kıskançlıktan kurtulmak için...

ozelelif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
340
1
kızlar mrb..sizde benim gibi kıskanç mısnız?ben kıskanç biriyim artı şüpheciyimdir her an sanki bise olabilir modunda..ama 2 gun önce bi karar verdim bu huyumu törpüleyeceğim..çünkü böyle yaptıkça sevgilimde beni sıkıyor sanki..hani insanlar bir sure sonra birbirne benzermiş ya..2 gundur tripsiz sıkmadan kasmadan ilişki yurutyoruz..biz normalde çok uzak şehirlerdeyiz ve sürekli tartışan bir çiftiz..en önemli sorunsa kıskanmak kısıtlamak birbirimizi..uzaklık olunca belki normaldir bunlar ama artık çekilmez oluyor benim için..kendi ruh sağlıgımı kendim bozuyorum sanki..

herneyse kızlar benim gibi yapmak bu huyundan kurtulmak isteyen varsa söylesein bakalııım:nazar:[/SIZE]

Ben hiç bir zaman kıskanç olmadım ama şunu söyliyeyim,ilişkide kıskanan taraf sizseniz ne yazık ki karşınızdaki taraf sizi kıskanmaz,pek fazla ilgisini belli etmez.

Bence ilk başta erkek arkadaşınızın bulunmaz hint kumaşı olmadığını bir anlayın.O da sonuçta sıradan bir insan,onu kaybetmek dünyanın sonu değildir.İkincisi eğer aldatırsa o kaybeder diye düşünün.Aldatılan kişi,çirkin,şirret,geçimsiz bir kişi demek değildir.Çoğu insan aldatılınca kaybettiklerini,bir hiç olduklarını düşündükleri için aldatılmaktan bu kadar korkuyorlar.

Ve şunu unutmayın eğer hayatınızdaki erkeği sürekli olarak kıskanırsanız o erkek zamanla sizin çirkin olduğunuzu düşünür,diğer kızların sizden daha üstün olduğunuzu düşünür bilinçaltı olarak.Ama siz ne kadar özgüvenli davranırsanız o zaman hayatınızdaki erkek sizin için daha çok çaba harcar.Onu kıskanmazsanız o zaman kendisinin yetersiz olduğunu düşünür,kendini size karşı kanıtlamaya çalışır.Size olan sevgisi artar.

Bence kıskançlığın asıl sebebi kişinin kendisine güvenmemesidir.Bence önce kendinize güvenin,sonra hayatızdaki erkeğe güvenin.Eğer güvenilmeyecek birisiyse zaten o kişiyi hayatınızdan çıkarın.

bende fazla kıskanç değilim yanlış bir şeyini görmediğim sürece kıskanmam sıkmam gözlemlerim davranışlarını güven de önemli tabi ki bu arada

Son düzenleme:
Bennn ben varım ahh bu süphe bu kıskanclık yedi bitirdi benii tedavi olmak istiyorum arkadasıım nasıl kurtulcaz biz bu durumdan :KK53:

kızlar tavsiyeleriniz doğru evet karşımızdaki hint kumaşı değil ama şu da var biz 12 saat uzaklıktayız birbirmize ve ikimizde stresli işlerde çalışıyoruz.yani bu tek taraflı bi kıskançlık değil o da beni bazen aşırı derecede bunaltıyor çünku çalıstıgım yerde 1 tane bile bayan yok düşünün..yani bunlarında etkisi var..insan 1-2 ayda 3-4 saat gorebilince sevgilisini hersey çokta normal gitmiyor ilişkide..tabi ben şu an normal demiyorum bu aşırı kıskançlığa ama sadece birde bu açıdan bakmak lazım diyorum.kendime güvensiz birisi değilim hayır bunu kabul edemem ama tabiki insan sevdgi zaman kaybetme korkusu yaşıyor benimki biraz fazla işte bunu azalmaya çalışıyorum şu an çünku karsıdakine yansıtınca ezikmiş gibi bir durum oluyor..herneyse açıkcası gündür falan hiçbseye kızmıyorum karışmıyorum facesine girmiyorum falan yani bişeyleri değiştirmeye kendimi değiştirmeye çalışıyorum bu konuda işte ve en önemlisi BÖYLE DAHA MUTLUYUM:KK8:

bende cok kiskancim ya, disaradayken bi kiz baksin gozlerini oyasim geliyo, benimmm bananeeee, bakmasin iste! bi yerde okumustum, hani boyle face ini telefonunu falan biziklayipta guvensizlik yaraticak bisi aramayin diyodu. siz aradikca kucuk biseyden bile bulursunuz yani kiskanicak bisey ve bunlar gittikce sacmalasir, sikarsiniz karsinidakini, o yuzden artik bakmiyorum hicbiseye, ama disarda olunca cok gicigima gidiyor baska birisinin benim sevgilime bakmasi!!

ben başkasının bakmasından rahatsızlık duymamda erkek arkadaşım baktıysa evet kıskanırım..ama çok doğru böyle herseye karışıp surekli bir takip peşinde olunca insan zmnla kendini güvensiz mi hissediyordur nedir..birde erkekte bizi cepte göruyor ve surekli peşinden koşan taraf oluyoruz..ne kadar kıskansakta belli etmememliyiz bence..yani kimle konusursa konussun ben neden o kızı kıskanıyımki modunda takılmalıyız ne kadar zor olsada:KK5: çünkü insan taktıkça takıyor ve saçmalıyor bir süre sonra..geç döndün telefonun mesguldu kimdi o kız falan filan..en kotusu karsıdakide baslıyor takmaya herseye ve birbrimizi mutlu edeceğimiz yerde hayatı zindan ediyoruz sanki..işte o zmn insanlar birbirirnden sıkılıp başkalarında mutluluk arıyor asıl..:KK14:

bende çok kıskancım bu kıskançlığın yerini şüphe aldı bazen boşver naparsa yapsın kıskanma şüphelenme dediğim olmuştur ama başaramadım yine 15dk sonra çocuğu soru yağmuruna tutuyorum bu durum yüzünden uyuyamıyorum bazen :KK43:(

öyle ki ben bu tavrımdan dolayı kendimden korkar oldum.bende aşırı kıskancım abarttığımın farkında olsam da,sinirlenirken aslında yapmamam gerektiğini bilsem de yinede yook.engel olamıyorum.çok zor bir durum insan karşındakini de bunaltıp kendinden uzaklaştırıyor ister isteemez:18::18:

öyle ki ben bu tavrımdan dolayı kendimden korkar oldum.bende aşırı kıskancım abarttığımın farkında olsam da,sinirlenirken aslında yapmamam gerektiğini bilsem de yinede yook.engel olamıyorum.çok zor bir durum insan karşındakini de bunaltıp kendinden uzaklaştırıyor ister isteemez:18::18:
hastalık yavrum bizimki ister istemez bi anda ortaya cıkıveriyor..

Kıskançlığın azı erkeği serbestlige iter, çoğu da kendini bişey zannetmesine yol acar. Yani azı da fazlası da size zarar. Bence herşey gibi kıskançlık da kararında olmalı.

kuşku kıskançlığı beraberinde getiriyor canım.ben de öyleyim.kendi kendimi telkin etmeye çalışıyorum.bazen yapabiliyorum,bazen patlıyorum.biraz da yapı meselesi diye düşünüyorum :S

Ben kıskanç değilim ve karşımdakinin de kıskanç olmasından hoşlanmam.Benim kıskanmam için karşımdakinin özel çabalaması lazım. Bu durumda da zaten beni kıskandırmak için yaptıklarını görüp o adama gıcık olurum, sinir olurum. Sürekli de böyle beni kıskandıran bir adam varsa karşımda, bana saygısızlık yaptığını düşünür ve bırakırım. Çünkü beni kıskandırabiliyorsa zaten öküzün önde gidenidir, kaçılasıdır. :) Ben huzur taraftarı bir insanım, hergün hergün ne kıskanılmak ne de kıskanmak isterim.

kızlar kıskançlık huzuru kaçırıyor resmen ya..olmasada olmaz tadında lazım ama çok çok az lazım bence.insan kıskandıkça kıskanıyor,kıskandıkça kıskanılıyor ne bilim sen bana yapıyorsun bunu bende seni sıkarım o zmn diye mi düşünüyoruz artık nedir?karşıdaki insanı sıkınca o ilişkinin tadı tuzu kalmıyor çünkü huzur kalmıyor insanlarda..hep tartışma hali hep asık surat oluyor.ben eskiye nazaran dizginlemye çalışıyorum kendimi..çünkü bunun önlemini almadıkça şizofrene bağladığımı gördüm:18:telefonu meşgul çalsa bile ses tonum değişerek soruyordum.saçmalık aslında.işte yaptıkça insan zamanla abartıyor güvensizliğe kadar gidiyor.karşımdakini soğutuyorum baktım kendimden.kendi kendimi tedavi etmeye çabalıyorum.o dışardaysa aklım hep ondaysa elli kere arayıp peşinden koşan kaybetme korkusu olan bir zavallı gibi görünmektense oyalanacak bişeyler buluyorum kendime dikkatimi dağıtıyorum..var mı benim gibi yapan?

ya ben cok kıskncım aynı senın gbı sevgılm calısıo 7 yıldr berabrz 7 yldr yenemedm snın tabıırınle trpulreyemedm bunu nası yaptgını sole banada sen yardım et :) ınan cok kotu bse ya hm kndımı mhvedıorm hem onu sıkıorm hem ılskımızı ypratıorm calısıor sevglm mrketı var kapattım eve gıdıorm dıo gece saat 12 de emınmısın dıorm ınanmıorm ona ve artk ksknclktn bıktm.s

kızlar mrb..sizde benim gibi kıskanç mısnız?ben kıskanç biriyim artı şüpheciyimdir her an sanki bise olabilir modunda..ama 2 gun önce bi karar verdim bu huyumu törpüleyeceğim..çünkü böyle yaptıkça sevgilimde beni sıkıyor sanki..hani insanlar bir sure sonra birbirne benzermiş ya..2 gundur tripsiz sıkmadan kasmadan ilişki yurutyoruz..biz normalde çok uzak şehirlerdeyiz ve sürekli tartışan bir çiftiz..en önemli sorunsa kıskanmak kısıtlamak birbirimizi..uzaklık olunca belki normaldir bunlar ama artık çekilmez oluyor benim için..kendi ruh sağlıgımı kendim bozuyorum sanki..

herneyse kızlar benim gibi yapmak bu huyundan kurtulmak isteyen varsa söylesein bakalııım:nazar:[/SIZE]

sanki benı tarif ettın ve bızım ilişkimizde uzakta aynııı bennn aynıı :)

kızlar kıskançlık huzuru kaçırıyor resmen ya..olmasada olmaz tadında lazım ama çok çok az lazım bence.insan kıskandıkça kıskanıyor,kıskandıkça kıskanılıyor ne bilim sen bana yapıyorsun bunu bende seni sıkarım o zmn diye mi düşünüyoruz artık nedir?karşıdaki insanı sıkınca o ilişkinin tadı tuzu kalmıyor çünkü huzur kalmıyor insanlarda..hep tartışma hali hep asık surat oluyor.ben eskiye nazaran dizginlemye çalışıyorum kendimi..çünkü bunun önlemini almadıkça şizofrene bağladığımı gördüm:18:telefonu meşgul çalsa bile ses tonum değişerek soruyordum.saçmalık aslında.işte yaptıkça insan zamanla abartıyor güvensizliğe kadar gidiyor.karşımdakini soğutuyorum baktım kendimden.kendi kendimi tedavi etmeye çabalıyorum.o dışardaysa aklım hep ondaysa elli kere arayıp peşinden koşan kaybetme korkusu olan bir zavallı gibi görünmektense oyalanacak bişeyler buluyorum kendime dikkatimi dağıtıyorum..var mı benim gibi yapan?

yok bu cok asırı ben sadce eski sevgililerini unutamıyorum sureklı aklımda arkadstık bız oncesınde hepsını bılıyrum benımle paylasırdı sımdı ıkı asıgız ama bazen kafayı yıeck oluyorum

bende çok kıskancım sevmiyorum bu huyumu ama elimde de değil:KK43:hep bir laf sokma çabası kıskanma trip atma hallerindeyim fazlasıda karşı tarafı sıkıyor.nasıl yeneceğim bu huyumu bilmiyorum:KK47:

X