- 17 Şubat 2013
- 5.270
- 2.007
- Konu Sahibi soslusarma
Doğru kaynaktan kasıt?
her yazar kendine göre yorumlayacak sonuçta. doğru kaynaktan kastım tarafsızca anlatan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Doğru kaynaktan kasıt?
her yazar kendine göre yorumlayacak sonuçta. doğru kaynaktan kastım tarafsızca anlatan
ben bi siteye baktım ordaki önerilere göre ''kainatın efendisi peygamberimizin hayatı'' salih suruç'un kitabını almaya karar verdim. Ödüllü bi kitapmış ve güzel olduğu söyleniyor.
ben de bir bakayım teşekkür ederim
Rica ederim.
Kişisel gelişimle ilgili başka ne adımlar attınız.
Bende bu konudan muzdaribimde bu sıralar.
Kendimi çok ot gibi hissediyorum.
bir ot gibi hisseden de benim :18: henüz ne yapacağımı bile bulamadım
bir şeyler bulursak fikir alış verişi yapalım mutlaka
şu ara ''az olma'' ya taktım kafayı. fazla olan neyim varsa açtım bitpazarı koydum hepsini.
satılmazsa doldurup kutuya yardımsevenler derneğine götüreceğim.
her şey bana fazla geliyor artık hayatımdaki.
Aslında buna tam olarak kişisel gelişim mi denir yoksa kültürel eksiklik mi hissettiğim emin değilim.
Zaten evle iş arasında mekik dokuyorum eşimin işi dolayısıyla arkadaş toplantılarınada katılamıyorum. Kız kıza görüştüğüm bikaç arkadaşım var onlarlada ortak konularımız, ne giyelim ne yiyelim gibi eften püften şeyler.
Hayatı nekadar sığ yaşadığımı, hiçbir konuya hakim olmadığımı farkettim.
Biri siyasetle ilgili bişeyden bahsederken mesela sadece dinleyerek yetiniyorum.
İleride çocuğum olduğunda ona verebileceğim hiçbişey olmayacakmı benim diye düşündüm kaldım
Evet sanırım bu bahsettiklerim kişisel gelişime daha yatkın
O yüzden aslında yapabileceklerimiz çok kapsamlı.
Elhamdülillah müslümanız mesela, hemen her ortamda dinimizle ilgili konular açıldığında neden biz bi düşünceye sahipp olmayalım ki, o halde anlatılanlara inanmak zorunda kalmıyormuyuz :44:
Yeni yeni şekerlemeler kurabiyeler türedi envaye çeşit, neden ikramlarımızla göz doldurmayalım ki...
Bunun gibi biçok alanda bi adım atabiliriz aslında...
Ben zaten sezon değişirken giymediğim giysilerimi falan dağıtırım.
bence her iki tanımınız da bize uyuyor.
ama benim de şöyle bir yapım var. bazı konularda- özellikle din ve siyaset- ne kadar bilgim olursa olsun susarım. çünkü polemiğe girmeyi laf yarıştırmayı sevmem.
ama söz konusu kitaplar filmler oldu mu susturamazsınız beni
içimi doldurmak istiyorum ben. öğrenmek öğrenmek ve daha çok öğrenmek...
bende siyasetle ilgili polemiğe girmeyi sevmem çünkü sağlam temelleri olan gerekçelerim olmadığından. aklım basmıyo yani, okuyorum haberleri falan takip ediyorum ama hep bi çelişkideyim yani.
Ama dini konularda girerim.
Mesela toplumumuz herşeye ''günah'' etiketini yapıştırmayı çok sever ya. Kendi ahlaklarına uymayan herşey günah. Ama bilinçli olursan kendini savunabilirsin, kimsenin yaptırımlarına uymak zorunda kalmazsın.
Ben hocanın birini bile terslemiştim öyle ..... günahmış diye bişey söylemişti, ama oda kulaktan dolma söylüyor. Hoca bile kulaktan duyma söylüyor düşün, bana kulaktan dolma şeyler söylemeyin dedim varsa aslı astarı söyleyin ki bende yapmıyım.
Bunun gibi mesela. Yoksa uygulamalar herkesin kendi seçimidir, bilgime güvenip neden şunu yapmıyorsun yapmalısın gibi polemiklere bende karşıyım.
evet haklısınız. peki biz ne yapalım kendimiz için?
Bu arada öğrenmek öğrenmek öğrenmek demişsiniz.
Bunun çevreylede çok ilgisi var.
Sadece okuyarak yada kurslarla öğrenmez bence insan.
Arkadaş ortamındaki muhabbette insana çok şey katabilir işte ben bundan yoksunum mesela.
Vlla dediğim gibi, benim şuan herhan gi bi kursa vs gitme şansım yok eksikliğini hissettiğim konularda okuyarak başlayacağım öncelikle.
Sende bunu yapabilirsin.
arkadaş çevresi ve kurstan muzdaribim maalesef.
ben zaten sürekli okuyorum ve artık bünyemin bunun dışında bir şeyler istediğini hissetmeye başladım.
Tamamen aynı dertlerden muzdaribiz ozaman
Kelin ilacı olsa kendi başına... :)
Sen bana ben sana ozaman :) Topiklede kimse ilgilenmiyo baksana :)
bdv ye açmadım ya ondandır
ben netten falan da araştırdım biraz ama kendime hitap edecek bir şey bulamadım. bilemiyorum yani:26:
Benide imkanlar zorluyo. Evli olunca...
Hem maddi-hem manevi.
hobi edinmek tarzı şeyler var ama onlar da cidden bütçe ayırmadan olmuyor. benim de ayırabilecek bütçem yok şu sıra
Bende bi kursa gideyim desem akşamları eşim izin vermiyor.
Sevdiğin bi bölümü oku demişler, ben 2 yılımı 4'e tamamlayamadım aöf den harç parası sıkıntılı geldi de
zaten kpss çalışmaktan gına geldi, ders kitabı görmek falan istemiyorum artık
Diğer konuna istinaden söylüyorum, benimde işim çok sıkıcı. bi ara çok bunalıyordum. Şimdi kkya sardımda vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum burda.
Bu arada bizde ne emmeye ne gömmeye cinsteniz.
Hiçbi şeyede yanaşmıyoruz kurs diyolar cık, kitap diyolar cık :)