• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısa tırnak yatağını uzatmak mümkün mü

dolar milyoneri

Rabbim, bana indireceğin her türlü hayra muhtacım
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2023
6.376
19.263
168
Selam herkese
Kendimi bildim bileli tırnaklarımı çok çok kısa kullanırım ve 1 mm uzasa bile tırnak etinin dibinden keserim

Hal böyle olunca da tırnak yatağım kısa sanki zaman geçtikçe daha da kısalıyor

Şimdi uzun bıraktım benim için katlanmak kesmeden durmak çok zor aka tırnak yatağımı uzatmak için belki etkisi olur diye kesmedim

Önerisi olanları bekliyorum

Dipnot; abdeste engel olan herhangi bir işlem yapamam 🌸

Selam herkese
Kendimi bildim bileli tırnaklarımı çok çok kısa kullanırım ve 1 mm uzasa bile tırnak etinin dibinden keserim

Hal böyle olunca da tırnak yatağım kısa sanki zaman geçtikçe daha da kısalıyor

Şimdi uzun bıraktım benim için katlanmak kesmeden durmak çok zor aka tırnak yatağımı uzatmak için belki etkisi olur diye kesmedim

Önerisi olanları bekliyorum

Dipnot; abdeste engel olan herhangi bir işlem yapamam 🌸
Tırnak etlerinizi keserek yani manikürle tırnak yatağınızı uzatabilirsiniz gerçekten etkisi çok oluyor tırnak etlerim uzayınca benim de tırnak yatağım kısa duruyor. Biraz tırnaklarınızı uzatmayı çok dipten kesmemeyi deneyin. Jel tırnak falan yaptırmayın bence de tırnağı çok inceltip zarar veriyor. Bi tırnak eti kesme makası alarak manikürünüzü yapabilrsiniz evde

Tırnak etlerinizi keserek yani manikürle tırnak yatağınızı uzatabilirsiniz gerçekten etkisi çok oluyor tırnak etlerim uzayınca benim de tırnak yatağım kısa duruyor. Biraz tırnaklarınızı uzatmayı çok dipten kesmemeyi deneyin. Jel tırnak falan yaptırmayın bence de tırnağı çok inceltip zarar veriyor. Bi tırnak eti kesme makası alarak manikürünüzü yapabilrsiniz evde
Cevap için teşekkür ederim 🌸

Benim merak ettiğim uzayan kısım etle yapışır mı zamanla? Ya da bunun için bir işlem yapılıyor mu?

Uzayan kısım etle yapışır mı dediğiniz kısmı anlayamadım açıklar mısınız detaylıca
Kestiğimiz kısım var ya ben hep etin dibinden kestiğim için bu pembemsi olan kısım kısaldı zamanla. Tırnakla etin birleştiği yerden bahsediyorum zamanla birleşip tırnak yatağı uzar mı acaba

Açıklayabildim mi bilemedim 🤣

A
Kestiğimiz kısım var ya ben hep etin dibinden kestiğim için bu pembemsi olan kısım kısaldı zamanla. Tırnakla etin birleştiği yerden bahsediyorum zamanla birleşip tırnak yatağı uzar mı acaba

Açıklayabildim mi bilemedim 🤣
Anladım anladım😂 tırnaklarımız uçtan değil dipten uzar yani siz kısa kestiğiniz için uzamasını etkilemez ama şöyle bir şey olabilir siz çok dipten kesiyorsunuz ya uzayan kısım beyaz çıkıyor siz de o beyaz kısmı kesince tırnak yatağınız yine kısa görünüyor siz bi süre uzamasına izin verip dipten değil de biraz pay bırakarak keserseniz dediğiniz şekilde tırnak yatağınız da uzar bence . Çünkü çok dipten kesmişsiniz sürekli çıkan kısım da beyaz olunca onu da dipten kesince zamanla kısalmış olabilir siz hem tırnak etinizi itin ya da en iyisi kesin manikür yapın uzayan tırnağınızı da dipten kesmeyin biraz pay bırakın

IMG_7024.jpeg
Şu an bu haldeler bilerek kesmiyorum ki tekrar aynı süreci yaşamayayım çünkü kesersem yine dipten keseceğim🤣

Mesela bu boyda iken parmağımın ucunu geçmiyor bile normalde tırnak yatağı parmağın hizasına kadar geliyor ya benimkinde gelmiyor.

Bu mesafeyi uzatmak istiyorum

Benim kardeşim tırnak yiyordu bıraktı sürekli kalıcı oje yaptırdığı halde uzamadı. Hala yarısı beyaz. Ama herkesin tırnağı farklıdır. Vitamin kullanın güzrl beslenin tırnak eti kesmeyin. Bol bol nemlendirici sürün. E vitamini jojoba. Ben de kalıcı ojeden yıpranan tırnaklarımı topatladım. Oje bile sürmüyorum artık.

Eki Görüntüle 3542877
Şu an bu haldeler bilerek kesmiyorum ki tekrar aynı süreci yaşamayayım çünkü kesersem yine dipten keseceğim🤣

Mesela bu boyda iken parmağımın ucunu geçmiyor bile normalde tırnak yatağı parmağın hizasına kadar geliyor ya benimkinde gelmiyor.

Aslında çok da kısa değil tırnaklarınız yuvarlak ve geniş güzelce törpülerseniz daha uzun duracak bence tırnaklarınız

A

Anladım anladım😂 tırnaklarımız uçtan değil dipten uzar yani siz kısa kestiğiniz için uzamasını etkilemez ama şöyle bir şey olabilir siz çok dipten kesiyorsunuz ya uzayan kısım beyaz çıkıyor siz de o beyaz kısmı kesince tırnak yatağınız yine kısa görünüyor siz bi süre uzamasına izin verip dipten değil de biraz pay bırakarak keserseniz dediğiniz şekilde tırnak yatağınız da uzar bence . Çünkü çok dipten kesmişsiniz sürekli çıkan kısım da beyaz olunca onu da dipten kesince zamanla kısalmış olabilir siz hem tırnak etinizi itin ya da en iyisi kesin manikür yapın uzayan tırnağınızı da dipten kesmeyin biraz pay bırakın
Yazarak anlatmak çok zor bazı şeyleri 🤣

Evet ben dibin dibinden kesiyorum bazen canım yanıyor uzayana kadar .

Törpülesem olur mu ki keserken bir milim pay bırakmak lazım ben hiç bilmiyorum nasıl kesilir öyle zamanla alışırım değil mi

Bi de bunun için bi işlem var mı acaba bildiğiniz

Benim kardeşim tırnak yiyordu bıraktı sürekli kalıcı oje yaptırdığı halde uzamadı. Hala yarısı beyaz. Ama herkesin tırnağı farklıdır. Vitamin kullanın güzrl beslenin tırnak eti kesmeyin. Bol bol nemlendirici sürün. E vitamini jojoba. Ben de kalıcı ojeden yıpranan tırnaklarımı topatladım. Oje bile sürmüyorum artık.
Uzun bıraktığı halde mi uzamadı tırnak yatagı

Eki Görüntüle 3542877

Cam törpü al tek bir yöne şekil ver. Tırnak etleri için jeller var tırnak eti itici manikür jeli. Onu al sür portakal çubuğu ile it. Her duşta yine it etletini. E vitamini sür. Ev işi yaparken eldiven kullan. Sürekli bakım yap. Uzamasa bile gözüne güzel görünür

Cam törpü al tek bir yöne şekil ver. Tırnak etleri için jeller var tırnak eti itici manikür jeli. Onu al sür portakal çubuğu ile it. Her duşta yine it etletini. E vitamini sür. Ev işi yaparken eldiven kullan. Sürekli bakım yap. Uzamasa bile gözüne güzel görünür
Teşekkür ederim deneyeyim 🌸

image.jpg

Bakın tırnak manikürü kesim şekli tırnak yatağını o kadar etkiliyor ki kısa kestim bu sefer fazla törpülü manikürlü de değil şimdi öncesini de atıcam size hepsi doğal tırnaklarım hiç jel vs yaptırmadım

Eklentiler

• IMG_1805.png
    IMG_1805.png
    641,9 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_1804.png
    IMG_1804.png
    857,5 KB · Görüntüleme: 6
Teşekkür ederim deneyeyim 🌸
Maniküre de gidebilirsin parafin galiba eli bekletiyor kuru manikür etleri kesme dersin. Ondan sonra düzenli manikür yaparsın. Cosmed tırnak kremini kullanıyorum ben bir de yves rocher yağını. Jeli de tırnakçım verdi sürüyorum etlere bekliyorum itiyorum. Düz e vitamini de sürüyordum

Kenar kısımlarını kısaltın bence attığım fotoğraflardaki gibi daha dar durur tırnaklarınız ben badem gibi değil daha küt kullanıyorum genelde
Dediğim gibi tırnak uçtan değil dipten uzuyor yani pembe kısım aşağı doğru inerek uzuyor beyaz kısımdan uzamıyor siz uzadıkça biraz kesin ama beyaz ksımı tamamen kesmeyin zamanla şekil alacaktır bence yani tırnak bilgim evde kendim uğraştığım kadar ama . Güzelce törpülerseniz internetten videolar izleyerek de yapabilirsiniz tırnağınız daha dar ve uzun durur

Back