Doğuma Hazırlık kışlık yenidoğan bebek giysileri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bayan gg

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
675
755
selam arkadaşlar bir konu açmıştım ama yanlış forumda açmışım kilitlendi. şimdi buraya aktarıldım, buradan açıyorum. lütfen yardımcı olun. bu hastane çıkışı takımların yazlık-kışlığı oluyor mu? yoksa standart mı, battaniyesi kadife mi oluyor penye mi ya da mevsime göre mi değişiyor? benim bebeğim kışın doğacak Allah izin verirse inşaallah, şimdiden kışa göre hastane çıkışı bulabilir miyim

selam arkadaşlar bir konu açmıştım ama yanlış forumda açmışım kilitlendi. şimdi buraya aktarıldım, buradan açıyorum. lütfen yardımcı olun. bu hastane çıkışı takımların yazlık-kışlığı oluyor mu? yoksa standart mı, battaniyesi kadife mi oluyor penye mi ya da mevsime göre mi değişiyor? benim bebeğim kışın doğacak Allah izin verirse inşaallah, şimdiden kışa göre hastane çıkışı bulabilir miyim
benimde bebek kışın doğacak , zıbınlar zaten standart ben iç zıbını tülbentten arıyorum dış kısmına kadıfe tulum giydiririm diyorum zaten kundakla duracak bir süre , eller kollar serbest olduğunda aşırı ağlıyorlar. üstüne polar battaniye olabilir. ince ve kalın olarak bulabilirsin. uyku tulumu şeklinde olan battaniyeler iş görebilir. 3 aydan sonra astronot tulum giydirilir ama benim ki 3. ayda bahara girmiş olacağımızdan dolayı sonraki yıla anca olur diye henüz almayı düşünmüyorum. hastane çıkışları standart satılıyor yaz kış aynı. için rahat edecekse bir kaç ay daha bekleyebilirsin belki değişik birşeyler çıkarılır. çok almamak lazım deniliyor hemen büyüdüğü için. ben kendimce abarttım galiba 10 adet tulum 6 adet zıbın aldım ama iç zıbını içime sinen birşey bulamadım onuda 5-10 adet alırım diyorum. hediyede çok gelebilir çevrende arkadaşın varsa. şimdiki hamileler doğumdan önce bebek partisi yapıyorlar ihtiyaç listelerini arkadaşlarına dağıtıyorlar ona göre geliyor birşeyler. sende öyle birşey yapabilirsin istersen tabi.

teşekkürler tavsiyelerin için. çok sık değiştirmek gerektiği için iyi yapmışsın bence fazla almakla. ama bu kadar yeterli :) bence de bize kışlık 3 ay falan çok lazım sonrasında zaten soğuklar kırılıyor. kendi memleketim için konuşuyorum tabi. ben zaten hiç gezmelik bişey almayı düşünmüyorum. hediyeler muhtemelen gezmelik kıyafetten oluşacaktır. bebek partisi düzenlemem ama gelene de hayır demem :KK66: bu arada kundak yapma derim, çünkü daha küçücükken anne karnında kollarını bacaklarını sürekli hareket ettiriyorlar, sanırım onların oyunu bu. yeni doğduğunda da dış dünyaya alışmaya çalışıyor, rahat olmaya ihtiyacı var. istediği gibi hareket edemeyeceğini düşündükçe üzülüyorum ama karar senin tabi ki.

kundak olarak ne alacaksınız normal bir bezi mi kundak yapıyorsunuz?
B bayan gg kundak yapmak gerekiyormuş birçok yerde okudum. bütün kundak değil de sadece üst gövde için. bacaklarıın serbest olması gerekiyormuş kalça çıkığı olmaması için

merhaba, benimde bebeğim kışa doğru doğacak.Ben 3 tane yenidoğan tulum aldım,çok kalin değil normal penye,5 tane de 0-3 ay tulim aldım.5 tane kadar uzun kollu iç zıbın,3 tane kısa kollu iç zıbın.Sonra patikli zıbınlardan da 8 tane kadar aldım.1 tane kalın,2 tane de ince battaneye aldım ama bunlar penye değil ince kadife batyaniyeler.Zaten içine güzelce zibinlarini giydirip birde tulumu giydirinde üsümez sanirim ilk aylar hep battaniyenin icınde oluyor bebiş zaten hani kundak değilde şöyle bi sarıyorsun birde şapka kullanmak lazım,ben 8 tane kadar da şapka aldım.Yeni doğan bebekler kafadan da üşütebiliyormuş sürekli şapkasini eksik etmezsin onun dışında çok kalın tulumlar almana gerek yok bence,2-3 tane de yelek edin ister hazır ister el örgüsü tulumunun üzerinde giyririrsin.Çok fazla yeni doğan birşey alma 0-3 ay yada 1-3 ay olanlardan almak daha mantikli yeğenimden biliyorum 1 haftada küçülen tulumlari oldu,çok konuştum kusura bakma:) başka sormak istedigin birşey olursa sorabilirsinn

merhaba, benimde bebeğim kışa doğru doğacak.Ben 3 tane yenidoğan tulum aldım,çok kalin değil normal penye,5 tane de 0-3 ay tulim aldım.5 tane kadar uzun kollu iç zıbın,3 tane kısa kollu iç zıbın.Sonra patikli zıbınlardan da 8 tane kadar aldım.1 tane kalın,2 tane de ince battaneye aldım ama bunlar penye değil ince kadife batyaniyeler.Zaten içine güzelce zibinlarini giydirip birde tulumu giydirinde üsümez sanirim ilk aylar hep battaniyenin icınde oluyor bebiş zaten hani kundak değilde şöyle bi sarıyorsun birde şapka kullanmak lazım,ben 8 tane kadar da şapka aldım.Yeni doğan bebekler kafadan da üşütebiliyormuş sürekli şapkasini eksik etmezsin onun dışında çok kalın tulumlar almana gerek yok bence,2-3 tane de yelek edin ister hazır ister el örgüsü tulumunun üzerinde giyririrsin.Çok fazla yeni doğan birşey alma 0-3 ay yada 1-3 ay olanlardan almak daha mantikli yeğenimden biliyorum 1 haftada küçülen tulumlari oldu,çok konuştum kusura bakma:) başka sormak istedigin birşey olursa sorabilirsinn
çok teşekkür ederim :) yeni gördüm msjı. bugün çıkacağım inşaallah dışarıya alışverişe. bunları dikkate alırım. şimdi yeni bir konu açacağım ama adanada yaşayanlar yardımcı olabilir ancak. hastaneyle ilgili çünkü :)

kundak olarak ne alacaksınız normal bir bezi mi kundak yapıyorsunuz?
B bayan gg kundak yapmak gerekiyormuş birçok yerde okudum. bütün kundak değil de sadece üst gövde için. bacaklarıın serbest olması gerekiyormuş kalça çıkığı olmaması için
hımm doğru olabilir ama ben gene de yapmam herhalde :)

X