• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kişinin 17 yaşındaki haline vereceği öğüt ??

hey...:3:
dünyanın tüm yükü omuzlarında sanan şımarık çocuk
kendine gel nankörlük etme...:57:
gördüğüne aşık görmediğine bulaşık olma platonik takılma:1:
hayatta üzüleceğin daha büyük dertlerin olacak heybeni bunlarla doldurma:47:
tek vazifen var ailenin yapmanı beklediği
o da derslerini çalışman..:44:
ota sapa bunalım takılma çarpasım geliyo ağzına ağzına:27:

Son düzenleme:
kendinle uğraşmaktan dışarıyı göremiyosun.halbuki hayat senin küçük kuruntularından ibaret değil
ilerde kendinle küs olmak istemiyosan kendini rahat bırak
onun dışında aferin şuan başarılısın ama bunu daim kılabilmek için azmini,inancını kaybetme

Her anını annenle geçir.nezaman yanından ayrılacağını hiç bilemezsin.:59::43:

Son düzenleme:
hey...:3:
dünyanın tüm yükü omuzlarında sanan şımarık çocuk
kendine gel nankörlük etme...:57:
gördüğüne aşık görmediğine bulaşık olma platonik takılma:1:
hayatta üzüleceğin daha büyük dertlerin olacak heybeni bunlarla doldurma:47:
tek vazifen var ailenin yapmanı beklediği
o da derslerini çalışman..:44:
ota sapa bunalım takılma çarpasım geliyo ağzına ağzına:27:

Cok Guzel yazmissin :)

17 yaşımda yaptığım hatalardan çevirtmeye çalışırdım.
biliyorum 17 yaşım bana hata yapa yaapa doğruları bulucam diye bilmişlik taslardı bana ama bende hatalardan çevirdiğimde ileride bana teşekkür ediceksin derdim....

ama şöyle birşey var arkadaşlar yaaa 17 yaşımdaki halime öğüt verdiğimde dikkate alsaydı ben bugünkü konumumda olur muydum acaba?

mesela çok güzel bi evliliğim çok güzel bi hayatım var şu anda belki de o yaptığım hatalar beni bu güzel günlere getirdi.hani tecrübe anlamında.

bilmiyorum siz neler düşünüyrosunuz?

başlık çok güzel ben hep bunu düşünüyorum 17 yaşımda olmak ister yada dönüp öğüt ,akıl vermek isterdim diye ama sonra diyorum ki nasıl tecrübeli olacaktım belki hayatımın geri kalanında hatalar yapıcaktım diyorum.

ama herşeyi kafana takma hayat kısa derdim kesiin

Deli divane olduğun,uğruna çılgınlıklar yaptığın çocuğu yıllar sonra karşında gördüğünde için cız bile etmiycek...Bunu bilerek yaşa :kkk:

Annen sana şefkat göstermiyor , anlamıyor diye kendini hayatını derslerini ihmal etme.. Bu kadar duygusal davranma daha bencil ol geleceği düşün..

Büyüdüğünü sanma en güzel anlarını yaşıyorsun.. 2 sene daha geçsin 17 yasıma dönmek istiyorum diyeceksin.. :50:

Sigaraya başlamamayı öğütlerdim.
Birde o yaşların kıymetini bil derdim. Sonra o gamsız yıllar bir daha hiç geri gelmiyor..
En büyük problemim 2 kilo fazlam ve eve geç gelmeme kızmalarıydı.
Şimdi keşke ailemin yanında olsamda eve geç geldim diye kızsalardı bana:(

Sakın büyüme hep o yaşta kal çünkü bu dünya sadece çocuk olduğunda, o kadar saf ve masum olduğunda güzel hayatının en güzel yaşı belki de bu yaş , çocuksun ve hep öyle kal çok hata yapıcaksın çok canın yanıcak üzülüceksin ama daha dayanıklı olmalısın her şeyin yanlış anlamsız olduğunu farkettiğinde senden çok şey gitmiş olucak lütfen bunlara izin verme sandığın kadar kolay değil hiç bir şey 1 sene sonra hayatının dönüm noktası olucak lütfen aç gözlerini

'Çok çalıştığını biliyorum Essem ama biraz daha çalış çünk bu günler geleceğinin aynası olacak'

karşına çıkıcak,dost gözüyle baktığın insanları alıp hayatının en önemli yerine koyma,gün gelicek seni en çok yalnız bırakıcak kişiler onlar olucak..kendi olan güvenini gün gelip kaybettiğinde,tekrar kazanmak için hayattan kopmadan yaşa,paltonik ve uzun mesafeli aşklardan uzak dur..çokça zaman senin vaktini alıcak,tek derdin işin gücün olsun,çalışşş,çalışşşş..seni mutlu edicek şeyleri yap...

Otur ve ders çalış. Çok çalış çok çok çok .... Çok daha iyi bir bölümü kazan. Çünkü bikaç yıl sonra bitirdiğin bölümden bişey olman zor !
Ayrıca tam yaşındasın , gençliğinin, çocukluğunun farkına var apti kız. Derdim kendime.

daha çok çalış
herkesi kendin gibi bilme
çok yeme bak ilerde 8 kilo vermen gerekebilir:)
duygusal takılmayı bırak
büyük düşün
hayallerini gerçekleştirmeyi erteleme.

Back