- 6 Ağustos 2018
- 231
- 855
canım 1 lt den biraz fazla su ve 3 kaşık şekeri tencereye alıyorum. kaynamaya yakın 1 çubuk tarcın ve 3-5 karanfili atıp, birkaç dk kaynatıyorum. uzun kaynarsa aroması daha baskın oluyor, biz sevmediğimiz için erken çıkarıyorum onları. sonra 1 yemek kaşığı hibiskus ve 1 halka dilim limon atıp, yarım saat kadar sonra süzüyorum. işte bu kadar:) umarım beğenirsin...
E Esila09
Biberin her turlusunu koyabilirsiniz,dolmalalik olarak temizletip koyun kisin doldururken Buzlu buzlu pisirirsiniz,kirmizi kapya biberde güzel oluyor dolmasi,yine biberleri küp küp doğrayın koyun yemeklerde kullanirSiniz,kizartma olarakta cok güzel oluyor.Anladigim kadariyla işin sırrı galiba buzun cozmesini beklemeden kullanmak :) birkac yorumdan cikardigim sonuc. Gecen hafta dolmalik biberi fazla almisim buzluga attim bu hafta cikarip pisireyim diye. Tabi buzun cozmesini bekledm ben bilmedigim icin boyle olacagini :) tadida lezzetide berbatti hatta krnfi kendime demek ki biber koymamam gerekiyo dedim :)
Kabak cok güzel oluyor kup kup dograyin,kisin kavurmasini yaparsanız tabi yine Buzlu buzlu pisireceksiniz,dolmalik olarak oyup koyun onuda tam cozdurmeye gerek yok.Aslinda kis sebzesi ile denemeyin derim yaz sebzeleri yavas yavas ciktiginda denersin.Anladim cok tesekkur ederim. Bu hafta pazar harcinda aldiklarimi yarimsar kilo fazla alip buzluga atip bi denicem dediginiz gibi. En azindan begendiklerimi koyarim bu sayede fikir olur :)
Merhaba arkadaslar Oncelikle umarim dogru yere acmisimdir konuyu forumda yeniyim.Bu sayfada yaptigimiz kislik hazirliklari paylasalim istiyorum.bilmeyenler icin fikir olur bu konuda cok tecrubesizim ilk defa bu yil kislik hazirliyacagim butun fikirler benim icin cok onemli. Mesela dondurucuya neler atiyosunuz ne sekilde koyuyosunuz kislik hazirlanmaya ne zaman baslanir?. Fazla cahilim :)Bu sene hedefim kis boyunca bizi idare edecek gida,temizlik,kisisel malzemeleri stoklayip ev butcesine destek olmak.Siz neler yapiyosunuz bu konularda lutfen yorum birakin birbirimize destek olalim.Kısa bomba gibi hazir girmeye ne dersiniz :)
Biz havalar duzelince her zaman ormanlara vs gideriz ve eşimle bir sürü meyve toplarız mesela erik her yerde var 17 şişe erik marmelati yaptım ve hem sevdiklerimle paylaştım hem de hala sulandırıp içiyorum meyve suyu gibi şuan 2 sisem kaldı ve zaten kış bitmek üzere . Haziranın ilk 2 haftası ıhlamur toplarız bir sürü hem eşimin hem benim aileme ve kendimize de çok ayırırız hala çok var gelecek hazirana kadar götürür bizi ben para verip aldığımız şeylerin dogalligina inanmadigim için pek pazardan alıp yapmam .tarhanamizi annem yapar . Kv ve annem de reçel ve menemen konservelerini yapar . Menemen konservelerini salça yerine de kullanıyorumMerhaba arkadaslar Oncelikle umarim dogru yere acmisimdir konuyu forumda yeniyim.Bu sayfada yaptigimiz kislik hazirliklari paylasalim istiyorum.bilmeyenler icin fikir olur bu konuda cok tecrubesizim ilk defa bu yil kislik hazirliyacagim butun fikirler benim icin cok onemli. Mesela dondurucuya neler atiyosunuz ne sekilde koyuyosunuz kislik hazirlanmaya ne zaman baslanir?. Fazla cahilim :)Bu sene hedefim kis boyunca bizi idare edecek gida,temizlik,kisisel malzemeleri stoklayip ev butcesine destek olmak.Siz neler yapiyosunuz bu konularda lutfen yorum birakin birbirimize destek olalim.Kısa bomba gibi hazir girmeye ne dersiniz :)
maşallah vallahaBen buzluk ve derin dondurucuyu aktif kullananlardanım.
Bunların dışında;
- Domatesi konserve yapıyorum
- Patlıcan yemeği, kabak yemeği, taze fasulye, bamya, taze börülcesi, domates soslu karışık kızartma bunlarıda konserve yapıyorum
- Biber, patlican ve kabagi karisik kizartma olarak derin dondurucuya atıyorum. Cikardigim zaman istersem konserve sosla domatesli olarak yapıyorum, ister oturtma istersemde yoğurt döküyorum
- Bir çok kişi patlıcanı karnìyarìk yapmak icin tüm olarak kızartıp saklıyor. Ama ben buzluğa tam olarak hazır şekilde karnıyarık atıyorum. Yani icinde kìymasìyla vs. Yemekden 20 dk önce çıkarıp fırına atıyorum, yeterli oluyor.
- Taze fasulye, bezelye, bamya bunlarıda domatesle bir kavurup buzluğa atabilirsin. Ben bazen konserve yapıyorum bazen buzluğa atıyorum
- Dolmalìk biberler, kabak ve patlıcanın direk içini oyup buzluğa atıyorum. Derin dondurucudan çıkarınca çözülmesini beklemeden direk doldurup pişireceksin bu şekilde tadlarında hiçbir değişiklik olmaz
- Kabakları rendeleyip çiğ olarak atıyorum daha sonra mücver yada yoğurtlu kabak mezesi yapıyorum
- Salatalık rendeleyip yada doğrayıp atabilirsin sonra çarıkta kullanırsın. Bence Rendelenmişin tadı daha iyi oluyor
- Limonları sıkıp suyunu şişeye yada buz torbalarına doldurup yazın bunları kullanıyoruz
- 1 kg kadar sarımsağı ayıklayıp buzluğa atıyorum. Zamandan çok büyük tasarruf oluyor
- Ispanakları soğanla kavurup buzluğa atıyorum. Daha sonra bir yemeğin yanina yoğurtlu meze olarak çıkarıyorum.
- Pırasa kavurup atıyorum. Pirasalı börek yapacağım zaman kolaylik oluyor.
- Mantar doğrayıp atabilirsin.
- Mısır haşlayıp ayıklayıp koyabilirsin. Salatalarda, pizzada falan kullanırsın.
- Elma, portakal, limon, üzüm, erik, vişne, kiraz aklına gelen her türlü meyveyi buzluğa atabilirsin kışın komposto yada meyve suyu olarak tüketebilirsin. Yada direk konserve yapabilirsin
- Ben meyve suyu yapıyorum ve yarım litrelik şişelerde buzluğa atıyordum. Bu sene konserve olarak yapacağım. Kendimiz tüketmiyoruz ama misafire ikram için iyi oluyor. Hazır paketli ürünler ikram etmekten hoşlanmıyorum
- Kışın kestane attım yazın pişirip yedik. Çok iyiydi :)
- Erişte keser yaparız
- Buzlukta hem çorba yapmak için küçük köftelerim hemde normal köftelerim olur.
- Sulu köfte yapmak için köftelerim olur
- Tavuk suyu ve et suyu mutlaka olur
- Çorba ve pilav için haşlanıp didiklenmiş tavuğum olur.
- İçli köfte yapıp atarım
- Pizza hazırlayıp buzluğa atabilirsin. Fırından çıkarıp buzlu halde fırına atarsan. 20-25 dakikada pişer. Geçenlerde pişmiş olanıda attık. Sonra mikrodalgada ısıtıp yedik. O da iyiydi.
- Sarma ya da dolma hazırlayıp koyabilirsin (Ben pirinçler kırıldığı için pek tercih etmiyorum. Ama seven çok kişi var)
- Hazır yufkadan börek yapıyorum ve pişmiş halde buzluğa atıyorum. Sen pişirmedende atabilirsin. Zaten direk buzluktan çıkarıp fırına atıyorsun. Çözdürmene gerek kalmıyor. O pişerken yanına bir çay demlersin.
- Kek pişirip tüm halde buzluğa atıyorum. Yine aynı şekilde kurabiye, poaça vs atıyorum. Misafir gelmeden 20 dk önce çıkardığımda bütün buzu çözülüyor.
- Derin dondurucu hem paradan hemde zamandan tasarruf sağlayan bir alet ve ben teknolojinin nimetlerini sonuna kadar kullananlardanım :)
Ekstra stokta yapıyorum. Ben kışa girerken bozulmayacak ürünleri indirimde bütün bir yıla yetecek kadar alıyorum ve bütün bir yıl bu saydıklarımı bir daha almıyorum
Bunlar; sıvı yağ, çamaşır makinesi deterjanı, bulaşık makinesi deterjanı, yumuşatıcı, sıvı sabun, pril, çamaşır suyu ve diğer temizlik malzemeleri, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, şampuan, saç kremi, ped, diş macunu....
Çok uzun oldu ama benim yaptıklarım bunlar
Umarım işine yarar
maşallah vallaha
Valla mesajı yazana bakmadan dedim ki bunlar sempatik kızın yaptiklarina benziyor, öyle de çıktı :)
O kadar iyi tanıyoruzki birbirimizi ne mutlu bizeValla mesajı yazana bakmadan dedim ki bunlar sempatik kızın yaptiklarina benziyor, öyle de çıktı :)
Hamarat kuzum masallah
ben de menemen yaptım domatesi annem aldı tokat domatesi güzel oluyor istek de olacak içinden gelmeyince de insanın eli kolu kalkmıyor
Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.ben de menemen yaptım domatesi annem aldı tokat domatesi güzel oluyor istek de olacak içinden gelmeyince de insanın eli kolu kalkmıyor
evet kışın gerçekten de her şey ateş pahası...Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.
Kışın fiyatlar o kadar yüksek oluyor ki mecburen yapıyoruz
Birde hep söylerim ben biraz tembel bir insanım
Kısa bir müddet böyle uğraşır yaparım
Sonra bütün bir yıl yan gel yat modundayım
Oh oh ne güzel gerçekten kolaylığına alışınca insan yapmadan duramıyor.evet kışın gerçekten de her şey ateş pahası...
sen tembelsen ben kendimi bilemedim bazı şeyleri yaparım ben de ama daha çok yapmak lazım gerçekten de
kışın ben de rahat edeceğim bugün de patlıcan közledim kırmızı biber közledim
Eee hep destek tam destek