Kısırlık

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.745
27.702
49
ocak_anneleri-kisirlik.png

Kısırlık (İnfertilite) nedir ?

Kısırlık , bir yıllık korunmasız ilişkiye rağmen çiftlerin gebelik elde edememesi durumudur. Eğer en az bir yıl veya daha uzun süredir gebelik elde etmeye çalışıyorsanız eşinizle birlikte infertilite açısından bir değerlendirmeye tabi tutulmanız gerekebilir. Ancak 30’lu ve daha ileri yaş grubundaki hanımların 6 ay gebe kalamaması durumunda bir yılı beklememesi, olası bir tedavinin çok geciktirilmesi açısından daha sağlıklı olacaktır.

Kısırlık nedenleri nelerdir ?

Öncelikle norrmal bir gebeliğin oluşumu için gerekli faktörler kısaca özetleyelim: Erkeğin sperm denilen üreme hücrelerini içeren ejekulat ( semen) salgısı, yumurtlama ( ovülasyon) zamanı civarı kadın vajinasına boşalmalı;bu esnada yumurtalık içinde beyinden gelen uygun sinyallerle gelişen yumurta olgunlaşıp çatlamalı; bu yumurtayı Fallop Tüpleri (yumurtalıkla rahim arasındaki kanallar)yakalamalı; döllenme genellikle bu Fallop Tüpleri içinde gerçekleştiği için sperm buraya kadar yüzebilme kapasitesinde olmalı, Fallop tüpü içerisindeki yumurtayı bulup döllemeli ve artık sperm tarafından döllenmiş olan yumurta, yolculuğuna devam ederek rahim içine doğru ilerlemeli ve rahim içine döşeyen yatağa tutunup ( implante olup) burada gelişmeye devam etmelidir. O halde, yukarıda gerçekleşmesi gereken olaylardan herhangi biri veya birkaçındaki eksiklik/yetersizlik veya yanlışlık gebeliğin oluşmasını engelleyecektir.

Merhaba Bu sorunla karşı karşıyayım, Bakırköy hastanesinde yumurta sayımın çok düşük olduğunu alt sınırın altında olduğunu öğrendim Çapa ya gittim Çapa embriyor dondurma işlemi yapıyormuş ancak ben hiç evlenmedim.. "yumurta dondurma olayını nerde yaptırabilirim 39 yaşına girdim ve çocuk istiyorum geç de kaldığımın farkındayım" ancak evliliği düşüneceğim kişi ile yeni tanıştm...yardım cı olursanız sevinirim

Merhaba Bu sorunla karşı karşıyayım, Bakırköy hastanesinde yumurta sayımın çok düşük olduğunu alt sınırın altında olduğunu öğrendim Çapa ya gittim Çapa embriyor dondurma işlemi yapıyormuş ancak ben hiç evlenmedim.. "yumurta dondurma olayını nerde yaptırabilirim 39 yaşına girdim ve çocuk istiyorum geç de kaldığımın farkındayım" ancak evliliği düşüneceğim kişi ile yeni tanıştm...yardım cı olursanız sevinirim

Bülent Tıraş hocamın ekibi yardımcı olacaktır.Onun başlığına yazarsanız döneceklerdir size...

X