kıskanıyorum...

olanla yetinmiyorsun hep kendinden daha iyilerine bakıyorsun,birazda kendinden daha zor durumdakilere bak, şükretmeyi öğrenince bunları da aşarsın

haklısınız..sanki benim eşim herkesten kötü öyle saçma bir düşünce oluştu kafamda. mesela eşim bebek istiyor ; düşünüyorum arkadaşlarının eşlerine yardımcı olması gibi o da yardımcı olur mu bana. olurum diyor ama ya olmazsa ya ilgisiz bi baba olursa diye düşünüyorum bu sefer de buna takıcam bunu kıyaslayacağım

haklısınız..sanki benim eşim herkesten kötü öyle saçma bir düşünce oluştu kafamda. mesela eşim bebek istiyor ; düşünüyorum arkadaşlarının eşlerine yardımcı olması gibi o da yardımcı olur mu bana. olurum diyor ama ya olmazsa ya ilgisiz bi baba olursa diye düşünüyorum bu sefer de buna takıcam bunu kıyaslayacağım

ne olursa olsun kıyaslama yapma hiçbir şeyi, her şey olduğu kadar canım

anladım insan kendinde olmayanı istiyor sanırım. dediğiniz gibi konuşsam belki bu sefer de başka yönleri gözüme batacak. yani hayalimdeki insan yapmaya çalışıyorum onu , evlenmeden önce hiç böyle değildim daha doğrusu bazı yönlerini aynı evin içinde yaşayınca anlıyorsun sanırım..
Kimseyi degistiremezsin sadece kendini degistirebilirsin. Sevmedigin huylarini görmemezlikten gel. Mesela inatci bir insani degistiremezsin kendini degistirirsin inatciligini kabullenirsin vs. Belki sende onun hayalindeki insan degilsin ama bu sekilde mutlusunuz. Buyuk bir sorun olmadikca bosuna kendi canini sIkarsin.

Özendiğiniz ilişki çok saçma. Kocasını bir bozar alttan alır iki bozar alttan alır sonra bi yerde tahammül edemez o da bozar. bu adam böyle değildi diye yana yana dolanır sonra.. Sürekli ben naz yapayım o beni pohpohlasın modunda olan eşiniz olsa bıktım tribinden dersiniz. Bunun tam tersini istemeniz de işte böyle saçma ... Var olanla mutlu olmanın yolu kıyaslama yapmamaktan geçiyor.Kapılar kapandığında kimin kime nasıl davrandığını bilemezsiniz. Sizin kapınız kapandığında yaşananlar tatmin etmiyorsa boşanın gitsin. Ama emin olun bu ruh haliyle asla tatmin olamayacak kıyaslaya kıyaslaya hayatı kendinize dar edeceksiniz.

Eşinizin açısında da bakın acaba siz mükemmelmisiniz onun gözünde anladığım kadarıyla eşinizi takıntı haline getirmişsiniz bence bir yardım alın, eşinize bu durumu çok yansıtmayın sadece çabuk sinirlenmesinin v.s sizi üzdüğünü daha anlayışlı olmasını beklediğinizi söyleyin

Allah herkese taşıyacağı kaldıracağı kadar dert veririmiş...
herkes kendisinin yaşamında daha iyi hayat sürenleri kıskanır..yada özenir...önemli olan bunu saplantı hale getirmemek...

sanırım sende saplantı hale gelmiş..bu durumu düzeltmeye çalış...elindekilerin kıymetini bil..

Merhaba arkadaşlar..

Biliyorum şimdi hepiniz eleştireceksiniz beni ama kimseye anlatamıyorum bu durumu.

Sorun şu ki ben insanları kıskanıyorum. ama kesinlikle maddi değil.

Özellikle evlendikten sonra daha da arttı bu. Örneğin eşimin arkadaşları ve aileleriyle görüşüyoruz, kız mesela sert konuşuyor devamlı eşi alttan alıyor bunu kıskanıyorum ben niye böyle kıymetli olamıyorum diye içimi kemiriyor. hep eşimin olmayan taraflarını diğer insanlarda görüyorum. (yumuşak başlı olan eşleri kıskanıyorum benim eşim biraz sabırsız ve çabuk parlar).

Bir arkadaşına gittik çocuk çok düzenli devamlı evi topluyor eli de çok yatkın resmen kıskanıyorum benim eşim niye böyle değil niye dağınık diye. sanki herkes şanslı ben değilim.

İçimden diyorum herkesin iyi ve kötü tarafları vardır ama yok. hep bir kıyas içindeyim. öyle ki başkalarıyla görüşmediğimizde daha mutluyum. çok üzülüyorum kendime. bunu nasıl aşabilirim illa psikoloğa mı gitmeliyim eşime de anlatamıyorum çok üzerim onu.

lütfen üzücü eleştiriler yapmayın zaten farkındayım yanlış olduğunun..teşekkürler şimdiden..
bence doktora gidin, niyetiniz kötü değil ama bu piskolijk bir rahatszlık olabilir psikiyatriste gidin ama, ayrıca şükredin ve hayatınızın iyi olduğunu düşünün sürekli

Kadin milletin yaninda kocasina cemkiriyor, oda ses cikarmiyor. Kiskanmayin bence aciyin. :KK57:

Öncelikle bu yoruma binde bir milyon katılıyorum.
Onun dışında başlarda bende sizin gibiydim,evli değilim gerçi.Erkek arkadaşım için yaklaşımım bu yöndeydi.Sonra sonra gördümki benim güzel yönünü gördüğüm adamların aslında hiç benim kaldıramicağım yönde kötü huylarıda var.Bu yüzden kendime önceliklerimi belirledim.Ben gelecekteki eşimden hayatımdaki erkekten ne bekliyorum herşeyden önce? Olmazsa olmazım nedir? Sıraladım.Kesinlikle beni HERKESE karşı korumalı.Bir kişiye beni ezdirdiği an,ne aşk kalır ne evlilik.Belki resmiyette devam eder ama benim için mutlaka biter.E baktım bu sevgilimde sonsuz düzeyde var.Daha şimdiden bana kendisinin kızdığı konularda bile asla kimseye laf ettirmez ve hatta insanlar artık bunu bildiği için zaten cesarette edemiyorlar. (Akrabarıyla filan tanıştım o açıdan) Açık açıkta söyler kimse Gözdeye laf edemez hele karım olunca başkasından bile bişey duymicam diye... Bu artıyı koydum kenara. Ek olarak beni sırtlanması lazım.Biraz çocuk ruhluyum o yüzden sorumsuzum.E bakıyorum benimki ilaç içiyosam saatini hatırlatır,sabah erken kalkıcaksam alarmdan önce uyanamazsa diye kendi telefonları kırar.Her işime koşturur.Benim yapmam gereken işlerdede benimle gelir.İlişkim boyunca (4 yıldır) sadece 3 kere filan toplu taşıma aracı kullanmışımdır.Yorulmıyım bunalmıyım diye gidiceğim yere götürür dönüceğimde gelir alır. Bu artıları bi yana koydum.Eksiler yokmu? Dünya kadar.Aynı evin içindeysek suyunu bile benden ister,zaten çok çabuk sinirlenir.Dediğim dediktir.Zor bi insandır bu anlamda idaresi güçtür.Ama benim olmazsa olmazlarım başkadır ve o bunlara sahip.Demekki o benim için doğru adam.Çünkü zaten bütün istediğimiz kriterlerin bi insanda toplanmış olması MÜMKÜN DEĞİL.Mutlaka bi eksiği hatta eksikleri zorlukları vardır.Ama senin istediğin huyları varmıdır? İşte biz,sevgililerimizi ve eşlerimizi kendi önceliklerimize göre seçiyoruz.Mantıksız şekilde seviyorum napayımcılar HARİÇ.O yüzden sizde benim gibi yapın ve öncelikleri belirleyin,ve eşinizi neden sevdiğinizi hatırlayın.Emin olun bu duygunuz tamamen geçicek.Çünkü benim bu şekilde geçti :)))) Uzun yazdım ama açıklayıcı olması için örneklendirerek anlattım,umarım yardımcı olabilmişimdir :KK68:

Öncelikle bu yoruma binde bir milyon katılıyorum.
Onun dışında başlarda bende sizin gibiydim,evli değilim gerçi.Erkek arkadaşım için yaklaşımım bu yöndeydi.Sonra sonra gördümki benim güzel yönünü gördüğüm adamların aslında hiç benim kaldıramicağım yönde kötü huylarıda var.Bu yüzden kendime önceliklerimi belirledim.Ben gelecekteki eşimden hayatımdaki erkekten ne bekliyorum herşeyden önce? Olmazsa olmazım nedir? Sıraladım.Kesinlikle beni HERKESE karşı korumalı.Bir kişiye beni ezdirdiği an,ne aşk kalır ne evlilik.Belki resmiyette devam eder ama benim için mutlaka biter.E baktım bu sevgilimde sonsuz düzeyde var.Daha şimdiden bana kendisinin kızdığı konularda bile asla kimseye laf ettirmez ve hatta insanlar artık bunu bildiği için zaten cesarette edemiyorlar. (Akrabarıyla filan tanıştım o açıdan) Açık açıkta söyler kimse Gözdeye laf edemez hele karım olunca başkasından bile bişey duymicam diye... Bu artıyı koydum kenara. Ek olarak beni sırtlanması lazım.Biraz çocuk ruhluyum o yüzden sorumsuzum.E bakıyorum benimki ilaç içiyosam saatini hatırlatır,sabah erken kalkıcaksam alarmdan önce uyanamazsa diye kendi telefonları kırar.Her işime koşturur.Benim yapmam gereken işlerdede benimle gelir.İlişkim boyunca (4 yıldır) sadece 3 kere filan toplu taşıma aracı kullanmışımdır.Yorulmıyım bunalmıyım diye gidiceğim yere götürür dönüceğimde gelir alır. Bu artıları bi yana koydum.Eksiler yokmu? Dünya kadar.Aynı evin içindeysek suyunu bile benden ister,zaten çok çabuk sinirlenir.Dediğim dediktir.Zor bi insandır bu anlamda idaresi güçtür.Ama benim olmazsa olmazlarım başkadır ve o bunlara sahip.Demekki o benim için doğru adam.Çünkü zaten bütün istediğimiz kriterlerin bi insanda toplanmış olması MÜMKÜN DEĞİL.Mutlaka bi eksiği hatta eksikleri zorlukları vardır.Ama senin istediğin huyları varmıdır? İşte biz,sevgililerimizi ve eşlerimizi kendi önceliklerimize göre seçiyoruz.Mantıksız şekilde seviyorum napayımcılar HARİÇ.O yüzden sizde benim gibi yapın ve öncelikleri belirleyin,ve eşinizi neden sevdiğinizi hatırlayın.Emin olun bu duygunuz tamamen geçicek.Çünkü benim bu şekilde geçti :)))) Uzun yazdım ama açıklayıcı olması için örneklendirerek anlattım,umarım yardımcı olabilmişimdir :KK68:

çok güzel anlatmışsınız gerçekten teşekkür ederim. bizim ailede mesela babam ya da kardeşim evdeyse ve benim dışarıda işim varsa mutlaka onlar bırakırdı otobüse bindirmezlerdi. eşimin ailesi hiç öyle değil. onlara göre herkes kendi başına bir birey diyip duruyorlar. otobüse bin nolcak beni trafiğe sokma diyor mesela eşim evdeyse bile. işte ben diyorum şimdi bilmem kimin eşi olsa ısrar eder otobüse binme ben götürürüm diye. sizin de anlattığınız gibi. ben değersiz miyim o kızın benden fazlası ne diyorum hemen. kafayı yiyeceğim sanırım:mad:

çok güzel anlatmışsınız gerçekten teşekkür ederim. bizim ailede mesela babam ya da kardeşim evdeyse ve benim dışarıda işim varsa mutlaka onlar bırakırdı otobüse bindirmezlerdi. eşimin ailesi hiç öyle değil. onlara göre herkes kendi başına bir birey diyip duruyorlar. otobüse bin nolcak beni trafiğe sokma diyor mesela eşim evdeyse bile. işte ben diyorum şimdi bilmem kimin eşi olsa ısrar eder otobüse binme ben götürürüm diye. sizin de anlattığınız gibi. ben değersiz miyim o kızın benden fazlası ne diyorum hemen. kafayı yiyeceğim sanırım:mad:

Anacım benimkide beni heryere bırakıyo alıyo bilmemne ama,sinirlendiği zaman yemediğim küfür kalmıyo resmen.Eskiden bu durum daha berbattı eski konularıma göz atma fırsatı bulursan anlarsın.Değer kavramın bu yönlü olmasın bence yani.Evet beni hiç zahmete sokmaz her işime koşturur bi götümü silmediği kalır ama,bi sinirlendimide ne sülalem kalır ne insanlığım ne bişey.Ne küfürler.Al sana değer o zaman.Yani tek taraflı tek yönlü bakıyosun çok.

Anacım benimkide beni heryere bırakıyo alıyo bilmemne ama,sinirlendiği zaman yemediğim küfür kalmıyo resmen.Eskiden bu durum daha berbattı eski konularıma göz atma fırsatı bulursan anlarsın.Değer kavramın bu yönlü olmasın bence yani.Evet beni hiç zahmete sokmaz her işime koşturur bi götümü silmediği kalır ama,bi sinirlendimide ne sülalem kalır ne insanlığım ne bişey.Ne küfürler.Al sana değer o zaman.Yani tek taraflı tek yönlü bakıyosun çok.
oo o da kötüymüşş..zamanla bu huyumu yenerim umarım evet hep tek taraflı bakıyorum sanırım

bana hiç öyle gelmiyor işte ben yan odadaydım mesela benim orda olduğumu bilmiyorlardı sanırım. çocuk kıza saat 1 oldu dedi normal bir sesle. kız da sesini yükselterek öyle diyeceğine bebeğin çantasına bir bak bezi var mı kıyafeti var mı falan dedi iki dk geçmeden çocuk kırdıysam özür dilerim bişe demedim ki dedi. ben eşime sesimi öyle yükseltsem kıyamet kopar ben niye şanssızım diyorum hep
Yani bende kiskanc oldugum icin cok kiskanirim anliyorum seni belki bi uzman yardimci olabilir sana uzme canini sikma esinin guzel yonlerine bak onlari dusun kaliteli zaman gecir

oo o da kötüymüşş..zamanla bu huyumu yenerim umarım evet hep tek taraflı bakıyorum sanırım

Kesinlikle çok tek taraflı.Bi örnek daha vermek istiyorum,bi tanıdığımın eşi görünürde dünya tatlısı bi adamdır.Kadının hayatını bayaa kolaylaştırır.Kadın gezmeye gider adam 4 çocuğa evde oturur bakar yemek hazırlar.Gider alır karısını götürür bırakır.Alışverişine gezmesine yemesine içmesine hiç karışmaz.Amaaaaa...... Adam kadına nerdeyse 24 saat cinsel anlamda huzur vermeyen,eli ayağı 2 dk durmayan,her gece bunun için baskı yapan,kadın karşılığını vermeyince ağzından çıkanı kulağı duymayan,hatta bazen zorla yapan bir adam.Ne kadar adam denirse.Dışardan gördüğümüz ne kadar farklıydı.Kadın anlattı neler öğrendik.Yani hiç bişey göründüğü gibide zaten OLAMAZ.Bunada inanın.Bence iğrenç bişey bu.Rahat rahat yatıp uyuyamıyosun gece yani yorgunum diye bundan bile acizsin bi kadın olarak.sürekli üstümde ol derdinde adam.Öyle bi adamla evleniceğime şimdiki sevgilimle bin kere evlenirim.Herkesin derdi kendine yani.Ne eşinizi üzüüüün nede kendinizi.

Merhaba arkadaşlar..

Biliyorum şimdi hepiniz eleştireceksiniz beni ama kimseye anlatamıyorum bu durumu.

Sorun şu ki ben insanları kıskanıyorum. ama kesinlikle maddi değil.

Özellikle evlendikten sonra daha da arttı bu. Örneğin eşimin arkadaşları ve aileleriyle görüşüyoruz, kız mesela sert konuşuyor devamlı eşi alttan alıyor bunu kıskanıyorum ben niye böyle kıymetli olamıyorum diye içimi kemiriyor. hep eşimin olmayan taraflarını diğer insanlarda görüyorum. (yumuşak başlı olan eşleri kıskanıyorum benim eşim biraz sabırsız ve çabuk parlar).

Bir arkadaşına gittik çocuk çok düzenli devamlı evi topluyor eli de çok yatkın resmen kıskanıyorum benim eşim niye böyle değil niye dağınık diye. sanki herkes şanslı ben değilim.

İçimden diyorum herkesin iyi ve kötü tarafları vardır ama yok. hep bir kıyas içindeyim. öyle ki başkalarıyla görüşmediğimizde daha mutluyum. çok üzülüyorum kendime. bunu nasıl aşabilirim illa psikoloğa mı gitmeliyim eşime de anlatamıyorum çok üzerim onu.

lütfen üzücü eleştiriler yapmayın zaten farkındayım yanlış olduğunun..teşekkürler şimdiden..
kocanın iyi bir tarafı var..mesela senin gibi kıskanç birini eş olarak seçmiş..

Benim anlamadığım hep erkek mi kızar , bağırıp çağırır ; kadın sinirlendiğinde ve erkek özür dilediğinde , neden ezik , sünepe oluyor ?

Nasılda sindirilmişsiniz ?
.....

Belli etmese de çoğu kadın bu kıyas durumlarını yapar eğer mutsuz ve huzursuzsa.
Ama anladığım kadarıyla sizin eşinizle ilgili sorunlarınız oyle büyük değil.

O etrafı dağıtmayan adam ya takıntılıysa. Kadına hayatı dar ediyorsa?
Bu böyle sıralanıp gider her evliliğin eksik bir yönü var..

kocanın iyi bir tarafı var..mesela senin gibi kıskanç birini eş olarak seçmiş..
böyle yardımcı olmayan yorumlar yazmanın manası ne gerçekten merak ediyorum ben zaten kötü bir şey olduğunu belirttim nasıl yenerim diyorum sizin yaptığınız yorum çok yardımcı gerçekten

Benim anlamadığım hep erkek mi kızar , bağırıp çağırır ; kadın sinirlendiğinde ve erkek özür dilediğinde , neden ezik , sünepe oluyor ?

Nasılda sindirilmişsiniz ?
.....

Belli etmese de çoğu kadın bu kıyas durumlarını yapar eğer mutsuz ve huzursuzsa.
Ama anladığım kadarıyla sizin eşinizle ilgili sorunlarınız oyle büyük değil.

O etrafı dağıtmayan adam ya takıntılıysa. Kadına hayatı dar ediyorsa?
Bu böyle sıralanıp gider her evliliğin eksik bir yönü var..

benim sünepe dediğimi nerden çıkardınız bilakis öyle alttan alan eşleri kıskanıyorum yazmışım zaten. evet herkesin iyi ve kötü tarafı vardır biliyorum ama benim aklıma hep kötü olanlar geliyor sanki ben en şanssız kişiyim sanki severek evlenmedim başkaları hep daha iyi böyle düşünüyorum malesef istemsizce:KK43:

benim sünepe dediğimi nerden çıkardınız bilakis öyle alttan alan eşleri kıskanıyorum yazmışım zaten. evet herkesin iyi ve kötü tarafı vardır biliyorum ama benim aklıma hep kötü olanlar geliyor sanki ben en şanssız kişiyim sanki severek evlenmedim başkaları hep daha iyi böyle düşünüyorum malesef istemsizce:KK43:

Size demedim ki, yorumlarda görüp yazdım.

O zaman bir uzman desteği alın , ya da siz gerçekten anladığını bildiğiniz biriyle konuşun.
Başkasının mutluluğuna bakarak keneş mutluluğunuzu kaçırabilirsiniz.

X