de bir arkadasim araciligiyla biriyle tanistim ve gozlerine bakar bakmaz "bu is olur" dedim. O da benden hoslanmisti. Bir sure gorustuk, sonra ne olduysa bir aksam her sey bitti. Nasil bitti, neden bitti, agzimdan o kelimeler nasil cikti hala saskinim. Inanamiyorum olanlara.

Ayriligi takip eden birkac gun cildirdim, isyan ettim herseye. O gun bugundur dua ediyorum ki bir mucize olsun da geri donsun. Birlikte olalim tekrar.

Bildigim tek sey var: Donmeyecek ve bir sure o gozler aklimdan cikmayacak.

Kismetten oteye gecilmezmis...bana gore kader...her ne kadar biz seciyor gibi gozuksekte alnimiza yazilmis bi durum..misal ben secmistim,asikta olmustum ama onunla olmadi...niye??cunku kader,kismet devreye girdi....ne kadar istesende kaderim degilimis..kismet olmayinca olmuyor...hal boyle oluncada bizede alnimiza yazilani oynamak dusuyor...

cherry sizin ki niye bitti.aralarda konu arasında görüyorum da merak ettim.umarım mutlu olursun

Evlilik tamamiyle kismet mi? Onceden yazilmis birsey mi?
Kimle evleneceğin ve ne zaman öleceğin önceden yazılmıştır canım. Ama önceden yazılmış nasılsa diye boş boş beklememek gerekir. Belki de hiç yazılmamıştır. Herkese yazılacak diye bir kaide yok. :KK66: Ben eşimi senelerdir tanırım... Hep merak ederdim acaba kimle evleneceğim diye, aklımın ucundan bile geçmezdi onunla evleneceğim ama birden oluverdi. Nasip...

Bir teyzeden duymuştum bende sana söyleyeyim hiç aklımdan çıkmaz benim.:KK35: Bizim hayatta 3 ruh eşimiz varmış. fakat nerede ? kim? onu bilemeyiz tabi. farklı dinden olabilir farklı memleketten olabilir bize çok yakın biri bile olabilir. :KK58:Ama bu insanlarla hayatta 1 kere bile olsa mutlaka karşılaşacakmışız.:KK39: buraya kadar alın yazısı diyebilirim. Yalnız iş burdan sonrasında. Doğru kararı verip yolunu çizmen sana kalmış bir şey. Bundan sonrası tamamen senin iradene kaldı. Ki evlenmek te bi anda karar verilmesi gereken bişey değil emek ister. Yani alın yazısı vardır evet ama alın yazımız bizim seçimlerimize göre yön değiştirir düşüncesindeyim ben. hayırlı akşamlar.:KK25:

ya kadınlar vallahi bırakın bu romantik romantik şeyleri. yok kadının döktüğü gözyaşı sayısı adama yazılırmışlar. dini romantik hikayeler hollywood'a bin basar yeminlen.

sen ben biz siz onlar dünyaya hayatımızın aşkını yaşamaya gelmedik. evlikik insan ömrünün bir kısmı. bu kadar abartmayın. hiç evlenemeyen bulamayan intihar etsin o zaman. evlenen hemen dul kalan ne yapsın? sen kendi hayatını anlamlı kıl. evlilik de süsü olsun, diploman süs olsun, gezdiğin yerler süs olsun, çocuklar süs olsun

araştırırsam evlendiğim kişinin kader olduğu ortaya çıkar mı??

EVLİLİK KADERDİR...!

Kiminle evleneceğin ezelden muayyen olup, hiç bir suretle değişmeyeceğini hatta;

Ashab-ı Kiramdan bir gencin peygamber efendimiz (s.a.v) gelip,

-Falan kadınla evlenmek istiyorum DUA buyrun, demesi üzerine...

Eğer sana İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş (s.a) DUA etse aralarında bende bulunsam,

Sen yinede sana yazılan kişi ile evlenirsin

EVLİLİK KADERDİR...!

Kiminle evleneceğin ezelden muayyen olup, hiç bir suretle değişmeyeceğini hatta;

Ashab-ı Kiramdan bir gencin peygamber efendimiz (s.a.v) gelip,

-Falan kadınla evlenmek istiyorum DUA buyrun, demesi üzerine...

Eğer sana İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş (s.a) DUA etse aralarında bende bulunsam,

Sen yinede sana yazılan kişi ile evlenirsin

bu konuşma din diye yasaklanacak ancak Kuran'a karşılık hadis söylüyorsun?!?!
madem öyle o zaman hesap günü neden var?

eller bile her yaptığı şeyden hesaba çekilecek de seçtiğin kişi kader olacak? fail

katilsen kaderinde evvelden yazar. Gün gelir yaşarsın kaderini. Ama bu senin günahındır senin seçimindir. Kaderinde yazılı olması Allahın geleceği bilmesiyle alakalı. Allah seni katil yapmak istediğiyle ilgili değil. Evleneceğin kişi belli , onla ne amel işleyeceğinden tabiki de sorumlu olacaksın. Sığ bakmayalım olaya.

katilsen kaderinde evvelden yazar. Gün gelir yaşarsın kaderini. Ama bu senin günahındır senin seçimindir. Kaderinde yazılı olması Allahın geleceği bilmesiyle alakalı. Allah seni katil yapmak istediğiyle ilgili değil. Evleneceğin kişi belli , onla ne amel işleyeceğinden tabiki de sorumlu olacaksın. Sığ bakmayalım olaya.

e ama senin verdiğin hadiste melekler de dua etse evleneceksin yazıyor? bu şimdiki söylediğinden farklı? katil olmak senin elindeyken evleneceğin kişi neden belli olsun?

Hikayen çok güzeldi. Tam ne güzel demişken mutlu son yok deyip beni öylece bıraktın, üzüldüm. Dilerim çok mutlu olursun.

Evlilik tamamiyle kismet mi? Onceden yazilmis birsey mi?

Valla kesinlikle kısmet, yoksa boş boş otururken facebook'ta okey oynarken tanıştığım adamla şu an evli olmazdım...Hele ki karşı taraf "kesinlikle 5 sene evlenmem" diye düşünürken:KK48:

X