kıskanıyorum...

millamiya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
347
107
Merhaba arkadaşlar..

Biliyorum şimdi hepiniz eleştireceksiniz beni ama kimseye anlatamıyorum bu durumu.

Bir arkadaşına gittik çocuk çok düzenli devamlı evi topluyor eli de çok yatkın resmen kıskanıyorum benim eşim niye böyle değil niye dağınık diye. sanki herkes şanslı ben değilim.

İçimden diyorum herkesin iyi ve kötü tarafları vardır ama yok. hep bir kıyas içindeyim. öyle ki başkalarıyla görüşmediğimizde daha mutluyum. çok üzülüyorum kendime. bunu nasıl aşabilirim illa psikoloğa mı gitmeliyim eşime de anlatamıyorum çok üzerim onu.

lütfen üzücü eleştiriler yapmayın zaten farkındayım yanlış olduğunun..teşekkürler şimdiden..

Son düzenleme:
Kıskanmak yerine dua etmeye çalış, hatta kıskandığın kişiler için de "Rabbim daha da iyi etsin " şeklinde dua edersen, bunun kesin sana da faydası olur.

Hep fazlasını değil, senin sahip olduklarını da gör. Bak istediği halde bir türlü yuva kuramayan bir sürü bayanda var mesela.

Eşin senin düşüncelerini bilse çok üzülür demişsin. Demekki o kadar da kötü, merhametsiz biri değil. O başkalarının eşlerini içten içten beğense sen ne hissedersin?

Eşiniz %99 evlenmeden önce de böyleydi. Şimdi memnun değilseniz önceden de memnun olmamanız gerekirdi mantıken. Yani evlendikten sonra bunun sorgulanması biraz yanlış zamanlama.

Bunlar hep gittiğiniz arkadaşların iyi rol yapmasından kaynaklı şeyler. Kameralara iyi oynuyorlardır. Yoksa ideal erkek diye birşey yok, hepsi senin kocanın değişik versiyonu işte...

bana hiç öyle gelmiyor işte ben yan odadaydım mesela benim orda olduğumu bilmiyorlardı sanırım. çocuk kıza saat 1 oldu dedi normal bir sesle. kız da sesini yükselterek öyle diyeceğine bebeğin çantasına bir bak bezi var mı kıyafeti var mı falan dedi iki dk geçmeden çocuk kırdıysam özür dilerim bişe demedim ki dedi. ben eşime sesimi öyle yükseltsem kıyamet kopar ben niye şanssızım diyorum hep

sızde onlar gıbı ortamlarda mutlu ıyı olun öyle konusun..
kendınızı eksık hıssetmenız sureklılık kazanmıs yardım almalısınız
bu hayat sizi cook yorar

yok tabi ki kötü biri değil farkındayım yanlış düşündüğümün ama elimde değil adeta bir takıntı gibi yeni çiftlerle tanışmak istemiyorum nerdeyse.

Bunu mu kıskandınız? Gerçekten harika evlilikleri varmış yani sünepe bir koca ne güzel ben bile kıskandım, kim böyle bir erkekle ömür geçirmek istemez ki???

Eşiniz %99 evlenmeden önce de böyleydi. Şimdi memnun değilseniz önceden de memnun olmamanız gerekirdi mantıken. Yani evlendikten sonra bunun sorgulanması biraz yanlış zamanlama.

ama sorun benim sorunum yani kim eşim olursa olsun olmayan tarafları görüyorum sorun eşimin kötü olması değil

Takıntılısınız galiba siz istiyorsunuz ki mükemmelilik sadece sizde olsun
bence bir uzamandan yardım alımalısınız

Kimse mükemmel değildir. Eşinde rahatsız olduğun şeyleri konuşmayı denesen?
Benim eşim dışarıdan bakıldığında bahsettiğin şekildedir ama savurganlık huyunu sevmem mesela. Ya da şaka gibi ama bir yere gittiğimde keşke beni kısıtlasa,hesap sorsa derim. Eşim tam tersi kendine çok özgüveni olan ve bana da çok güvenen biri. Bu olumlu bir şey gibi gözükse de bazen insan üzülebiliyor

Aslina bakarsan kiyas yapmak onemli bisey. Kiyas yaparak baska ciftlerde guzel olan seyler gorup, kendi iliskine katabilirsin. Ama bu kiyas seni mutsuz yapmamali, kendini sana degersiz hissettirmemeli.
Benim tuhafima giden neden esinin eksiklerini kiyasliyorsun da kendini kocani kiyasladigin gibi kiyaslamiyorsun

Eşinle bu durumu konuşabilirsin, daha düzenli olması gerektiğini daha anlayışlı olmasını istediğini vs.
Hatta varsa onun sende gördüğü eksiklikleri dile getirmesini de iste.
Orta yolu bu şekilde bulabilirsiniz.

Herkesin nasibi farklidir kiskanmayin bosuna. Her kesin kotu yani vardir. Bazilari disardan gorunmez. Mesela o alttan alan adamin sorunu belkide karisina karsi cimridir ne bileyim belki erken bosalmasidir. Disardan boyle seyleri nasil goreceksin ki? öyle dört dörtlük erkek yoktur bana göre..

Tersi olsaydı:
Neden benim eşim dik duruşlu değil hep alttan alıyor, kendi fikri yok?
Neden benim eşim temizlik hastası, bana hiç rahat vermiyor, o mu kadın ben mi anlamadım?
deme ihtimalleriniz yüksekti.
Demem o ki, her insanın iyi ve kötü tarafları vardır. Başkalarının yanında çoğu insan en iyi taraflarını gösterir. Sorsanız o kadınların da eşlerinden ne şikayetleri vardır. En güzeli elimizdekinin kıymetini bilmeyi öğrenmek, değiştiremeyeceğimiz huylara takmayıp değiştirebileceğimiz huylar için güzellikle konuşmak. Ve aynı şekilde eleştiri de kabul edebilir olmak.

olanla yetinmiyorsun hep kendinden daha iyilerine bakıyorsun,birazda kendinden daha zor durumdakilere bak, şükretmeyi öğrenince bunları da aşarsın

anladım insan kendinde olmayanı istiyor sanırım. dediğiniz gibi konuşsam belki bu sefer de başka yönleri gözüme batacak. yani hayalimdeki insan yapmaya çalışıyorum onu , evlenmeden önce hiç böyle değildim daha doğrusu bazı yönlerini aynı evin içinde yaşayınca anlıyorsun sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…