Kişilik Modeli

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Bir erkek düşünün.Annesi dahil büyüklerine,sevgilisine,eski eşine herkese karşı saygısız,sürekli küfreden,hakaret eden ve kendince hakettiklerini düşünen biri.Bu kişi sevgilisi ayrılmak istediğinde ise sevgilisini aşağılayan,ağıza alınmayacak sözler sarfedip şiddete bile başvuran ayrıca sevgilisinin cep telefonlarını bile parçalayan biri..Kız evde olsa evde birini mi bekliyorsun?dısarıda olsa kiminle kırıştırıyorsun?Normal erkek arkadaşı varsa mutlaka asılmıştır ya da birşeyler geçmiştir aralarında,bayan arkadaşları ile görüşse kendisinin olmadıgı ortamda başka sevgili ayarlayacak şüphesinde...Sevgilisinin msn,cep tel şifrelerini isteyen,zorbalıkla ele geçirip kim,kimdir?aralarında birseyler var mıdır takibinde biri.Sen şu arkadaslarınla görüşmeyeceksin deyip cesitli sınırlamalar getirmis alışveris merkezine gidip bi hava almayı bile düşünse ne o yeni sevgili mi buldun yoksa çıkışlarda oraya gider oldun sorgulamaları.Kendisi ise daha 3 aylık birliktelikte çeşitli inandırıcı yalanlarla bir kadınla 5 kere aldatmış ve bu yalan 9 ay sonra çıktığında geçmiş,bitmiş bir daha yapmadım,yapıyor muyum ki sorun ediyorsun deyip hatasını "senin yüzünden yaptım,kovmasaydın ya da dediğimi yapsaydın sözleriyle üste çıkmaya çalışan biri.Sokakta gülerek bir adam geçse yanından el frenini çekip ne gülüyorsun diye olay cıkaran biri.Ayrıca oturduğu yerden hiç kalkmayıp onu getir,bunu koy diye hizmetler ettirip karşı çıkıldığında da aşırı tepki veren kişilik.Bu kişi sevgilisinden tahsil olarak düşük ayarda yaşı da küçük ancak kadınların oldukça ilgisini çeken tip.Kendi ailesi,çevresi dahil hiç bir eleştiriye kulak asmadan "ben doğruyum,adam gibi adamım " diyerek eleştiriyi kestirip atması büsbütün sinirleri bozuyor.Aşırı alkol tüketiyor.Bu kişi 6 yaşından itibaren böyleymiş ve hiç değişmemiş.Anlayamadığım şu;ailesi böylesine mükemmel iken bu insan nasıl böyle olabiliyor?Ve bu tür insanların değişebilme şansı var mıdır?Antisosyal kişilik midir?Ne yapılması gerekir?Ya da böyle insanla gelecek kurmak için çaba gösterip tedavi olunmasıyla şans verilebilir mi?

Merhaba Aleda, eminim çevrenizde sağlıklı gençler vardır. Bu kadar problemi olan birisiyle sadece sorun yaşarsınız.
Antisosyal kişilik bozukluğu daha başka bir durum. Ama çizdiğiniz tablo son derece sağlıksız.
Kendiniz için sağlıklı seçim yapmanız dileğiyle,
Sağlıkla,
Dr.Meltem Kavcar Sırmalı
www.onlineterapist.com

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar:)düşündüğümü teyit etmiş oldum cevaplarınızla:)

arkadaşım dokror hanım oldukça güzel açıklamış.böyle biriyle beraberlik çok ama çok zor.aynı evin içine girince daha beter olabilir.benim görümcemin başına geldi 1aylık evlilikte şiddet başgösterdi.insanı çok yıpratan bi durum..yol yakınken bence kurtar kendini....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…