Nişan kısıtlı bütçe ile evde nişan

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

morisi

Başarı sabırda gizli
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2013
713
203
selm kızlar yardımınıza ve deneyimlerinize ihtiyacım var.
nişanımı evde kısıtlı bir bütçe ile yapacağız ama biraz da olsa
nişanımın şık ve şirin görünmesini istiyorum bu konuda tavsiyeleriniz neler olur?

Şıklıktan kasıt nedir? Evi süslemek ya da yiyecekler almak mı?

hayır hayır evi süslemek değil.. yani çok basit görünmemesi.
yani nişan tepsisi nasıl olur nişan tepsisine yüzük ve örtü harici süsleme yapmalımıyım? yapılır mı?
yiyecek olarak ne verilmeli gibi..

Geçen sene ağustos ayında evde isteme-nişan yaptım ben de. 50 kişi olduk her iki ailenin gelenleriyle birlikte. Ben annemi yormak istemediğim için kalitesine ve tadına güvendiğim yerlerden sipariş verdim. İl dışından akrabalarım da geldiği için onlar için de annem et kavurdu, pilav ve çorba yaptı. Erkek tarafı geldiğinde neler verdiğime gelecek olursak;
- Minik pizzalar (3 kilo aldık sanırım bundan da arttı bile ertesi gün kahvaltıda da yedik)
- Sarma (1.5 kilo kadar)
- Peynirli su böreği (50 kişi için 1 tepsi yetti)
- Çikolatalı truff (bunu kardeşimin kız arkadaşı yaptı sağolsun ben malzemelerini aldım)
- Nişan pastası
- Soğuk içecekler.
Tabi bir de çay demledik sonrasında :) Yiyecekler çok beğenildi, kimse hazır olduğunu anlamadı herkes çok memnun kaldı. Nişan tepsisine gelince kendin uğraşırmısın bilmiyorum ama Eminönü'nde (İstanbul) uygun fiyata çok güzel nişan tepsileri oluyor süslenmiş halde. Ya da instagram , facebook gibi yerlerde satanlar oluyor. Bu konuda hevesin varsa yap ya da yaptır derim. Ben nişan tepsisi konusunda çok hevesliydim ama eşimin halası size hediye edeceğim dediği için istediğimi alamadım ve getirdiği tepsi de iğrençti Ama tepsinin kötü olduğunu kimse farketmedi Yani bizler çok evham yapıyoruz gönlünden nasıl geçiyorsa öyle yap :)

arkadaşım nişan tepsisini böyle yapmıştı.
googleye aynalı nişan tepsisi yada nişan tepsisi nasıl yapılır dersen tarifleri var.

diktörtgen bir ayna, tuafiyerde satılan boncuklu kurdelalar, slikon falan lazım sanırım..

................................
arkadaşım büyük nişan pastası yaptırmadı. kesmediler yani pasta.
sende kesmeyebilirsin yada ufak birtane kesebilirsin. içinde kalsın istemiyorsun.
küçük tek kişilik minik pastalar satılıyor. dağıtmak için onları alırsın pasta niyetine.

servis tabağına bu aldığın tek kişilik pasta, bir kaç sarma, börek, kurabiye, kek falan koyarsın.. servis tabakları mutfakta hazırlanıp dağıtılır mesela..
istersen nişanda dağıtmak nişan hediyeliği alabilrisin. için kendinde yapabilirsin 50tanesi 100 1500 lira falan
mutluluklar :)

Eklentiler

• aynali-nisan-tepsisi.jpg
    37,8 KB · Görüntüleme: 2.736
  • inci-boncuklu-ve-aynali-nisan-tepsisi.jpg
    38,7 KB · Görüntüleme: 1.172
Bende evde nişan yapmayı düşünüyorum ekim ayında.
Fakat evimiz oldukça küçük, onlar çok kalabalık nasıl sığacağımızı hiç bilmiyorum.
Ama bütçe kısıtlı olduğundan dolayı evde yapmak zorundayım.
Nişan tepsisi için de internette o kadar çok var ki fiyatları 30 tlden başlıyor, bi bak derim.
Fakat hediyelik ne dağıtılır onu bilmiyorum. Minik şişelerde kolonyalar yapıyolar onlar çok şeker görünüyor.

ben konyadayım bizde nişanda yemek yeme adeti yoktur ama erkek tarafı mersinli ve o gün mersinden gelecekler yemekler için yol gösterdiniz teşekkür ederim..

evde olacağı için nişan tepsileri çok ilgimi çekiyor ve isteğimde var. Netten araştırayım.. bir de küçük hdiyeler vermek istiyorum ama çok mu aşırıya kaçmış olurum diye çekiniyorum

verdiğiniz fikirler için çok teşekkür ederim. Beni düşündüren başka bir konuda bizde nişanda yemek yada yiyecek verilmez. ama sözlümün ailesi mersinde yaşıyor mersinden geleckler ve dolayısıyla yemek vermemiz gerekiyor. bir de ben küçük hediyelerden vermek istiyorum. ikisini bir arada yaparsam yaşadığım yerde ters mi karşılanırım aşırıya mı kaçmış olurum diye düşünüyorum?

Canım Konya'da öyle bi adet yok ama kimsede ay niye yaptınız demez, tam tersi herkesin hoşuna gider.. Mersinden geleceklerse onlar için yemek hazırlayın bence.. Konya yemeklerinden yapılabilir. Hem bizim yemeklerimizide yemiş tatmış olurlar.. Su böreği, yoğurt çorbası, bamya çorbası falan işte.. Evde yapılan nişanda ikram verilmiyor ama siz verebilirsiniz. Bu sizin nişanınız.. Nasıl içine siniyorsa öyle yap.. Adetlere kalırsan herkesi memnun edemezsin..

Onu söylemeyi unutmuşum :) Ben hatıra olsun diye lavanta keseleri yaptırdım ve dağıttım. Şimdi gittiğim her ziyarette görüyorum ve mutlu oluyorum. Hediye olayı hiç de abartı değil aksine insanların hoşuna gidiyor.

teşekkür ederim canım..

bana lavanta keseleri yada hediyelikler için önerebilceğiniz bi site var mı?

Bizde evde yaptık çok aşırı şeylere kaçmadık durumlarda anca yetti yinede gayet keyifli mutlu geçti herşey

Nişan tepsinini anannemin eski tepsinini kullandım haçtan gelen şık birşeydi içine kurumuş gül yaprakları koydum bol bol makasımızı süslemiştim gayet kurtardı günü çok o süslü tepsilerde gözüm yoktu daha sade tercih etmek istedimeşimin getireceği çikolatayı bile düşündük pastanede 150-200 TL dedikleri nişan çikolatalarını almak istemedim aldırmadım Eminönüne giderek gondol aldık bir yerden başka bir yerden toptan satan farklı çikolatalar alıp doldurduk süslettik gayette şık oldu

Annemlerle bayağı çeşiti bol tutarak ikramlıklar yaptık evde olacağı için evimizde küçük olduğundan pasta kesmedik o sıcakta ne yenecekti ne de pasta düzgün duracaktı onun yerine baklava yaptık lokum tarzı şeyler yaptık ee getirdikleri nişan çikolatasınıda dağıttık oldu bittiHayırlı olsun şimdiden

konuyla ilgilendiğiniz ve fikir verdiğiniz için teşekkür ederim..

bende yeni nişan yaptım .Evet fazla ayrıntıcı oluyoruz ama önemli sonuçta bi daha nişan olmayacak. :) Öncelikle bizim ev dublex oldugu için bahcede nişana cok sıcak baktım ve öyle yaptım tabi süslemelerini ben yaptım erkek tarafı gelmeden pide ayran vs. kendi tarafımızı doyurduk. Erkek tarafıda kendı evinde aynı şekilde yaptı .Daha sonrasında kuru pasta oralet dagıttık nısan takıldıktan sonra kendı ellerımle yaptıgım kucuk mantar sıselerini kolonya ıle doldurup tulle susledım bunlar dagıtıldı. Nısandan 45 dk sonra yas pastamızı kestık ve gazlı içeceklerle dagıttık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…