kıskançlık mı yapıyorum yada eltim mi fenamı

Sargoz

güncel 80 => 70 e inecegim inşallah :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2015
12.563
7.620
konumda değişiklik yaptım çünkü olaylar karıştı ve asıl sorunumu anlatamamış oldum kusura bakmayın

bu arada bu hafta görümcem evlenecek
onun için geçen gün görümcemin çeyizi çakmaya gittik
neyse salonun yerlerini eşyaları sildim halısını yerleştirdim kendi bildiğim kadar danteli ni vitrini süsledim
bu arada eltim görümcemi de aldı yatak odasını biz halledecez dedi
ben ve eşimin teyzesi mutfagın dolaplarını sildik fırının buzdolabının tozunu aldım
sonra bide salona bakın dediler
kv dem oglumla ilgilendi
eşimin teyzesi mutfagın eşyalrını yerleştirdi
yine ses etmedim yerleri ve diger eşyaları sildim
dantelini yerleştirdim süsledim
sonra bi ara eltim salonu kim yaptı dedi
bende ben yaptım dedim
çok fazla dantel var ayrıca yemek takımını da keşke çıkarmasaydın diye bin tane bahane buldu (ki bizim burada adettir danteli eşyasını görülsün isterler ayrıca görümcemin evini serdik kv de tarif etti )
bende bizim burda böyle serilir çeyiz
ne o begenmedin mi dedim
yok begenmemek degilde gereksiz olmuş bence kaldıralım yemek takımı ve dantelleri dedi
kv de hepsi gözüksün demişti bende annem dedi o yüzden yaptım dedim
gitti bu 5 dk sonra görümcemle gelmiş
işte canım yine sen bilirsin de bide bunları toplamakla ugraşacan kaldıralım dedi
eltim böyle deyince eşimin teyzesi ve kv de damatın halası çarketti
haklısın kaldıralım eskiden miş o adetler diye bende tamam dedim çıktım salondan
10 15 dk bekledim baktım yine geliyor daha kaldırmadınız mı diye tamam dedim kaldırdım
bu defada oturma odasına bahane buldu
benim yaptıgımı bozup teyzeme sen yap teyze dedi
yine sustum yerleri nemli bezle silmiştim
megerse vileda varmış ama bana söylememiş ne görümce nede digerleri
neyse yenge bi gel diye eltim çagırdı
bende tamam deyip gittim
mutfagı da silelim dedi
hamilelik şüphesi varmış da su kovasını sen getir dedi neyse dedim
sonra evi yerleştirdik oturduk
görümcemin kv desi damatın halası ve biz
kv demle eşimin teyzesi eltimi bi övdüler bi övdüler ki sormayın (hani hiç bişey yapmaz ama çok dolanırda hep o yapıyor çabalıyor gibi gözükür ya)
sonra eltim başladı kendi övmeye işte saat 6 da kalkarım hergün halıları siler silkelerim şunu yaparım bunu yaparım
acayip bozuldum
yine sustum tamam dedim içimden Allah bilsin dedim
neyse kp der bizi almaya geldi
eltim ah babacıgım bi yoruldum ki sorma nasıl olmuş begendin mi dedi
tabi iltifatlar havada uçuştu falan
arabayla gelirken kp der eltim ve görümcem için kızlarımın evi de pek temiz pek güzel falan dedi
neyse merdivenleri çıkarken başım döndü
eltim ne o çokmu yoruldun dedi
bende yok sadece başım döndü dedim eve girdik
az solunlandık akşam oluyordu kv de mutfaga geçti
bizde arkasından gittik kv de fasulyeyi ayıkladı
bende soganını dogradım
eltim bıçagı elimden aldı biberi de ben dograyacam diye
domatesi dogramadan içeri gitmiş ben doğradım artık
kv de yemegi pişirdi sonrada kızım bi salata yapılsa dedi
baktım hiç istifini bozmuyor eltim de görümcem de
kv de kalkacagında dur anne biz varız ya ben yaparım dedim
sonra içeri gittim
o esnada kaynım geldi bunlar oturdular baş köşeye neredeyse birbirlerinin agzına düşecekler
oysa ben kv denin dili yüzünden eşimin yanına bile yaklaşamazdım
küçük kaynım ben görümcem kp kv de hepimiz varız
sonra ziniyi de o hazırlasın dedim içimden kalkmadım ama 30 dk geçti yok istifini bozmuyor eşim aradı çok açım geliyorum diye
gittim zini yide hazırladım
ziniye baktı yenge bu çok agır hayatta kaldıramam dedi
kv de eltime ben koltugu kanepeyi kaldırıyorum kızım ne var zini kaldırmakta dedi
eltim başladı belim demeye neyse dedim içimden
kurdum sofrayı yemek yendi
tam o esnada oglumu çişe götürdüm falan 10 15 dk geçti
baktım sofra ortada kv de bekliyor biri kaldırsın diye
kendisi kaldırmaya niyetlendi
ben kapıdan görünce gittim kaldırdım sofrayı
eltim yine geldi makineyi yerleştireyim diye
sonra eşim çay istedi kv dede
bu yine hiç umursamadı kaynımla şakalaşıyor konuşuyor
bende duymazdan geldim 10 15 dk ama baktım hiç umuru degil
kv de bi daha isteyince ben koydum çayı demledim
eltim ler çayı içmeden kalkıp gittiler
sizce ben abartıyor muyum yada eltim çok mu fena
eltim her görüşmemizde buna benzer şeyler yaptı
ama Eşime daha 1 ay olmadan kamikaze kıskandı bak gördünmü eltisiyle geçinemedi demesinler diye ses etmedim

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlattığına göre sen iyi birisin ama ben eltinin yerinde olsam hiç birinizi istemezdim annemle ve kendi akrabalarla yapmak isterdim yani siz niye gidiyonuz?
sermeye gidiyorsun yaptığın iş beğenilmiyor ve devam ediyorsun
Niye yapıyorsun ki hayra geçeceğinimi zannediyorsun bide üzerine bepenilmek istiyorsun kimsede sana iyi güzel yaptın demiyor demezlerde zaten kendini bişey zannetme diye
Ama kvdelerde işleri senin tapman normal çünkü eltin daha nişanlı büyük iş sana düşer bence

Senin ailen ne yapti dugun icin?
eşyalarımı annemler düzdü herseyimi fazlasıyla yaptılar dügünde ahçımızı tuttular yemegi benim babam verdi evliliğimizin ilk 2 2.5 yılı maddi manevi yardım ettiler artık ben kabul etmiyorum kp der yüzünden say say bitmez

Sen kendi kıymetini bilmezsen kimse bilmez evli değilim henüz ama annem ve yengemden görüyorum. Annem ortancı gelin yengem küçük. Buna rağmen bir ortamda bulunduğumuzda kücük yengem asla Kalkıp bi iş yapmaz buna annemden çok ben sinirleniyorum her kalabalık ortamda elinde tabak köşede Yemeğini yer. En ilginci ise geçen gün kuzenimi istemeye geldiklerinde kahveleri dağıttık en son amcam yani küçük yengemin eşi gelip "x'e kahve vermemişsiniz" dedi ki X bizimle mutfakta servis yapıyor gibi görünmekle meşguldü. Kısacası siz Haklısınız böyle ortamlarda cocugu bahane edip gitmelisiniz.

Anlattığına göre sen iyi birisin ama ben eltinin yerinde olsam hiç birinizi istemezdim annemle ve kendi akrabalarla yapmak isterdim yani siz niye gidiyonuz?
sermeye gidiyorsun yaptığın iş beğenilmiyor ve devam ediyorsun
Niye yapıyorsun ki hayra geçeceğinimi zannediyorsun bide üzerine bepenilmek istiyorsun kimsede sana iyi güzel yaptın demiyor demezlerde zaten kendini bişey zannetme diye
Ama kvdelerde işleri senin tapman normal çünkü eltin daha nişanlı büyük iş sana düşer bence
eltimin degil görümcemin evini yani çeyizini çaktık bizim burda adettir kızın yengeleri gider çeyizi çakmaya gitmek istemedim ama eşim annem bin tane laf eder dedi gitmek zorun da kaldım

Sen kendi kıymetini bilmezsen kimse bilmez evli değilim henüz ama annem ve yengemden görüyorum. Annem ortancı gelin yengem küçük. Buna rağmen bir ortamda bulunduğumuzda kücük yengem asla Kalkıp bi iş yapmaz buna annemden çok ben sinirleniyorum her kalabalık ortamda elinde tabak köşede Yemeğini yer. En ilginci ise geçen gün kuzenimi istemeye geldiklerinde kahveleri dağıttık en son amcam yani küçük yengemin eşi gelip "x'e kahve vermemişsiniz" dedi ki X bizimle mutfakta servis yapıyor gibi görünmekle meşguldü. Kısacası siz Haklısınız böyle ortamlarda cocugu bahane edip gitmelisiniz.
gitmek istemem eşim de annemi biliyorsun dedi kv de gel çocuga ben bakarım dedi

Abartmamisin ama artik hizmetcilik yapmayi birak madem küçük cocugun var durmuyor diyip gitmseydin...

Sen kendi kiymetini bilmezsen kimse bilmez...
inanın hiç gitmek istemedim ama kv de heran tetikte bi sorun çıkarmak için eşimde rica etti annemi biliyorsun git diye ama dün akşam eşimde dedi pişman oldum gönderdiğime çok eziyorannem ve ....(eltimi kasteeti) dedi bende bişey demedim eşime sadece kimseye yaranılmıyor dedim eşimse ben herseyin farkındayım ama 1 susarım 2 susarım dedi

inanın eşya dügün bunlar sorun değil herkes kendi nasipini yaşar ama kp kv denin her fırsatta bana laf atmasından beni ve eşimi kullanmasından babamın gönderdiği harçlığa bile göz dikmelerinden babamın aldıgı eşyalara (2.el di ama degerinin çok üstünde paralar ödedi babam koltuguma halıma perdelerim mutfak eşyamda çeyizimdi sagolsun babam en iyisi yaptırdı borca girip biz 5 kardeşiz babm aynı sene tek maaşla 3 çocuk evlendirdi 2 de çocuk okutuyor kardeşim boşandı şimdi onun çocuguna da bakıyor )sokakta bulsam bakmam diyen kp derin her yerde eşyalarını ben aldım diye konuşmasından bıktım

Canım benim ben 2 aylık evliyim büyük eltim var böyle ortamlarda oda hiç istifini bozmadan oturur Allahım sinir olurum varya mübarek iki tabak kaldırsın ne biliyim azıcık yardım etsen bi tarafın mı eksilir hadi yardım ettiğinden de değil ya maksat kaynaşmak olsun ama lanet olsun dedim saldım ucunu kafaya tak tak nereye kadar sende takmıyacaksın baktın o yapmıyormu geç sen yap iki sofra kaldırmayla ölmezsin hatta belki kv gözüne bile girersin bu gelinim hamarat diye unutma kv gözünde iş sever gelinler herzaman bi numaradır

5.5 yıllık evliyim kpder işte şunu aldım bunu aldım dedi çeyiz çakmaya bi gittik bişey yok 2.el bi yatak odası takımı tek bi tül ve spotcudan alınmış eski model makineler nikah kıyılmıştı vazgeçemezdim eşim de benimle aynı gün görmüştü eşyaları çalıştıgı için bakmaya fırsatı olmamış bide damat düğünden önce girmez diye odayı göstermemişler neyse nişan ve düğün alışverişini de yarım yamalak yaptılarve dayanmayıp yere yıgıldım o gün buğündür toparlanamadım önceden hastaneye 1 kere bile girmeyen ben hastanelerden çıkamaz oldum banyomu falan annem yaptırdı 1 ay kadar babm kp derime çocuk hasta yaza kadar bekleyelim yada nişanı atın hocam dedi kp der olurmu öyle şey hastalıkta Allahtan dedi ama burnumdan getirdiler inanın 2aylık evliyken kv de kıskançlıkları tutunca beni evden kovdu eşimde peşimden geldi ...

bu arada bu hafta görümcem evlenecek onun için geçen gün görümcemin çeyizi çakmaya gittik neyse salonun yerlerini eşyaları sildim halısını yerleştirdim kendi bildiğim kadar danteli ni vitrini süsledim bu arada eltim görümcemi de aldı yatak odasını biz halledecez dedi bende mutfagın dolaplarını sildim fırının buzdolabının tozunu aldım sonra bide salona bakın dediler kv dem oglumla ilgilendi eşimin teyzesi mutfagın eşyalrını yerleştirdi yine ses etmedim yerlerinini ve diger eşyelerı sildim dantelini yerleştirdim süsledim sonra bi ara eltim salonu kim yaptı dedi bende ben yaptım dedim çok fazla dantel var ayrıca yemek takımını da keşke çıkarmasaydın diye bin tane bahane buldu bende bizim burda böyle serilir çeyiz ne o begenmedin mi dedim yok begenmemek degilde gereksiz olmuş bence kaldıralım yemek takımı ve dantelleri dedi kv de hepsi gözüksn demişti bende annem dedi o yüzden yaptım dedim gitti bu 5 dk sonra görümcemle gelmiş işte canım yine sen bilirsin de bide bunları toplamakla ugraşacan kaldıralım dedi eltim böyle deyince eşimin teyzesi ve kv de damatın halası çarketti haklısın kaldıralım eskiden miş o adetler diye bende tamam dedim 10 15 dk bekledim baktım yine geliyor daha kaldırmadınız mı diye tamam dedim kaldırdım bu defada oturma odasına bahane buldu benim yaptıgımı bozup teyzeme sen yap teyze dedi yine sustum yerleri nemli bezle silmiştim megerse vileda varmış ama bana söylememiş ne görümce nede digerleri neyse yenge bi gel diye eltim çagırdı bende tamam deyip gittim mutfagı da silelim dedi hamilelik şüphesi varmış da su kovasını sen getir dedi neyse dedim sonra evi yerleştirdik oturduk işte görümcemin kv desi damatın halası ve biz kv demle eşimin teyzesi eltimi bi övdüler bi övdüler ki sormayın (hani hiç bişey yapmaz ama çok dolanırda hep o yapıyor çabalıyor gibi gözükür ya)sonra eltim başladı kendi övmeye işte saat 6 da kalkarım hergün halıları siler silkelerim şunu yaparım bunu yaparım acayip bozuldum yine sustum tamam dedim içimden Allah bilsin dedim
neyse kp der bizi almaya geldi
eltim ah babacıgım bi yoruldum ki sorma nasıl olmuş begendin mi dedi
tabi iltifatlar havada uçuştu falan
arabayla gelirken kp der eltim ve görümcem için kızlarımın evi de pek temiz pek güzel falan dedi
neyse merdivenleri çıkarken başım döndü eltim ne o çokmu yoruldun dedi bende yok sadece başım döndü dedim eve girdik
az solunlandık akşam oluyordu kv de mutfaga geçti bizde arkasından gittik kv de fasulyeyi ayıkladı bende soganını dogradım eltim bıçagı elimden aldı biberi de ben dograyacam diye domatesi dogramadan içeri gitmiş ben doğradım artık kv de yemegi pişirdi sonrada kızım bi salata yapılsa dedi baktım hiç istifini bozmuyor eltim de görümcem de
kv de kalkacagında dur anne biz varız ya ben yaparım dedim
sonra içeri gittim o esnada kaynım geldi bunlar oturdular baş köşeye neredeyse birbirlerinin agzına düşecekler
oysa ben kv denin dili yüzünden eşimin yanına bile yaklaşamazdım
küçük kaynım ben görümcem kp kv de hepimiz varız
sonra ziniyi de o hazırlasın dedim içimden kalkmadım ama 30 dk geçti yok istifini bozmuyor eşim aradı çok açım geliyorum diye
gittim zini yide hazırladım ziniye baktı yenge bu çok agır hayatta kaldıramam dedi
kv de ben koltugu kanepeyi kaldırıyorum kızım dedi
eltim başladı belim demeye neyse dedim içimden
kurdum sofrayı yemek yendi
tam o esnada oglumu çişe götürdüm falan 10 15 dk geçti
baktım sofra ortada kv de bekliyor biri kaldırsın diye kendisi kaldırmaya niyetlendi ben kapıdan görünce gittim kaldırdım
sofrayı eltim yine geldi makineyi yerleştireyim diye
sonra eşim çay istedi kv dede bu yine hiç umursamadı kaynımla şakalaşıyor konuşuyor ben koydum çayı demledim eltim ler çayı içmeden kalkıp gittiler
sizce ben abartıyor muyum yada eltim çok mu fena

neden bu kadar yıpratıyorsunuz ki kendinizi, eltiniz de akıllıymış ama görün sizde akıllı olun, ayy çok yoruldum büugün falan diyin sizde, dünya kötülerin dünyası onların kıymeti biliniyor, hakkınızı savunun

Siz kendinizi cok ezdirmissiniz. Esiniz madem sizi hakli buluyor neden tavrini koymuyor? Kaynim dik durdu diyorsunuz esiniz de dik durmali. Size haklisin degipte oteden sessizce izlemek olmaz.

Ben de zamanin da ill baslarda sizin gibi davranmistim ama yaranilmiyor. Mesela kaynanamlar koydeydi ve biz uzakta oldugumuz icin sene de 15 gun falam gidiyorduk kisacasi misafir sayilirdim. Kaynanam ve kayinbabam teklerken benden buyukler diye gelen misafirin ve onlarin hizmetini ederdim. Bir gun onlarla ayni koyde oturan gorumcem ve 3 kizi geldi yaslari 17-15-13 tu. Ben cayi hazirladim hic yardim eden olmadigi gibi kicini yerden kaldirmayan o kizlara bir de hizmet etmek zoruma gitmisti. Sonucta ben misafirdim ve ortak yapilabilirdi.

Allah var o konuda ex esim beni ezdirmemisti ve onlara "Bu benim esim, kole degil lutfen siz de yardimci olun yoksa ona da yaptirmam"demisti.

Is esiniz de bitiyor yani. Siz direk deseniz gelin dedi olur ama esiniz ipleri eline almali yoksa daha coook cekersiniz.

Canım benim ben 2 aylık evliyim büyük eltim var böyle ortamlarda oda hiç istifini bozmadan oturur Allahım sinir olurum varya mübarek iki tabak kaldırsın ne biliyim azıcık yardım etsen bi tarafın mı eksilir hadi yardım ettiğinden de değil ya maksat kaynaşmak olsun ama lanet olsun dedim saldım ucunu kafaya tak tak nereye kadar sende takmıyacaksın baktın o yapmıyo mu geç sen yap iki sofra kaldırmayla ölmezsin hatta belki kv gözüne bile girersin bu gelinim hamarat diye unutma kv gözünde iş sever gelinler her zaman bi numaradır

zaten sorun iş yapmak degil inan 5.5 yıllık evliyiz kv denin her işine koşarım yüksünmem e sonuçta kendi evimde de olsa bekarda olsa yapılacak o iş benim bozuldugum eltimin tavrı ve kv deyle kp derin bana olan tavırları

Siz kendinizi cok ezdirmissiniz. Esiniz madem sizi hakli buluyor neden tavrini koymuyor? Kaynim dik durdu diyorsunuz esiniz de dik durmali. Size haklisin degipte oteden sessizce izlemek olmaz.

Ben de zamanin da ill baslarda sizin gibi davranmistim ama yaranilmiyor. Mesela kaynanamlar koydeydi ve biz uzakta oldugumuz icin sene de 15 gun falam gidiyorduk kisacasi misafir sayilirdim. Kaynanam ve kayinbabam teklerken benden buyukler diye gelen misafirin ve onlarin hizmetini ederdim. Bir gun onlarla ayni koyde oturan gorumcem ve 3 kizi geldi yaslari 17-15-13 tu. Ben cayi hazirladim hic yardim eden olmadigi gibi kicini yerden kaldirmayan o kizlara bir de hizmet etmek zoruma gitmisti. Sonucta ben misafirdim ve ortak yapilabilirdi.

Allah var o konuda ex esim beni ezdirmemisti ve onlara "Bu benim esim, kole degil lutfen siz de yardimci olun yoksa ona da yaptirmam"demisti.

Is esiniz de bitiyor yani. Siz direk deseniz gelin dedi olur ama esiniz ipleri eline almali yoksa daha coook cekersiniz.
eşim de çok konuştu inanın ama beddualar havada uçuştu sonra eşim de bıraktı ama Allah var 4 aydır kv deyle muhattap etmiyor beni

eltimin degil görümcemin evini yani çeyizini çaktık bizim burda adettir kızın yengeleri gider çeyizi çakmaya gitmek istemedim ama eşim annem bin tane laf eder dedi gitmek zorun da kaldım

Pardon ben elti lafi cok gecince onun evi zannettim
Eşin muhatap olsun bu gibi seylerde kamikaze yoruluyor çocuk durmuyor gibi seyler desin Hem yorulup hemde hayra geçmiyorsa gitmenin geregi yok bosa garcama enerjini evine cocuguna harca

gitmek istemem eşim de annemi biliyorsun dedi kv de gel çocuga ben bakarım dedi
Gitsen bile yapar bide gozukecen yapmayacan insanlara birsey begendirmek zor kıymet bilmezler olmamis dedimi iyi topla o zaman istedigin gibi yap diyecektin kavga cikarmadan normal bir sekilde o fenaysa sen efna ol

zaten sorun iş yapmak degil inan 5.5 yıllık evliyiz kv denin her işine koşarım yüksünmem e sonuçta kendi evimde de olsa bekarda olsa yapılacak o iş benim bozuldugum eltimin tavrı ve kv deyle kp derin bana olan tavırları
Canım seni yeminle çok iyi anlıyorum diyorum ya bende de var aynı modelden boğasım gelir hatta bazen şu eltimi demin bi arkadaşımızında dediği gibi kocan tavırı koymalı bak ben kocama dedim bu yengen böyle böyle yapıyor dedim oda bi gün yenge karıma niye yardım etmiyorsun herşeye o koşturuyor dedi oda utancından kalktı iki tabak kaldırdı böyle şeyleri eşine söyle ki onu herkezin içinde bi bozsun bak bakalım öyle tavır yapıyormu sana birdaha

Sen bu zihniyette devam edersen daha cokkkk kv nin eltinin gorumcenin hizmetcisi olursun.
Ben olsam elimi bile surmezdim. Kimse bana zorla da birşey yaptiramaz.

X