Kıskanclık krızı mı yoksa güvensizlik mi ? yardım edın lütfen

seray_arda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
48
0
36
İstanbul
slm kızlar ben nişanlımı cok kıskanıyorum onun tvdekı kadınlara dısardakı kadınlara baktıgını gordugum anda fılm kopuyor sankı o an oldu sayıyorum kendımı cok kotu bısey bu helekı o telefonunda bır kız ısmı gorym kı gecen gordum hayatı zehır edıyorum onada kendımede ya kızlar ne yapmam lazım benım bu durumdan ben cok rahatsızım ama onunda hataları oldu gecmıs zmanda onkarı aklıma getrp getrp beynımı yıyorum eskı kız arkadaslarıyla ne yaptı acaba dıye dusunuyorum ve ınanın suan nısanlımın hayatında baska bı kadının oldugundan suphe edıyorum ne yapıcam ben boyle gecelerı uyku gırmıyor gozume ne olur bana akıl verın ben delıryor muyum ((( ne olursalak mı bu kız demeyın cidden kendımı hıc ıyı hısseetmıyorum

Bu bir çok bayanın yaşadıgı duygu malesef... kıskançlıgı dizginlemek açlıgı bastırmak gibi çoook zor. benzer şeyleri bizde zamanında yaşadık eşimle birbirmizi çok kıskanıyorduk hala da kıskanırız. biz hayatımızdan aile yakın dost ve iş ark harici gereksiz herkesi çıkararak başladık.sosyal agları ortak kullnıyoruz öyle herkezi eklemiyoruz saçma sapan arkadaşlıklara samimiyetlere ortam hazırlamıyoruz en azından.ortak bir hayat kurunca bir tarafın rahatsızlıgını eşi kapatmalı eşler bencil olmamalı.En önemlisi güven tabiki yoksa evden dışarda kimin ne yaptıgını kimse bilemez kötü niyet olsa. fazla takıntı haline getirmemek lazım yoksa huzur kalmaz. zaten elhamdülillah dini yönden uygun yaşamaya çalışıyoruz öyle tv de uygunsuz görüntüler çıkınca kanal değişiyoruz ne açık kadın ne açık erkek izlemeyiz. inslh nişanlınla sende ortak bir nokta bulup bu sorunu azaltırsınız

bugune kadar hiçbir erkek arkadsımı kıskanmadım aptalca gelriidi ama şimdi nişanlımııı için deliriryorummm aglıorum sinir krizleri bile geçridim ama yavas yavas güven saglandı gibi artık kendini yemiıorum en azından oda beni bulantıoo modellik ve oyunculuk yapmıştım bir dönem sektördeki tüm isimleri sildirmişti listelrimden telimden ksııtlanmalar hepsine okey dedim gecenlerde tarrıştık bana demesin mi beni kısıtlama hayat böle gecmez fln sok olmuştumm :S o sözünden sonraa umuruma bile katmıorum herkes yaptıkalrından mükellef allah görüyor sonuçta sende üzülme zamanla taşlar oturur zaten güvenmeyi dene kendınıde üzme balım <3

Kesinlikle kıskançlık. Bence aşırı kıskançlıkta bi hastalık. Hem karşındakine zarar veriyosun hem kendine. Ne biliyim biraz daha sakin olmayı denesen? hayatında ki insana güvenip güvenmediğini sen daha iyi bilirsin canım ama hayatında olduğuna göre güveniyosundur muhtemelen. fakat anlattıklarına bakılırsa birazda kendine karşı özgüveninde olmayabilir. Kendini iyi hissedicek değişiklikler yapmalısın bence kendine güvenmelisin önce..

Son düzenleme:
Kıskançlık,özgüven eksikliğinden doğar..Ayrıca söylediğin şeylerde sorun yapmanı gerektirecek hiç bir şey yok.bu arada ''onun da geçmişte hataları oldu'' derken ne demek istediğini açar mısın?

Aşırı kıskançlık öncelikle kendine zarar ama bunun bi ucuda güvensizliğe dayanmıyo değil bence.Geçmişte hataları olmuş olabilir hangimizin olmaz,nişanlanırken bunları bilmiyomuydun? güvenemediğin şüphe ettiğin biriyle hayatını nasıl birleştiriceksin? ilerde dahada kötüsünü kurucaksın kafanda,bence sakin ol kendine güven.Emin olmadığın hiç bişey için direk suçlama yapma yada yargılama.Tabiki kız arkadaşlarıda olucak seninde erkek ama ıkınızınde tanıdığı ortak görüştüğünüz kişiler olursa sorun çıkmaz...kolay geçiceğini zannetmiyorum senin fikirlerini kıskançlık hafife alınacak bi duygu değil çünkü insana herseyi yaptırabilir.İnan bu durum seni çok yıpratır karşındakinide bıktırır ( bu durumdaki bi arkadasımın neler yasadığına çok yakından şahit oldum çünkü)

nişanlım yaklasık 1 ay nce telını sureklı benden kacırıyordu bende oyle telefonuna bakıyım versene dedıgımde rahatsız oluyordu bırgun elıme gectı telı oyle bakınıyordum ıletım raporlarında gordum gorucegımı kuzen dıye bırnı kaydetmıs aradım dınledım sesını kız ama onun kız kuzenı yok hepsı erkek ve mesajlasmıs onunla msjda nısanlım ona aynen sunu yazmıstı benden bır opucugumu esırgıyorsun aaask olsun bunu bana acıkla dedıgımde soyledıgı kelıme o benım asker arkadasımın kuzenı oyle takılıyoruz ıste sakalasıyruz ne yapıyım ben evlı ve cocuklu kadını dedı ama ben asla ve asla buna ınanmadım karsıdakı kadın evlı ve cocuklu bır kadın boylebırsey yazma elalemın adamına ben suan nısanlıyım bırakın bana baska bır erkegın opucuk vermesını yan gozle bıle bakamaz ıste bu olay sureklı aklımda gece ruyalarımda goruyorum uyuyamıyorum cogu gece sureklı hala o kadınla msjlasıyor mu dıye kendımı yıyorum ben neyapıcam

gecmıs dedıgım 1 ay once oldu telefonunda kuzen dıye bırını kaydetmıs ona soylede bır msj atmıs benden bır opucugumu esırgıyosun ask olsun yazmıs halbukı onun hıckız kuzeı yok bunu acıkla dedıgımde de bana asker arkadasımın kuzenı dıyor ewlı ve cocuklu kadın dıyor ben ona asla ınanmadım sımdıde kendı kendımı yıyorum acaba o kadınla msjlasıyor mu hala dıye uyku uyuyamıyorum beynımde oyle bır yer ettıkı bu dusuncelerle delırıcem dıye korkuyorum

çocuk kör mü olsun hayatta kızlar da var ve görecek bakacak tanıyacak.. asosyal mı olsun??hayatında sadece erkek olması asıl rahatsızlık verici..önce kendine güvenmelisin bu sorunu halletmek için. neden senden başkaları olsun ki?sende olmayan diğer kızlarda olan ne var ki?evlendiğinizi düşünün bir sürü çift çift aile arkadaşlarınız olacak sen onlardan da kıskanırsan aile facialarına sebep olursun.eğer ki sorun ondaysa,güvenmiyorsan zaten bu ilişki sağlam değil demektir..istersen psikologtan yardım al... bu arada eşşeğin aklına karpuz düşürmek diye bir deyim var bilir misin?sen böyle yaparsan aldatılırsın,üzülürsün. dik duracaksın,sevdiğini belirtecek ama muhtaçmış gibi davranmayacaksın. erkekler güçlü kendine güvenen bayanları sever..

bu gözyumulacak bir durum değil . benden bir öpücüğümü esirgiyosun aşk olsun ne demek? öyle takılıyoruz ne demek ? böyle bir takılmamı var. nişanlı adam nasıl birisiyle böyle muhabbetlere girebilir ?
valla bacım senin yaptığın hiçde kıskançlık filan değil. karşındaki insan güvenilir değil.
birşeyleri tekrar düşün bence
ilerde kafanı duvarlara vurma

canım allah yardımcın olsun.elinde olarak yapmadığını biliyorum ben.ama kendine güvensen,Allaha güvensen..sen nekadar kıskansanda,uyuyamasanda,kısıtlasanda yapıcak olan erkek yine yapıcak.sen bu dediklerini yaparak onu kendinden bıktırıp başkasına itmiş oluyorsun ancak.aldatırsa ve öğrenirsen ozaman yersin kendini..çok sahiplenmişsin yapma bunu kendine.herkesin kendi hayatı var.kızarkadaşı olabilir..ve senin kıskançlığın yüzünden bazı şeyleri senden gizlemek durumnda kalıcak hep..yapma böyle cnm otur düşün,terapi al..seni rahatlatan kişilerle ol.

buarada o takılma olayıda çok çirkin..kıskanmana gerek yok bu güvenilmiycek biri gibi..güvenemeyip kendini yiycğine bir ömür,güvenebiliceğin biriyle ol derim.

canım benim seni çok iyi anlıyorum çok kötü bir durum nişanlının yaptığı affedilmez birşey empati kuruyorumda kafayı yerim ama gururumdan ödün vermemek için ayrılırdım seni tebrik ediyorum ben bu yaptığı şeye rağmen birliktesin. Tek temennim umarım bunu bir daha yapmaz.

Son düzenleme:
bence tamamen güvensizlik, bir ömür geçmez boyle bence. size o güveni vermemiş geçmişte yaptıklaırndan dolayı, ve geçmişi unutmka elinizde olan bişi değil, bende sizin gibiyim malesef unutamıyorum

bende cok kıskanıyorum ama Allah'tan öyle birsey yapmadı yapacagınıda sanmıyorumda ama bende bir kızla heleki kız gecmişini bildigim biriyse selamlasıyorsa onunla basının etini yiyorum nerden tanıyosun sen bunu yattın mı vs vs...senin cok doğal öyle düsünmen uyuyamaman cünkü güvenini sarsmıs 1 kere bence üstüne gitme kendini kontrol etmeye calıs birsüre telefonlarını kontrol etme zaten yapıyorsa öyle birsey sen suan gözün acık bekledigini bildiginden önceden yaptıgı gibi iz bırakmaz..bence dene onu birsüre güvendigini söyle göster rahat olsun biraz izle ama nerdeydin neden acmadın diye değil caktırmadan kontrol et arada bence.. böyle yapma merak ediyorum üzülüyorum fln fln yap..tamam artık okadar izlemiyor beni diye rahatladıgında telefonlarına bakacagındada öylesine fotograflarınıza bakıyor gibi bak birsey yoksa zaten tamam artık bosuna abartıyormıusum dersin varsada zaten ozman dha gec olmadan ilişkini bitir derim..zor ama bence göz yumarsan dha sonra hep yapar

Canim benim cok iyi anliyorum seni.Ben 1 bucuk senelik evliyim ve esimle ilk basta cok kiskaniyorduk birbirimizi ( onunki daha asiriydi ama neyse ) ama bazi seyleri konusa konusa bazende bagrisa bagrisa cozduk sayilir Bende hep disari falan ciktigimizda yanimizdan kizlar gecince kocam onlara bakiyor mu diye bakiyodum hep sonra baktigini gorunce kusuyordum.Ama farkettim ki benim kiskanmam onun hosuna gidiyor bende belli etmemeye karar verdim.Sonra bende hep icimden" bakmakla bisey olmaz herkez bakiyor "diyordum veee bende kocama bana davrandigi gibi davranmaya basladim yani onunla ugrasip kafa yoracagima bende etrafimdaki erkeklere bakmaya basladim ( hosuma gittiginden degil tabikide,oylesine bakiyordum) ve bu kez de o benle ugrasmaya basladi.Hatta bana bakan erkeklerede laf soyluyordu okadar hos ki. Artik icime atmiyorum sonucta beni beyenmis,beni sevmis,benimle evlenmis.
Bence okadar kafaya takma bazi seyleri yada ciddi bisey varsa seni rahatsiz eden nisanlinla konus.Insallah senin sandigin gibi kotu bisey yapmiyordur.Ama nebilim baskasini sevseydi baskasiyla olurdu.Seni seviyor ki seni secmis, seninle nisanli,seninle beraber.Boyle guzel seyler dusunmeye bak.Insallah bu asiri kiskancligin gecer canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…