kıskançlığı nasıl yenebilirim :(

yenemezsin.. o huydur.. ki bence kıskanmak ve sevdiğin tarafından kıskanılmak güzel bişey.. suyunu çıkarmadığın sürece..
ben de kıskancım mesela.. hem de öyle böyle değil.. 2 yıllık evliymişsin sen , ben 10 aydır evliyim, öncesinde de 6-7 ay berbaber yaşadığımız dönem olmuştu, ilk zamanlar deli gibi kıskanırdım eşimi öyle böyle değil ama yani hastalık derecesinde ki beni hasta ederdi bu düşünceler. migrene dönüşen baş ağrılarım oluyodu o dönem kulaklarımda çın çın sesler..
işe giderdi kim bilir yolda kimlere baktı ne düşündü, tv'de bi kadın çıksa kimbilir hangi eski sevgilisine benzetti, yolda bi arkadaşına selam verse eyvah eyvah'tı zaten, kendi arkadaşlarımdan, onun arkadaşlarından, uzak kuzenlerinden.. ama beni bu duruma eşim getirmişti sevgiliyken o da herkesten kıskanırdı beni en yakın arkadaşım dediği adamdan bile..
sonra biz bi konuştuk bana değiş dedi ben de "ben başka türlü sevmeyi bilmiyorum ben değişemem, benim huyum bu sen kabul ediceksin" demiştim.. yavaş yavaş o alıştı ben alıştım , düşüncelerim değişti, dalga geçmeye başladık hatta "kıskançlıkla" aştık yani kıskançlık sorununu.. çünkü oturuyo bi süre sonra..
ama sende durum farklı sanırım.. güvensizlikten dolayı olmuş sende.. o durumda ne yapılır bilemiyorum.. profosyonel yardım alsan?

Son düzenleme:
Hiç kıskanmıyorum herkesin yeri ayrıdır. Ben erkek kardeşimi aşkım, bitanem diye severim o benim canım çünkü şimdi benimki kıskansa canım sıkılır, erkek kardeşim anlasa haliyle bozulur hatta bir arkadaşım var gelinleri arkadaşım kardeşine '' aşkım '' diyor diye kıskanıyormuş ve resmen ablana söyle sana aşkım demesin demiş. O kadar tuhaf geldi ki bana ablasını ne yerine koyuyorsun ki kıskanabiliyorsun? Çok tuhaf..

Merhaba arkadaslar..
esimi cok kiskaniyorum en yakınından bile kıskanır oldum bu halimden hic hosnut değilim kiskancligim yüzünden cok asabi oluyorum kendimi nasl gerileyebilirim fikir verin lütfen :KK43:
Canım kendini frenlemezsen bi süre sonra hastalık haline gelebilir. Önce kendine sonra eşine güvenmeye çalış. Güzel şeyler düsün. Kıskançlıgınıda kocana pek belli etme derim bi süre sonra bunalır, kaçar.

Annesinden neyi kiskaniyosun?
Anlamadim ya, sonra gelin kaynana anlasamiyor oluyor.
Bence yardim alabilirsin eger ileri dereceyse.

yenemezsin.. o huydur.. ki bence kıskanmak ve sevdiğin tarafından kıskanılmak güzel bişey.. suyunu çıkarmadığın sürece..
ben de kıskancım mesela.. hem de öyle böyle değil.. 2 yıllık evliymişsin sen , ben 10 aydır evliyim, öncesinde de 6-7 ay berbaber yaşadığımız dönem olmuştu, ilk zamanlar deli gibi kıskanırdım eşimi öyle böyle değil ama yani hastalık derecesinde ki beni hasta ederdi bu düşünceler. migrene dönüşen baş ağrılarım oluyodu o dönem kulaklarımda çın çın sesler..
işe giderdi kim bilir yolda kimlere baktı ne düşündü, tv'de bi kadın çıksa kimbilir hangi eski sevgilisine benzetti, yolda bi arkadaşına selam verse eyvah eyvah'tı zaten, kendi arkadaşlarımdan, onun arkadaşlarından, uzak kuzenlerinden.. ama beni bu duruma eşim getirmişti sevgiliyken o da herkesten kıskanırdı beni en yakın arkadaşım dediği adamdan bile..
sonra biz bi konuştuk bana değiş dedi ben de "ben başka türlü sevmeyi bilmiyorum ben değişemem, benim huyum bu sen kabul ediceksin" demiştim.. yavaş yavaş o alıştı ben alıştım , düşüncelerim değişti, dalga geçmeye başladık hatta "kıskançlıkla" aştık yani kıskançlık sorununu.. çünkü oturuyo bi süre sonra..
ama sende durum farklı sanırım.. güvensizlikten dolayı olmuş sende.. o durumda ne yapılır bilemiyorum.. profosyonel yardım alsan?
Sonunda ona basvurcam herhalde :KK43:

sen de sosyalleşmedikçe batar onun durumu.bebekle ne kadar olur bilmiyorum ama havalar ısındıkça çıkın siz de dışarıya. haftasonları program yapın. insan evde kaldıkça da üşüşüyor aklına düşünceler. bir de başlangıçta yokmuş, eşinin yazışmaları seni bu psikolojiye sokmuş, güvensizlik var. sanırım önce bunu aşmanız gerekiyor. kıskançlıktan hiç hoşlanmam, eşim yapar. kıskanılmaktan da hoşlanmam. ona göre sevmenin bir hali ama kesinlikle bana çok itici geliyor, bana mı güvenmiyorsun, kendine mi diyorum. yani ortada güvensizlik varsa eğer kıskançlığın zemini oluşuyor. bir arkadaşım internetten anlamıyorken bana facebook hesabı açtırıp kullanmayı öğrenmişti. sırf eşini takip etmek için. çünkü eşinin ev dışında davranışlarından, çalışan kızlarla muhabbetinden şüpheleniyordu.bazen kadınları erkekler getiriyor bu duruma.

Merhaba arkadaslar..
esimi cok kiskaniyorum en yakınından bile kıskanır oldum bu halimden hic hosnut değilim kiskancligim yüzünden cok asabi oluyorum kendimi nasl gerileyebilirim fikir verin lütfen :KK43:
benim bu yüzden evliliğim bitti bende sen gibi paronayak olmuştum ama önceden yaşadıklarım ve güven sorunum olduğu için.Bu güne kadar bir yanlışını görmediysen adamı darlama evliliğinin yıkılmasına sebebp olma erkekler kıskanılmaktan hoşlanır ama fazlası senden soğutur.

ben de başlarda böyle değildim son zamanlarda böyle oldum çok kıskanç olmaya hatta paranoya derecesinde kıskanç olmaya başladım kendimi frenlemeye çalışıyorum ama çok zorlanıyorum.
ona mı baktı, buna mı baktı ,nette ne yaptı ,ne izledi,iş yerinde kimle oturuyor ,o kadın bugün geldi mi,iş arkadaşlarıyla kadın kız muhabbeti yaptı mı vs vs vss yazarken ben bile bunaldım :))) kurtulmam lazım
aldatma tarzı bişey yakalamadım ama bi kaç yalanını yakaladım ondan sonra başladı şüpheler zaten
biraz da önceki evliliğimdeki aldatılmanın etkisiyle de güvensizlik var erkeklere karşı
düşündükçe bu kadar kıskançlığımın kaybetme korkusundan kaynaklandığına kanaat getiriyorum çünkü başlarda hiç kıskanmazdım umrum olmazdı çünkü olsun olmasın hayatımda 3 yıllık evliyim son 5-6 aydır başladı ve oldukça rahatsızım bu durumdan acilen kurtulmam lazım
bir de biz kıskandıkça adamların egoları tavan yapıyor.
birazda hayatımızın merkezine koyduğumuzdan oluyor yeri gelince sen biraz kenarda dur bakalım aslolan benim demeliyiz.
bu kadarına dur demeliyiz.
deniyorum bakalım inşallah başarılı olurum.

Bence bunun yegane çözümü kendinizle meşgul olmanız..Calismaniza esiniz karışamaz..Kendi alanınız olsun bence,çocuk küçükmüş gerci ama farklı uğraşlar bulun gezin tozun..kısacası kafanızı dağıtın..inanın bu tip şeyler boşlukta daha fazla oluyor..çalışmiyorsanz bu sizin tercihiniz olsun.Kendinize yasaminiza değer verinki herkesde değer versin.kıskanacaksa eşiniz kıskansın bırakın..

X