Kisa Protokolle Micro Yaptiranlar Bakarmisiniiiiiiiiiiz

honeybaby

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
505
4
merhaba kızlarrrrr
Ben daha önce bir aşılama yaptırdım sonuç negatifdi hatırlarsanız :çok üzgünüm:
şimdi 2.ve3.aşılamaları hatta tüp bebek olayını atlayıp microenjeksiyon yaptırmak istiyorum çünkü tek bir aşılamada bile ilaçlardan dolayı çok rahatsızlandım sonuç negatif oluncada eşim ve ben çok üzüldük benim psikolojim başka aşılama veya işlem kaldırmayacak sanırım ayrıca vakit sıkıntısı da var ikimizinde çok az izni kaldı
Bizdeki problem sperm sayısı yani ileri hareketli sayısı düşük ve morfoloji sıfır bendede çok ileri safhada olmasada pko sendromu var aşılama için kısa protokol uygulanmıştı
Kısa protokolle mikro enjeksiyon yaptıran varmı?
Nasıl bir tedavi uygulandı?Hangi ilaçları, kaç gün kullandınız?
Yumurtalar toplandıktan sonra maximum ne kadar bekleniyor embriyoların rahime bırakılması için?
Betahcg için kaç gün beklediniz?
Hadi kızlaaaaarrr yardımmmmmmmm
:enbuyukkk:

selamm kısa protokole zaten doktor değerlendirip kara r veryoo ama rahatt kısa olunca iyi oluyoo benim aşılama olmamıştıı ilk mıkro denememm tutmuştu korkma seninde tutar inş ama bizim gibilerin derdi tek hamile kalmakla bitmiyoo gidişatt da çok yorucu ve problemlı olabılıyoo yolun açık ols iyi bi yer bul ve tedaviye başla

kısa işlemde herseyy normall seyrederse onbeş gün sürüyor toplamadann yaklasık embrıyoların gelişimine bağli olarak dort beş gun sonra transfer oluyo zaten sıonra beklıyosunnn inş tum sorularını doktorun cevaplayacaktır

adetinin 21. günü ilaclara baslaniyor ilk olarak gonal f adli igneyi kullanacaksin göbekten bunun yabninda folik asitde kullanacaksin yaklasik 3 hafta felan sonra yumurtalarin alinacak (tabi yumurtalarinin gelisimine göre bu süre uzayabilir)
yumurtalar alindiktan 3 ila bes gün icersinde transferiniz gerceklesir

Teşekkürler arkadaşlar cevap verdiğiniz için elbette doktorlada konuşacağım ama tarih olarak karar vermeye çalışıyoruz eşimle bayram tatiline denk getirebilirmiyiz acaba diye?
sizler microda tecrübeli olduğunuz için fikir alayım dedim bide 3 aşılama yaptırmak için hakkımız var ya ilaçlar için acaba aşılama yaptıracak gibi ilaçları yazdırsam olurmu? aynı ilaçlarmı kullanılıyor?gonal_f kullanmıştım daha önce vitamin hapı sonrasında da progesteron fitil
inşallah adet tarihimde bir terslik olmazda tatile denk gelir yaaa

canim onu her doktorun yapacagimi sanmiyorum
hem doktorunuz rapor verirse yine ayni fiyattan alacaksiniz doktorunuzdan rapor olmaya bakin

Canım kısa protokol yumurtalık cevabı zayıf olanlar da uygulanmakta,
ben istiyorum ile olmaz ,
geçen yıl ilk 2 micro dememem de uzun protokol,
3.-4 denemelerde kısa protokol uygulandı,
çünkü benim yumurtalık cevabı giderek azalmıştı,
ümidini kaybetmeden aşama aşama bu yolda devam etmelisin,
sabrın sonu selamettir unutma
bol şanslar

Canım kısa protokol yumurtalık cevabı zayıf olanlar da uygulanmakta,
ben istiyorum ile olmaz ,
geçen yıl ilk 2 micro dememem de uzun protokol,
3.-4 denemelerde kısa protokol uygulandı,
çünkü benim yumurtalık cevabı giderek azalmıştı,
ümidini kaybetmeden aşama aşama bu yolda devam etmelisin,
sabrın sonu selamettir unutma
bol şanslar

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim bende pko sendromu olduğu için mecburen kısa protokol uygulanıyor yumurtalıkların fazla uyarılması yani uzun protokol pko hastaları için çok tehlikeli doktorla bu hafta sonu görüşeyi planlıyorum inşallah sizin yaşadığınız mutluluğu bizlerde yaşarız

adetinin 21. günü ilaclara baslaniyor ilk olarak gonal f adli igneyi kullanacaksin göbekten bunun yabninda folik asitde kullanacaksin yaklasik 3 hafta felan sonra yumurtalarin alinacak (tabi yumurtalarinin gelisimine göre bu süre uzayabilir)
yumurtalar alindiktan 3 ila bes gün icersinde transferiniz gerceklesir

Bu bahsettiğiniz uzun protokol..

uzun protokol adetin 21.gün başlar,kısa protokol adetin 2.günü başlar.

valla uzunmu kısamı benimki bilmem ama ben pko hastasıyım hiç adet olmuyrum eşimin saysı düşük ve hareketsizdi...neyse ben adet oldum adetimin 3 günü gittim muayne oldum ogün doktorum başlaya biliriz dedi....ve başladık yaklaşık 10 12 gün de yumurtalarım uyarıldı 20 yakın yumurta oldu ama 6 sı ön plana çıktı....ve son iki kontrolüm arka arkaya oldu sonunda çatlatma iğnemi oldum
perşembe çatlatma iğnemi oldum c.tesi yumurtalarım toplandı..salı günüde transferim oldu...
ve 13 eylül günü transfer sonrası 11.günümdü gittim testimi yaptım hamileyim...rabbim herkese nasip etsin ..heleki tüp micro yapan herkese ilk denemede çok zor bu yol

bende pko hastasıyım eşiminde sperm sayısı düşükve morfolojisi bozuk adetin 3. günü ilaca başlandı 13 gün sürdü (bu kişiden kişiye değişiyo)24 yumurta toplandı 18 i döllendi 10 tanesine genetik yaptırdık genetik 3. günüü yapıldığı için bana da 3 günü transfer yapıldı 12 günde test için bekledim sonuç negatifti şimdi dondurulmuşları denedik onlar tutttu çok şükürrrr

X