• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Kışın tuvalet eğitimi veren oldu mu ?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

madamcocomo

tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2008
12.352
1.423
748
merhaba ,kızım 26 aylık.. yazdan berı yaklasık 20 aylıkken fılan ..sureklı' bezımı cıkar ben de oturuacagım 'gıbı seyler derdı .
ama benım tam da o donemde bı kızım daha oldu ben de kıskanacagından ve basaramayacagımızdan dolayı egıtıme baslamadım..
22 aylıkken krese basladı haftada 3 gun gıdıyor..

kreste egıtım verıyorlarmıs ..masal ıcın de hazır ,eğitim verebılırız dendı ama ben cesaret edemedım cunku ufak bı bebegım daha var .
ee onu bırakıp kostura kostura kosamayacagımdan dolayı erteledık..

yıne basladı anne ben de yapıcam dıye ..oturuyoruz bırlıkte ..yapmıyor ..oyun oynuyor ..peceteyle sılıyor ..suyla oynuyor..
bıttı dıyor kalkıyoruz..

kreste kı ogretmenle bı daha konustuk..orda da ben de ben de dıyormus yıne..

ama kıs vaktı nasıl olur ki? gece bezı de ıslak kalkıyor kuru kalksa neyse..

ertelesem yıne bu sefer bezıne mı alısır..cunku kakam var dıyor bezıne yap annecım dıyorum ..yapınca gelıyor kaka yaptım dıye..

mesela gazıyla kakasını ayırtıyor..pırt yaptım kaka yaptım dıye..am cısını bılmıyor..

baslasam mı baslamasam mı bılemedım ..

ah canım ya bende tam bu konuyu düşünüyorum 18 haftalık hamileyim 22. ayında kızım ve doğumdan önce öğretmek istiyorum gece bezi kuru oluyor sabaha karşı yapıyor...ama cesaretim yok.....
çevremdekiler başla gerisi gelir diyor ne yapmalıyım bilmiyorum...haziranda doğurcam nisanda kızım tam 2 yaşını doldurcak o zaman mı başlasam belki her şeyi daha iyi anlar
bizimkide bazen yapmadamn önce bazen de yaptıktan sonra kakasını söylüyor ama çişini söylemiyor. kakası gelinc ayrı bir yere gidip yapıyor...aslında nalar diye düşünüyorum ama bilmiyorum,
hadi birlikte başlayalım:1::emir_bebek::13::13:

merhaba :) kızım yıne geldı anne kaka yspıyorum dedı..ama küçüğü emzıyordum tam..tamam annecıgım dedım ve gıttı..

sonra geldı ..kaka yaptım dedı bezını getırdı..

ne yapsak bılemedım..

sumak ben oğluma geçen sene aralık ayında öğrettim belki benim oğlumdan belki benim tecrübem bilmiyorum 5 günde öğrendi sadece çamaşır kurutma derdim oldu onuda kaloriferde kuruttum hasta falan olmadı çok şükür bence başla çünkü tam anlamıyla 2 ayda öğreniyorlar yani 5 günde öğrettim ama ara ara unutuyor haftada 1-2 kaçırıyor yada son dakika söylüyor koştura koştura zor yetişiyorsun 2 ay.şimdi ama gayet iyi 1 yıl geçti üstünden
duru hatice ben kızım 5 yada 6 aylıkken oğluma çişi öğrettim ama zor oluyor bence cesaretini topla başla ve pes etme bi pes edersen oda pes eder.şimdi bende kızıma öğretiyorum 18 aylık kendi istedi çişini kakasını söylüyordu ama wc den korktumu napti bezi 2-3 gündür takmıyorum ama altına yapıyor.Gitmiyor wc te ve çok bağırıyor
şu tuvalet eğitimi olmasa 10 bebe daha doğururmuşum haa :1:

bılemedım ya en ıyısı martı beklemek ara ara da göurmek ..camasır kurutma derdım yok ..kurutma makınem var evımde ..

tek korkum kostur kostur gıdememek

sumak ben oğluma geçen sene aralık ayında öğrettim belki benim oğlumdan belki benim tecrübem bilmiyorum 5 günde öğrendi sadece çamaşır kurutma derdim oldu onuda kaloriferde kuruttum hasta falan olmadı çok şükür bence başla çünkü tam anlamıyla 2 ayda öğreniyorlar yani 5 günde öğrettim ama ara ara unutuyor haftada 1-2 kaçırıyor yada son dakika söylüyor koştura koştura zor yetişiyorsun 2 ay.şimdi ama gayet iyi 1 yıl geçti üstünden
duru hatice ben kızım 5 yada 6 aylıkken oğluma çişi öğrettim ama zor oluyor bence cesaretini topla başla ve pes etme bi pes edersen oda pes eder.şimdi bende kızıma öğretiyorum 18 aylık kendi istedi çişini kakasını söylüyordu ama wc den korktumu napti bezi 2-3 gündür takmıyorum ama altına yapıyor.Gitmiyor wc te ve çok bağırıyor
şu tuvalet eğitimi olmasa 10 bebe daha doğururmuşum haa :1:

haklısın canım bende kendimi hazır hissediyorum yatılı misafirim var onlar gitsin başlicam inşallah....artık kış mı var ya evlerde kalorifer di mi bakalım bir deneyim olumsuz sonuç alırsam bırakıp sonra denicem...

merhaba ,kızım 26 aylık.. yazdan berı yaklasık 20 aylıkken fılan ..sureklı' bezımı cıkar ben de oturuacagım 'gıbı seyler derdı .
ama benım tam da o donemde bı kızım daha oldu ben de kıskanacagından ve basaramayacagımızdan dolayı egıtıme baslamadım..

kreste egıtım verıyorlarmıs ..masal ıcın de hazır ,eğitim verebılırız dendı ama ben cesaret edemedım cunku ufak bı bebegım daha var .

yıne basladı anne ben de yapıcam dıye ..oturuyoruz bırlıkte ..yapmıyor ..oyun oynuyor ..peceteyle sılıyor ..suyla oynuyor..
bıttı dıyor kalkıyoruz..

ertelesem yıne bu sefer bezıne mı alısır..cunku kakam var dıyor bezıne yap annecım dıyorum ..yapınca gelıyor kaka yaptım dıye..

mesela gazıyla kakasını ayırtıyor..pırt yaptım kaka yaptım dıye..am cısını bılmıyor..

Ben ogluma kisin ogrettim krese de gidiyor du ogretmeni de sagolsun ilgilenmidti 1 haftada alışmısti.2.5 yasindaydi.

evet kızlar kesin kararımı verdim ayın 15inden sonra rapor alıyorum 10 gün ve başlıyorum tuvalet eğitimine neden 15 derseniz günüm var o da çıksın aradan ve de doktor kontrolüm var o zaman rapor alıcam kesintisiz evde olmam lazım sonuçları yazıcam arkadaşlar

bizimkide 22 aylık üstüne düşsem bırakıcakta
biraz daha bekliyorum
havalar ısınsın hasta olmasın
doktorumuzda erkek cocukta 2 yası geçmesini bekleyin demişti

bıttı dıyor kalkıyoruz..

kizinin coktan Hazir ogrenmeye bence ogretin ben kizima ocak ayinda ogrettim simdi ogrendi onceleri gece bagliyordum bikac gundur gece baglamiyorum tabi kazalarimiz oldu ama simdi ben gece 2kere wcye kaldiriyorum oda yapmiyor ustune benimde oglum 1yasinda daha eger simdi ogretmezseniz sonrada kendi reddedebilir onceleri tum cocuklar oynamak icin kullaniyor bikac gunden sonra yapmaya basliyor ayrica kakalarini yaparken cok agliyorlar yani benim kizimda ogle oldu

bizimkide 22 aylık üstüne düşsem bırakıcakta
biraz daha bekliyorum
havalar ısınsın hasta olmasın
doktorumuzda erkek cocukta 2 yası geçmesini bekleyin demişti

kizinin coktan Hazir ogrenmeye bence ogretin ben kizima ocak ayinda ogrettim simdi ogrendi onceleri gece bagliyordum bikac gundur gece baglamiyorum tabi kazalarimiz oldu ama simdi ben gece 2kere wcye kaldiriyorum oda yapmiyor ustune benimde oglum 1yasinda daha eger simdi ogretmezseniz sonrada kendi reddedebilir onceleri tum cocuklar oynamak icin kullaniyor bikac gunden sonra yapmaya basliyor ayrica kakalarini yaparken cok agliyorlar yani benim kizimda ogle oldu

merhaba ..pazartesı baslıyacakken persembe gunu aılemın yanına gıtme dururumum oldu ..gıdecegım yer daha sıcak orada bol bol oturtacagım klozate en azındna gleınceye kadar alısır..

evet kızlar tuvalet denememiz olumsuz malesef
kızım lazımlığa oturmuyor kesinlikle klozetede kapak aldık ona da oturmak istiyor bezini çıkarttım çişini yapınca anne çiş diyor....
baktım olmadı bıraktım 24 aylıkken yine denicem

Dün itibariyle bizde başladık gibi allah hepimize kolaylık versin.cok zor bir süreç.cesaret edip bir türlü başlayamamıştım.gündüz bezsiz gece bezle başladım.ilk gün yani dün bütün cişler altına yapıldı.bir kez kaka yaptı oda lazimligimiza yaptı cok mutlu oldum:emir_bebek:
Bugün 9 gibi kalktı bezini çıkardım bu saat oldu ne ciş nede kaka yaptı halen acaba tutmaya mi çalışıyor.arada gel ciş kaka yapalim diyorum ama inatlaşiyor istemiyor.lazimliga oturunca bu seferde hiç kalkmıyor.Buarada 2.5 yaşindayiz

en büyük derdim tuvalet eğitimi benimkiler ikizler üstelik bende çalışan biriyim nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum ve korkuyorum açıkçası...
şuan 2 yaşındalar inş. en kısa zamanda öğrenirler bizlerde rahatlarız...

Kızlar Allah hepimize kolaylık versin hakkaten sormuş ya 5. Günümüz 31 aylığız oturunca yapıyor ama söylemiyor geldi die :(

merhaba ..

bız bezı cıkartıp kosuyoruz arada ama yapmıyor hıc klozete..

bı kac kere pırt yaptıı o kadar ..kkakam var cıyor gıdıyoruz oturuyor yapmıyor bezını takıyorum ona yapıyor

cıs zaten bılmıyor..

pazartesı kreste baslıyacaklar nasıl yapıcaz bılmıyorum ..

ne zormuş..

Back