Kışlık Hazırlık

canım 1 lt den biraz fazla su ve 3 kaşık şekeri tencereye alıyorum. kaynamaya yakın 1 çubuk tarcın ve 3-5 karanfili atıp, birkaç dk kaynatıyorum. uzun kaynarsa aroması daha baskın oluyor, biz sevmediğimiz için erken çıkarıyorum onları. sonra 1 yemek kaşığı hibiskus ve 1 halka dilim limon atıp, yarım saat kadar sonra süzüyorum. işte bu kadar:) umarım beğenirsin...
E Esila09

Tamam foto cektim, en kısa zamanda deneyecegim tesekkür ederim

Biberin her turlusunu koyabilirsiniz,dolmalalik olarak temizletip koyun kisin doldururken Buzlu buzlu pisirirsiniz,kirmizi kapya biberde güzel oluyor dolmasi,yine biberleri küp küp doğrayın koyun yemeklerde kullanirSiniz,kizartma olarakta cok güzel oluyor.

Anladim cok tesekkur ederim. Bu hafta pazar harcinda aldiklarimi yarimsar kilo fazla alip buzluga atip bi denicem dediginiz gibi. En azindan begendiklerimi koyarim bu sayede fikir olur :)
Kabak cok güzel oluyor kup kup dograyin,kisin kavurmasini yaparsanız tabi yine Buzlu buzlu pisireceksiniz,dolmalik olarak oyup koyun onuda tam cozdurmeye gerek yok.Aslinda kis sebzesi ile denemeyin derim yaz sebzeleri yavas yavas ciktiginda denersin.

Fasulyeyi domatesle kavurup soğuyunca poşetleyip dolaba koyabilirsin.

Bezelye koyabilirsiniz cigden koyabilirsiniz oda cok güzel oluyor.

Barbunyayı yine domatesle kavurup yine soğutup dolaba katabilirsin.Yada cig her ikiside guzel oluyor.

Bamyayı yıkayıp suyunu suzdurup temizleyip dolaba katabilirsin.

patlıcan.biber bunları oyup dolaba katabilirsin.

patlıcanı ve biberi közleyip yine dolaba katabilirsin.

patlıcanı küp küp doğrayıp domatesle kavurup buzdolabı poşetine katabilirsin yemeklerde kullanırsın istersen kavanoza katabilirsin.

karnıyarıklık patlıcan kızartabilirsin

biber kızartıp domastes kavur kızarttığın biberle karıştır dolaba koy kışın çıkart ye .

patlıcanı küp küp doğrayıp kızartıp yine domatesle karıştırıp dolaba koyabilirsin aynı biber gibi.

salatalıkları küp küp doğrayıp dolaba katabilirsin kışın cacık yaparsın.

sarımsakları soyup buzdolabı poşetine katıp dondur içinden lazım oldukça alırsın.Buzunu cozdurmeden kullanin eger yaşadığınız sehir cok sicaksa sarimsaklari disarida hic bekletmeyin hemen bozulur

mısır koyabilirsin .

börülceyi domatesle kavurup koyabilirsin.

domates sosunu kavanoza katabilirsin.domatesi kavurup kavanozlarsın kapakların yeni olması gerek.

Son düzenleme:
Turlu hazirliyabilirsin taze fasulye, domates,biber ve patlıcan kavurup kavanozlara sıcak sicak katabilirsiniz yada soğutup buzdolabina katabilirsiniz.

Baklayi seviyorsanız ayiklayip onuda koyabilirsiniz.

Biz havalar duzelince her zaman ormanlara vs gideriz ve eşimle bir sürü meyve toplarız mesela erik her yerde var 17 şişe erik marmelati yaptım ve hem sevdiklerimle paylaştım hem de hala sulandırıp içiyorum meyve suyu gibi şuan 2 sisem kaldı ve zaten kış bitmek üzere . Haziranın ilk 2 haftası ıhlamur toplarız bir sürü hem eşimin hem benim aileme ve kendimize de çok ayırırız hala çok var gelecek hazirana kadar götürür bizi ben para verip aldığımız şeylerin dogalligina inanmadigim için pek pazardan alıp yapmam .tarhanamizi annem yapar . Kv ve annem de reçel ve menemen konservelerini yapar . Menemen konservelerini salça yerine de kullanıyorum

maşallah vallaha

ben de menemen yaptım domatesi annem aldı tokat domatesi güzel oluyor istek de olacak içinden gelmeyince de insanın eli kolu kalkmıyor
Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.
Kışın fiyatlar o kadar yüksek oluyor ki mecburen yapıyoruz

Birde hep söylerim ben biraz tembel bir insanım
Kısa bir müddet böyle uğraşır yaparım
Sonra bütün bir yıl yan gel yat modundayım

evet kışın gerçekten de her şey ateş pahası...
sen tembelsen ben kendimi bilemedim bazı şeyleri yaparım ben de ama daha çok yapmak lazım gerçekten de
kışın ben de rahat edeceğim bugün de patlıcan közledim kırmızı biber közledim

Oh oh ne güzel gerçekten kolaylığına alışınca insan yapmadan duramıyor.
Birde seni gaza getirecek insanlar olması önemli diye düşünüyorum.
Biz diğer topikte kızlarla birikim, tasarruf, stok üzerine mükemmel paylaşımlar yapıyoruz.
Onunda etkisi çok büyük
Biri başka yere kaçınca hepimiz peşinizden geliyoruz
Aşağısı dolu.
sempatik_kiz
K kahvemsi mutluluk
Eee hep destek tam destek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…