• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kişinin 17 yaşındaki haline vereceği öğüt ??

orda burda gezecegıne cok calıs ders calıs
2yıllık ınsaat kazanıp dgs falan ogretmenlık sonu bos atama yok ugrasma
otur adam gıbı calıs guzel bı meslek sahıbı ol
ınsanlaraa hıc guvenme
ozellıkle erkeklere
kendını kız erkek farketmez kımseye ne sebeple olursa olsun ezdırme
saf olma her zaman tetıkte ol ınsanlar senı kullanmasın
ıyı nıyetını suısımal ettırme
son olarak en onemlısı
kımseye sırrını verme tabı hayatı olanlardan bahsedıyorum cunkuuuuuuuuu
senden baskasının bıldıgı sır sır degıldır
ailene kotu davranma onlara anlayıslı ol bagırma
ve en onemlısı
aşık olma sevme
seversende asık olursanda bellı etme
o zaman deger bılır
senı sevenle evlen

istersen çalış seljann sen bilirsin hedefin olmadığı sürece pek bi işe yaramayacak nasıl olsa:9:

bu kadar salak olma yahu :27:
masallarda yaşamıyosun..
birde üniversite için bölüm seçerken ismi çok havalı diye değilde,
mezun olunca iş bulabilir miyim diye seçersen;
23 yaşına geldiğinde kabus dolu günler yaşamazsın.. :50: :50:

Yapma!! Etme!! Eyleme!!
Demezdim !!

Neyi Yasaklarsan O Cazip Gelir O Yaşlarda..:34:

hey...:3:
dünyanın tüm yükü omuzlarında sanan şımarık çocuk
kendine gel nankörlük etme...:57:
gördüğüne aşık görmediğine bulaşık olma platonik takılma:1:
hayatta üzüleceğin daha büyük dertlerin olacak heybeni bunlarla doldurma:47:
tek vazifen var ailenin yapmanı beklediği
o da derslerini çalışman..:44:
ota sapa bunalım takılma çarpasım geliyo ağzına ağzına:27:

:9::9::9::9::9: bayıldımm yorumunaaa..aynen benim de çarpasım geliyyor ağzıma ağzıma:9:

en büyük tavsiyem aklın bir karış havada olmasın otur daha çok çalış öyle herşeye tepeden bakma...Sana iyi kazandıracak güzel bi işin olsun çok da havalanma...Öğretmen ol yada uzun süre okuyacaksan eğer eczacı doktor ol yıllarını boşuna ekonomi okuyarak heba etme sakın derdimmmm:1:

bu kadar salak olma yahu :27:
masallarda yaşamıyosun..
birde üniversite için bölüm seçerken ismi çok havalı diye değilde,
mezun olunca iş bulabilir miyim diye seçersen;
23 yaşına geldiğinde kabus dolu günler yaşamazsın.. :50: :50:

aynen katılıyorum.

çok salaksın ama yiyeceğin darbe seni akıllandıracak merak etme,insanlara güvenmemeyi öğreneceksin
canım ciğerim dediklerin yarın etrafında olmayacak,kimseye haddinden fazla değer verme:50:
çok ders çalış,bugün çözerken mırın kırın ettiğin matematik soruları yarın üniversite bitincede karşına çıkacak,öss den sonra kurtulcam zannetme!şimdi ne kadar çok çalışırsan yarın işe girmek için uğraşırken o kadar rahat edersin

Son düzenleme:
keşke salaklık etmeseydin de o günlerinin kıymetini bilseydin hayatının en zor zamanlarını geçirdiğini sandın ama onlar hayatının en güzel günleriymiş ama sen salak olduğun için anlamadın bir de keşke makyaja bu yaşında başlasaydın :57::57::57::57::57::57:hakikaten ya şimdi düşününce farkettim de gerçekten hayatımın en güzel zamanlarıymış ve ben gerçekten salakmışım ki en kötü zamanlarım sanmışım ahh kafa ahh:57:

bir şeyleri düzeltebilmek için,anlamak için kafanı yor.
ben ne anlarım deme anlamaya çalış.herkes 17 yaşındaydı bir zamanlar..

17 yaşını geride bırakalı çok sene oldu..
şuan yaşadığım durumların sorumlusu sensin.

bu kadar manyak hareketler yapma ve bakımlı ol

Hayati sonuna kadar yasa, cünkü bir daha 17 olmayacaksin.
Ve mutlaka ama mutlaka dertlerden uzak ol, her zaman eglenceli olsun hayatin.
Kimseyi ama hic kimseyi kafana takma, kimseyi ciddiye alma, sadece egitimine önem ver, cünkü onunla ekmek parani kazanacaksin gelecekte.
Kimseye güvenme kendinden baska, cünkü sen kendine yetersin, baskasina ihtiyacin yokki.
Aileni sev, cünkü bir gün yaninda olmayacaklar.
Spor yap, dans et, genc ol, yasinin adami ol, cünkü cabuk büyümeye acele etme, daha dertler üretme kendine...
Büyüklerini say, cünkü onlardan cok ögreneceklerin var daha hayatla ilgili, ögütleri dinle cünkü onlar senin iyiligin icindir.
Güzel ortamlarda bulun, arkadaslarini cevreni güzel sec, egitmli ve bilgili olsunlar cünkü en büyük zarar sana cehaletten gelir.
Kendini hep egit, oku, meslek sahibi ol, evlenmek dünyanin en kolay seyi ama meslek insanin en önemli kimligi.....

Vallahi bu ögütler geldi aklima ama aslinda taaaa o yaslarda vermistim bu ögütleri kendime ve hayatimi cok güzel yasadim,........zordu ama güzeldi....:31:

o gerizekalıya takılmayıp ders çalışsaydın böyle olmazdı:57: hadi aşk istedin bari diğer cilloplara baksaydın deli zibin:57:

hayır bakıyorumda nesine o kadar aşık oldun o zırttapozun.ne çok kızıyorum sana bilsen :37:

ne o öyle ağlayıp zırlamalar,kafasız. al işte sana:57:

anlayacağınız üzere çok fena aşık olmuştum... pişman değilim ama kendimi o kadar kaptırmasaydm lan keşke

ba aklııma geldi o günler... neyse hakkım helal değil o kişiye söylimde yine yeri gelmişken:1:

not: ahım tuttu...11 yıl oldu ayrılıpah edeli...ne eli ekmek tuttu,ne sağlam bi ilişisi oldu,ne adam gibi bi bölüm bitirdi ne de askere gitti ne...ne... liste uzuyo işte

bulunduun yerın kıymetını bıl bu yılı coook cooook ıyı degerlendır
bıda asla bu fırsat elıne gecmeyecek pısmanlıklarını koy bı kenara pısman olmussun ıste bu yeter sana
etrafına ıyı bak bu ınsanlar senın ıcın dunya ve ahırette hayırlı olucak oyuzden onlarında
kıymetını bıl ve kalp kırma annene coook cook sarıl op kokla bu onunla son yılın
yıne gurbettesın ama esas gurbett evlılıkte baslıcak babana verdıın sozlerı unutma
kardeslerıne verebıleceın ogutlerı yasayarak ver goster onlara kı sen yokken aklıbasında
olmaya devam etsınler .................

memleketı cık soyle bı gez sevdıgın yerlerı sevdıgın ınsanlarla dolas veda et
17 yasındasın neler yasıcaksın kendını hazırla hayat gelıooo:43::43::43:

Bi serseriye takılarak gençliğinin 3 yılını mahvettiğin yetmiyormuş gibi onu unutmak için yaptığın saçma sapan şeyler seni çok zarara soktu...Keşke biraz daha akıllı olsaydın...

temiz ol cancazım..temiz,saf kal..koru o halini...hiçbirşey seni sana getirmeyecek..unutma bunu...

aşkına hep böyle sahip çık...yıllar değiştirmesin eksiltmesin bu halini(zi)...siz birbirinizi kolay bulmadınız ki! yıpratma,üzme kendini onu ve aşkını...

Hakk'tan ayrılma nolur...bak yıllar geçti dönemedim hala.....

Sakın evleniyim deme!!! Yok illa evlenceksen bari 24 yaşında değil 30unda falan evlen ve mantık evliliği yap derdim...

Back