- 1 Şubat 2015
- 853
- 428
Aynısını yazacaktım konu fazla dine kayar da kapatılır diye yazmadımiletiniz ne farklı söylediğiniz ne farklı
"Yarabbim büyüksün..."
ortaokulda din hocamız, herkesin kaderi olduğunu fakat bunu yönlendirebilmek için karşımıza zaman zaman iyi veya kötü şansların çıktığını söylemişti. Yani doğum ve ölüm gibi değişmeyen şeylerin yanında seçebileceğimiz yolların olduğunu belirtmişti.. O zamanlar çok mantıklı gelmişti bana, aslında hala da mantıklı geliyor
Seçim olduğuna inanıyorum ama sosyal ortamlara girip de hayatının aşkını bulan bir kişi bile yok etrafımda. =) işten eve evden işe takılanlar çok güzel beraberlikler yaşarken, çok ortamı olan arkadaşlarım da akrabalarım da aşk mevzusunda istediklerine ulaşamıyorlar. O yüzden kısmet burada devreye giriyor. Karşına çıkacak olan adamlar belli ama seçim senin. Biri evde otursa bile hayatına birinin girmesi gerekiyorsa onu dışarı çıkartacak bir şey meydana gelecektir.Onceden yazilmistir, evlenecegimiz tarih, adam, vs bellidir laflarina inanmam. Insanin kendi iradesini, aklini, secme yetisini kullanabilecegi konularda kaderci degilim. Allah akil vermis kullanalim diye. Hersey kaderse kimse bosanmasin, ya da dogru adami bulabilmek icin ugrasmasin, kocasina kaderine razi olsun.
Evlenmek istiyorsan sosyal ortamlara gir, tanis, gorus. Kader kismet diye yillarca evinde bekleyen kizlar var. Sonra buralarda agliyorlar evlenemedikleri icin, az gormedim. Birilerinin kendilerini kapali kapilar arkasinda kesfetmesini bekliyorlar, kader diyerek. Boyle olma. :)
Niye farklı olsun ki ben kadere inanmıyorum diye töbe Allah a da mı inanmıyorum benim Söylemek istediğim şey Herşeyin insanın elinde olduğu.Tabikide Allah önceden biliyor Herşeyi,ama bu demek değil ki oturup tamam benim kaderim böyle diyelimiletiniz ne farklı söylediğiniz ne farklı
"Yarabbim büyüksün..."
Kader imanın şartlarından o yüzdenNiye farklı olsun ki ben kadere inanmıyorum diye töbe Allah a da mı inanmıyorum benim Söylemek istediğim şey Herşeyin insanın elinde olduğu.Tabikide Allah önceden biliyor Herşeyi,ama bu demek değil ki oturup tamam benim kaderim böyle diyelim
bende aynını düşündüm şimdiiletiniz ne farklı söylediğiniz ne farklı
"Yarabbim büyüksün..."
Seçim olduğuna inanıyorum ama sosyal ortamlara girip de hayatının aşkını bulan bir kişi bile yok etrafımda. =) işten eve evden işe takılanlar çok güzel beraberlikler yaşarken, çok ortamı olan arkadaşlarım da akrabalarım da aşk mevzusunda istediklerine ulaşamıyorlar. O yüzden kısmet burada devreye giriyor. Karşına çıkacak olan adamlar belli ama seçim senin. Biri evde otursa bile hayatına birinin girmesi gerekiyorsa onu dışarı çıkartacak bir şey meydana gelecektir.
yazılmış bir şey acaip bi şekilde elin dilin bağlanıveriyor ben yaşadım şok oluyorum zaman zaman nasıl oldu diyeEvlilik tamamiyle kismet mi? Onceden yazilmis birsey mi?
Bence siz farklı düşünüyorsunuz diyorsunuz ki Kader Allah'ın önceden Herşeyi bilmesi ama bizim söylediğimiz şey çok farklı çünki insanlar yaptıkları Yaşadıkları kendi seçimlerini "kaderimde varmış" diye kestirip atıyor bu Yüzden kadere inanmıyorum çünkü Herşeyi kendimiz yapıyoruz Allah bize o yetkiyi vermiş ki ahirette yargılıyor bilmem anlatabildim mi.!Kader imanın şartlarından o yüzden
Allah'ın önceden olacakları bilmesi evet aslında inanıyorsunuz ama kaderi farklı bir kelime gibi algılıyorsunuz anladığım kadarıyla :)
Neden bu kadar düz mantık düşünüyorsunuz anlamadımbende aynını düşündüm şimdi
siz kaynaklı olabilirmi?Neden bu kadar düz mantık düşünüyorsunuz anlamadım