Kisisel gelisiminiz, hafiza, genel kültür vb seyleri gelistirmek icin neler yapiyorsunuz?

Sadece-Ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
241
336
Merhaba Kadin arkadaslar,

Biz bayanlar olarak hem Anne olanlar, Anne adaylari olarak kendimizi gelistirmek, bilgilenmek ve ögrenmek zorundayiz. Toplumda varolabilmek icin kendimizi gösterebilmek ve düsüncelerimizi özgürce ifade edebilmek icin kendimize güvenebilmeliyiz.

Ancak ben 30 küsür yasinda olmama ragmen hep eksikmisim gibi hissediyorum kendimi.

Sizler yukarida bahsettigim gibi kendinizi gelistirmek, bilgi birikimizi arttirmak, bellegi gelistirmek, hafizayi güclendirmek vb gibi seyler icin neler yapiyorsunuz?

Kitap okuma olsun, uygulamalar olsun, youtubede önemsediginiz kanallar veya programlar olsun gibi gibi önerilerinizi paylasirsaniz cok iyi olur.

Bulmaca cözüYormusunuz? Puzzle vb gibi anlatin sohbet ederek bilgilenelim ne dersiniz?

ben her gün ne olursa olsun 2 sayfa kitap okuyorum
evet evet 2 sayfa yanlış anlamadınız. bu benim alt sınırım asla 1 gün bile atlamadan okuyorum bu en alt limiti ki eskiden olduğu gibi tekrar alışkanlık kazanayım.
buna zinciri kırma deniyor

her okuduğum gune X atıyorum böylece zinciri kırmadan ilerliyorum. burada ki amacım alışkanlığı yaratmak

örnegın

AĞUSTOS
1 X
2 X
3 X
4 X
5 X

ben her gün ne olursa olsun 2 sayfa kitap okuyorum
evet evet 2 sayfa yanlış anlamadınız. bu benim alt sınırım asla 1 gün bile atlamadan okuyorum bu en alt limiti ki eskiden olduğu gibi tekrar alışkanlık kazanayım.
buna zinciri kırma deniyor

her okuduğum gune X atıyorum böylece zinciri kırmadan ilerliyorum. burada ki amacım alışkanlığı yaratmak

örnegın

AĞUSTOS
1 X
2 X
3 X
4 X
5 X

Evet bu uygulamayi Baris Özcan youtuberden izlemistim. Cok güzel birsey yapiyorsunuz.

Baska yaptiginiz uyguladiginiz seyler var mi?

Merhaba Kadin arkadaslar,

Biz bayanlar olarak hem Anne olanlar, Anne adaylari olarak kendimizi gelistirmek, bilgilenmek ve ögrenmek zorundayiz. Toplumda varolabilmek icin kendimizi gösterebilmek ve düsüncelerimizi özgürce ifade edebilmek icin kendimize güvenebilmeliyiz.

Ancak ben 30 küsür yasinda olmama ragmen hep eksikmisim gibi hissediyorum kendimi.

Sizler yukarida bahsettigim gibi kendinizi gelistirmek, bilgi birikimizi arttirmak, bellegi gelistirmek, hafizayi güclendirmek vb gibi seyler icin neler yapiyorsunuz?

Kitap okuma olsun, uygulamalar olsun, youtubede önemsediginiz kanallar veya programlar olsun gibi gibi önerilerinizi paylasirsaniz cok iyi olur.

Bulmaca cözüYormusunuz? Puzzle vb gibi anlatin sohbet ederek bilgilenelim ne dersiniz?

takipteyim , kitap okurum ben bol bol.

araştırma inceleme severim.
unutmamak adına çok alt çizerim, dönüp tekrar ders çalışır gibi baktığım oluyor bazen.

kullandığım bir uygulama vardı. beyni etkili kullanabilmek adına. ama bayadır bakmıyorum

şimdilik aklıma gelenler bunlar

Genelde kendimi geliştirmem lazım biliyorum ama bu alaca yönelik bişey yapamadan boş boş geçiyor zaman, telefonda vakit öldürüyorum, kendimize bir program yapsak Burda haftalık olarak ve ona uymaya çalışsak belki motive edici olur

Genelde kendimi geliştirmem lazım biliyorum ama bu alaca yönelik bişey yapamadan boş boş geçiyor zaman, telefonda vakit öldürüyorum, kendimize bir program yapsak Burda haftalık olarak ve ona uymaya çalışsak belki motive edici olur
Ne gibi bir program?

Bu arada önerilerinizi yapabilirsiniz, mesela su film bu kitap bana cok sey katti gibi...

Bu arada o uygulama hangi uygulama merak ettim

Ben de severim kendimi geliştirmeyi.Çeşitli listeler yaparım kendime konu başlıkları altında ve o hafta onları uygulamaya çalışırım.Kitap,belgesel,film,tiyatro,araştırma,tarihi eser,müze gezme gibi.Bu başlıkların altına da o hafta için seçtiklerimi yazarım.Mesela araştırma başlığı altına bu hafta Necip Fazıl Kısakürek'i yazdım ve onunla ilgili biyografileri okuyor,belgeseller seyrediyorum.Şiirlerini okumayı düşünüyorum ve belki de şiir analizleri.Film olarak bir kaç seçimim var.O anki ruh halime göre izliyorum.Click filmini izledim.Eski bir film ama izlememiştim.Bazı hatalarımı görmemi sağladı.Dün tiyatroya gittim.Çok beğenmedim oyunu ama hiç yoktan iyidir ve sonra da bir fuar dolaştım.Şu anda Jean Carper'in"Mucize Beyniniz"kitabını okuyorum.

tedtalks dinleyebilirsiniz youtubedan. o an mutfakta işiniz bile olsa açın işinizi yaparken dinleyin. birçok alanda birçok uzmanın güzel ve faydalı konuşmaları bulunuyor

Ben mutfakta tedtalks, doğan cüceloğlu, gülseren budayıcıoğlu...vs. Videolarını dinliyorum. Kitap okuyorum. Leslie ile günlük 15 dk. Yürüyüş yapıyorum.

X