kıslar bi bakın....

seldus

♥ ♥ küçük paşam ♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
2.982
1
kıslar yaa benim olusum dogdugundan beridir ayakalrını karnına cekerek uyuyor hep öle duruyor gaz problemi var tamam aglarken cekşyor ayaklarını karnına ama normal zamanda da uyurken kucagıma aldıgımda da hep öle durmak istiyor annem kundak yapalım dedi ayakları yamuk kalacak bu cocugun dedi ben de kundak yaptırmak istemedimm sizce yaptıralımmı bugün 15 günlük oldu tam...sizde de öle oluyormu ayaklarını düzeltince aglıyor ..bi de uykusunda sürekli ih ih diye sesler cıkarıyor..doktora sormaya utandım artık o kadar cok sey sordum ki kızdı cok abaratma bebek bu daha diye...

benim kızım daha dünyaya gelmedi ama ben kundak yanlısıyım.hem cocukların kendilerini güvende hissetmelerini sağlıyormuş hem elini yüzüne vurup kendini uyndırmasına da engel oluyormuş. karar senin ama cok sıkmadan kundak yapman bu sorunu belki ortadan kaldırabilir.

seldus canım benim oğlumda öyle anne karnındaki duruşunu devam ettirirmiş normal yani o seslere gelince benimki resmen boğazını temizliyo çıkardığı seslere bakarsan normal yani.ayakları yamuk kalmaz korkma yamuk olsalardı kızımın çarpık yürümesi lazımdı yedi ayına kadar o şekilde ayakları karnında dolaştı hatta kalça problemimi var diye röntgen çektirmiştim şimdi yedi yaşında ve harika bacakları var emin ol

seldus canm anlatıklarnn aynısı bizdede oluyor..anne karnında duruşları öle ya ondan..kundak yapma yamuk kalmaz bacakları bırak serbest uyusun bzmki elini hafften bile sarsan uyanıo ama serbest braksan gayet güzel uyuyor..benm oğlmnda çooook hemde çok gazı var dr durması bile iyi dedi.ayaklarını gazı olnca çok çekio paranox die bi ilaç var fitil onu atnca salıo bacaklarını ayaklarını topladğnda bilki karnı ağrıyor.
bzmkide uykusunda ağlıo ihi ihi felan böle dudaklarını büküo gücüne gidio sanki tuhaf sesler çıkarıo.ben sordum dr normal dedi...bzm kültürümzde gülerse melkler güldürr ağlarsa üzerlermşş..:=)kafana takma önmli bişi değil sorunun...kib..öptk paşanıda.

tsk ederim yorumlarınız için kısslar..annemler israrla kundak yapalımdiyıorlar ama ben cok taraftar deilim cünkü öle rahat uyumayı seviyorki ellerini içine koysam da 2 dakika sonra kıpkırmızı olup cıkarmaya calısıyor aglıyor dayanamayıp acıyorum :kedi: babası kılıklı nolacak rahatsız oluyor zaten resimdende anlarsınız uyuma sekli hep böööle eller havada ayakalar toplanmıs vaziyette :))))

benimkide kucağıma alınca ayaklar çekiyor altını değiştirirken ben yan yatıyrıyorum tükürüğünü yutamıyor bazen korkuourz yan yastığı aldım çok kullanışlı tavsiye ederim yan yastığında yatarken ayaklarını toplamıyor

canım kundak yapmanda bi problem olmaz bence bi dene
benimkide sürekli sol kolunu hareket ettiriyodu sağkolu hep aşşa düşük duruyodu doktora sordum
normal doğumda sinirler zedelenyomuş düzelir dedi hakkaten düzeldi spor yaptırdık hep o koluna şimdi ikisinide harek ettiriyo çok şükür anne karnındaki duruşlar ve doğum anındaki durumlar bi süre etkili oluyo zamanla geçiyo

benim iki kizimda cok ayaklarini cekiyor ve ben birsey yapmadim. Ögle rahat ediyorsa ögle biraktim. Büyük kizim 4 yasinda ve hicbir problem yok. Bence anne karnindaki durusunda bir sakincasi yoktur.

canım bence bır muddet kundakla derım ben arada bır kundaklıyorum kızımı
ıh lamasına gelınce senınkı yıne ıyı uykusunu aldıgında uyurken benım kız gecelerı tabırı caızse at kişnemesi olur ya oyle ses cıkarıyor ya benımkıne ne demelı :kedi: uyutmuyor bu ses benı :sinifsinif:

yazdıklarının hepsi cok doğal canım benm telaş yapma.bebişn henuz anne karındaki pozisyonda..bir süre sonra mesela yaklasık 1 veya 1 bucuk ay sonra bu durum gecicek.belki gecmeyedebilir..bir ömür öylede uyuyabilir.bu onun yatıs stili olabilir.
kundak olayına gelince yarım kundak yapabilirsiniz aslında.yani sadece bacaklarını sarmak veya cok hareketliyse sadece kollarını sarmak..benm kızımda hiiç sevmezdi kundağı..bizde cok yapamadık ki ben cok üzüldüm onu öyle görünce.kendimi koydum bi an..içim daraldı :) gaz sorunumuz gecene kadar sadece karnını gevsek bir sekilde tülbentle sardık..ama geri heryeri serbestti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…